Χρήστος Νικολόπουλος: 50 χρόνια τραγούδια

Ένα διήμερο (9-10/2) αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής στον μεγαλύτερο σύγχρονο λαϊκό συνθέτη

Χρήστος Νικολόπουλος: 50 χρόνια τραγούδια

Ένα διήμερο (9-10/2) αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής στον μεγαλύτερο σύγχρονο λαϊκό συνθέτη, τον δημιουργό αμέτρητων επιτυχιών και τραγουδιών που αντικατοπτρίζουν το λαϊκό αίσθημα σε όλες του τις διαστάσεις. Ο Χρήστος Νικολόπουλος και τα τραγούδια του με τον Γιώργο Νταλάρα, την Χαρούλα Αλεξίου, την Ελένη Βιτάλη, τον Γιάννη Κότσιρα και την Γιώτα Νέγκα.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος είναι ένας διπλά ευτυχισμένος καλλιτέχνης. Όχι μόνο γιατί έζησε μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους του λαϊκού μας τραγουδιού αλλά και γιατί είναι ο άνθρωπος που (κυριολεκτικά) την έγραψε αυτή την περίοδο, με την πενιά του μπουζουκιού του και τα αναρίθμητα μεγάλα τραγούδια του. Και εξακολουθεί να την γράφει...
Από μικρή ηλικία, στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’60 και με το που έφθασε στην Αθήνα ο μπουζουξής Χρηστάκης Νικολόπουλος μπήκε αμέσως στα βαθειά της λαϊκής μας μουσικής και με μεγάλους καλλιτέχνες. Έτσι, πλάι στον Στέλιο Καζαντζίδη, άνοιξαν τα φτερά του και γνώρισε τους μεγάλους: Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Βαμβακάρη αλλά και τους ομότεχνούς του δεξιοτέχνες, τον Χιώτη και τον Ζαμπέτα. Και από το 1968 που άρχισε να γράφει τις δικές του συνθέσεις, άρχισε να γράφει και ιστορία ή μάλλον... ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ. Μεγάλα τραγούδια που κάλυψαν όλη τη γκάμα και τα τραγούδησαν όλοι. Πρακτικά, δεν υπάρχει άξιος τραγουδιστής που να μην έχει πει Νικολόπουλο ούτε σπουδαίος στιχουργός που να μην έχει μελοποιηθεί από αυτόν.

Έτσι, στις δυο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής, που φέρουν την απόλυτη σφραγίδα της δημιουργίας του, τη σκηνοθεσία έχει ο Φωκάς Ευαγγελινός και την 50χρονη (τουλάχιστον) πορεία του (δι)ερμηνεύουν οι φίλοι του Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Γιάννης Κότσιρας και Γιώτα Νέγκα. Ο ίδιος ο συνθέτης με το μπουζούκι του ηγείται μιας ξεχωριστής ομάδας μπουζουκιών και μιας δυνατής ορχήστρας ενώ συμμετέχει η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού με αρχιμουσικό τον Γιώργο Τσιλιμπάρη.

[Τιμές εισιτηρίων - Φοιτητικά, ΑΜΕΑ: € 15, Ζώνη Γ: € 25, Ζώνη Β: € 35, Ζώνη Α: € 55, Διακεκριμένη Ζώνη: € 75. Εκδοτήρια: Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Ομήρου 8, τηλ. 2107282333]

Περισσότερες πληροφορίες

«50 Χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος»

  • Ελληνική

Ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, η Ελένη Βιτάλη, ο Γιάννης Κότσιρας και η Γιώτα Νέγκα ερμηνεύουν τα τραγούδια του Χ. Νικολόπουλου στη μεγάλη επετειακή συναυλία για το μισό αιώνα παρουσίας του σπουδαίου τραγουδοποιού και δεξιοτέχνη της ελληνικής λαϊκής μουσικής. Μαζί τους δεκαπενταμελής ορχήστρα με επικεφαλής πέντε σολίστ του μπουζουκιού. Συμμετέχουν η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και 15 νέοι μαθητές μπουζουκιού του Μουσικού Γυμνασίου του Ιλίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.