H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

Kaya Project - Hibernation

H Downtempo Paintings κινείται ξανά σε εξωτερικούς χώρους και αυτή τη φορά στο "Great Bear RooftopBar" στο ξενοδοχείο "Selina", όπου το Σάββατο 27 Απριλίου θα υποδεχτεί το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

Kaya Project (Dj set)

Το Kaya Project είναι μια φυλετική συγχώνευση World Music & Electronica που βασίζεται κυρίως σε Location recordings από εξωτικές τοποθεσίες σε όλο τον πλανήτη. Το Project είναι το μουσικό πνευματικό παιδί του Seb Taylor. Με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, το σχήμα έχει αποκτήσει όνομα και παγκόσμια φήμη μέσω των τριών πρώτων άλμπουμ του, "Walking through" (2004), "Elixir" (2005) και "...& so it goes" (2008) - που όλα κυκλοφόρησαν από την interchill. Το 4ο άλμπουμ τους, "Desert phase", κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2010, ακολουθούμενο από ένα CD με ηλεκτρονικά remixes. Προηγούμενα κομμάτια των kaya project έχουν ακουστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το "Sleeper cell" του Showtime, και σε πολυάριθμες συλλογές συμπεριλαμβανομένης της φημισμένης σειράς "Buddha bar" του Claude Challe.

Τα κομμάτια των Αngel Τears (ένα άλλο από τα πολλά projects του Seb) έχουν ακουστεί σε σειρές όπως το "Sex & the city" του hbo, το "West wing" και πολλά άλλα. Το πέμπτο άλμπουμ του Kaya Project "Firedance" κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2014.

Kaya Project & Hibernation

Hibernation (Live)

Το Hibernation είναι η διέξοδος του Seb Taylor για την Glitchy πειραματική ψυχρή Electronica. Το πρώτο άλμπουμ του Hibernation, "Some Things Never Change", κυκλοφόρησε από την εταιρεία Aleph Zero το 2008. Σε αυτό το σημείο ο Seb είχε κυκλοφορήσει μια σειρά από άλμπουμ της Kaya Project με μεγάλη επιτυχία και είχε αποκτήσει πιστούς οπαδούς ανάμεσα στους λάτρεις του downtempo.

Το Hibernation είναι είναι αφιερωμένο σε μια πιο ηλεκτρονική σφαίρα από το Kaya Project, το οποίο διαθέτει ζωντανή ενορχήστρωση από όλο τον κόσμο. Το Hibernation, όπως υποδηλώνει το όνομα, κατευθύνεται προς το εσωτερικό του σώματος και του πνεύματος  και κλειδώνει σε micro edits, ιδιόμορφα samples, glitches και υπερ-λεπτομέρειες.

Το "Second Nature" είναι το νεότερο άλμπουμ και κυκλοφόρησε από την Interchill Records το 2012. Σε αυτό το άλμπουμ, η Natasha Chamberlain συμβάλλει φωνητικά σε ορισμένα κομμάτια και ο Seb στράφηκε επίσης στους ικανούς Riad Abji και Vicky Flint για stand up μπάσο και σιωπηλή τρομπέτα στο χαρακτηριστικό κομμάτι "Uncarved Block".

The Bitzpan (Live) 

The Bitzpan

Οι "The Bitzpan" είναι ένα Downtempo / Electronica μουσικό project από την Αθήνα, Ελλάδα. Οι καλλιτέχνες πίσω από το όνομα είναι ο Πάνος Νικολάου και ο Γιάννης Μπιτζάνης. Χρησιμοποιούν μια μικτή τεχνική ψηφιακού - αναλογικού εξοπλισμού για να δημιουργήσουν τον δικό τους προσωπικό ήχο από διάφορα ηχοτοπία, ατμόσφαιρες και downtempo μουσικά σχέδια.

Το επικαλυπτόμενο downtempo φύλο προσφέρει στο ακροατήριο μια ευρεία μουσική οδύσσεια, από ψυχρά έως εκστατικά grooves. Το δίδυμο Bitzpan συνδυάζει αρκετές φορές κλασικά ψυχεδελικά και techno στοιχεία με mid tempo grooves, αναλογικά τύμπανα, ρυθμικά μπάσα, trippy σπονδυλωτές μελωδίες και οργανικά στρώματα οργάνων. Το ταξίδι στην παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής ξεκίνησε το 2002 και δεν σταμάτησε ποτέ από τότε. Η επίσημη δισκογραφία τους ξεκίνησε το 2014 σε εταιρίες όπως Sofa Beats (Iboga Records), Iono Music, Iono Lounge, και πολλά άλλα.

Dj Co.P (Vinyl Dj Set)

Dj Co.P

Γεννημένος στο νησί της Ρόδου, είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τη μουσική από νεαρή ηλικία. Η μουσική ήταν πάντα η κύρια έμπνευσή του για τη δουλειά του και παίζει μεγάλο και πολύ σημαντικό ρόλο στην Co.P στην καθημερινή του ζωή. Είναι επίσης λάτρης και συλλέκτης των CD και κυρίως των βινυλίων. Έχει παίξει σε πολλά και διάφορα μαγαζιά της Ρόδου και της Αθήνας, αλλά και σε Φεστιβάλ όπως το Athens Legalize Festivals.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.

Έναρξη για το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής με την "Ουράνια Πολιτεία"

Σε ένα τριήμερο, περισσότερες από 55 εκδηλώσεις δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης μέσα από πρωτότυπες προσεγγίσεις του θείου δράματος.

Επιπλέον ημερομηνία για τους Still Corners

Η πρώτη συναυλία τους στο "Gagarin" έχει ήδη γίνει sold out.

Βαγγέλης Γερμανός & Διονύσης Τσακνής στο "Άλσος": Μια υπέροχη βραδιά "δικού μας rock"

"Κάθε Πράμα στον Καιρό του" λέγεται η παράσταση που ανεβάζουν παρέα, ανά σποραδικά διαστήματα. Εκείνοι, πάντως, αποδεικνύουν επί σκηνής ότι είναι "παντός καιρού", ενώ θυμίζουν και την ουσία ενός ηλεκτρικού τραγουδιού που μπορεί να γεννήθηκε από τα αγγλοαμερικάνικα διδάγματα, μα έγινε, τελικά, πλήρως ελληνικό.