Όσα θα δούμε στο "Ολύμπια" τον Απρίλιο

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει, μεταξύ άλλων, τη "Σταχτοπούτα" του Gioachino Rossini, την Μπέττυ Χαρλαύτη να ερμηνεύει Λευτέρη Παπαδόπουλο αλλά και τη διεθνούς φήμης σοπράνο Julie Fuchs.

Η 'Σταχτοπούτα' του Gioachino Rossini ©ΕΛΣ / Μαριλένα Σταφυλίδου

Το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας" συνεχίζει τον προγραμματισμό του για τον Απρίλιο παρουσιάζοντας στο κοινό στις 12, 14, 16, 18 Απριλίου, την μεγάλη λυρική παραγωγή "Σταχτοπούτα" του Rossini με την Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία Δήμου Αθηναίων, σε σκηνοθεσία Ροδούλας Γαϊτάνου, μουσική διεύθυνση Nikolas Nägele και με τη Svetlina Stoyanova να ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο, επικεφαλής μιας εξαίρετης διανομής διεθνών σολίστ. 

Έπειτα, ο προγραμματισμός συνεχίζεται με την Μπέττυ Χαρλαύτη η οποία στις 23 Απριλίου συμπράττει με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζοντας μια συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου

Την Πέμπτη 25 Απριλίου, ο διεθνής σαξοφωνίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής Bernard van Rossum έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως προσκεκλημένος της Athens Big Band για την συναυλία Athens Big Band Flamenco Project στο πλαίσιο του Κύκλου "¡Viva España!" με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Ελλάδα και του Ινστιτούτου Θερβάντες

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 26 Απριλίου, η διεθνούς φήμης σοπράνο Julie Fuchs και ο αρχιμουσικός και πιανίστας Alphonse Cemin ανεβαίνουν στην σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια στο πλαίσιο του κύκλου "Fauré" και παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου: από ρομαντικές μελωδίες του Gabriel Fauré, την εξωτική Shéhérazade του Maurice Ravel, μέχρι τα τραγούδια από το μιούζικαλ "Into the woods" του Stephen Sondheim. 

Τέλος, με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων σε μουσική διεύθυνση Yuval Zorn, ερμηνεύουν στο πλαίσιο του κύκλου "Fauré" έργα λατρευτικής μουσικής μεταξύ των οποίων και το Ρέκβιεμ του Gabriel Fauré, τιμώντας την προτεσταντική, την ορθόδοξη και την καθολική εκκλησιαστική παράδοση, υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα. 

Η "Σταχτοπούτα" του Gioachino Rossini 

Κωμική όπερα σε δύο πράξεις | Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία Δήμου Αθηναίων
12, 16, 18/4 | 8 μ.μ. & 14/4 | 6.30 μ.μ. 

Η
©ΕΛΣ / Μαριλένα Σταφυλίδου

Η ιδιαίτερα επιτυχημένη παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2013/14) αναβιώνει στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας" για τέσσερις παραστάσεις, με μια εξαιρετική διανομή ερμηνευτών. Με την αξεπέραστη μουσική του ευστροφία, ο Rossini συνθέτει μια απολαυστική κωμική όπερα, γεμάτη χιούμορ και ανατροπές. Η πλοκή βασίζεται στη "Σταχτοπούτα" του Charles Perrault, ωστόσο το λιμπρέτο του Jacopo Ferretti προσαρμόζει την ιστορία στην εποχή που γράφτηκε η όπερα. Η πρωτότυπη σκηνοθεσία της Ροδούλας Γαϊτάνου μεταφέρει τη δράση στον μικρόκοσμο ενός off Broadway θεάτρου της Νέας Υόρκης, τη δεκαετία του ’30, την περίοδο της "Μεγάλης Ύφεσης" και του οικονομικού κραχ. Έτσι, η ιστορία εκσυγχρονίζεται, προκειμένου να αναδείξει κοινωνικούς και ηθικούς προβληματισμούς σε τόπο και χρόνο που είναι πιο κοντά στις αναφορές του σημερινού θεατή.

Είσοδος: 12€, 15€, 25€, 35€, 50€, 60€

Η Μπέττυ Χαρλαύτη ερμηνεύει Λευτέρη Παπαδόπουλου

Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων
23/4 | 8.30 μ.μ.

Μπέττυ Χαρλαύτη

Η Μπέττυ Χαρλαύτη συμπράττει με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζοντας μια συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Ο σπουδαίος στιχουργός μάς έχει χαρίσει περισσότερα από χίλια τραγούδια, η αμεσότητα, η λαϊκότητα και το ποιητικό εκτόπισμα των οποίων τα έχουν βάλει για πάντα στην καρδιά μας. Η συναυλία έρχεται σε συνέχεια  της συνεργασίας της καταξιωμένης ερμηνεύτριας με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, που της εμπιστεύτηκε το ανέκδοτο τραγούδι "Θέλω να τραγουδήσω", σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο ηχογραφήθηκε από την Ελληνική Ραδιοφωνία σε πρώτη εκτέλεση. 

Είσοδος: 5€, 10€, 12€, 15€, 18€, 20€

Κύκλος: ¡VivaEspaña!

Athens Big Band Flamenco Project
25/4 | 8.30 μ.μ.

Athens Big Band Flamenco Project

Ο διεθνής σαξοφωνίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής Bernard van Rossum έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως προσκεκλημένος της Athens Big Band, σε μια πολυαναμενόμενη συνεργασία. Στη μουσική του, ο βραβευμένος Bernard van Rossum επαναπροσδιορίζει την ταυτότητα του Flamenco μέσα από τη δυναμική ηχητική παλέτα της Big Band. Σε αυτή τη ευφάνταστη συμβίωση, οι αρμονίες και οι ρυθμοί της σπουδαίας ισπανικής παράδοσης δημιουργούν ένα συναρπαστικό πλαίσιο για αυτοσχεδιασμό.

Είσοδος: 5€, 10€, 12€, 15€, 18€, 20€

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Ελλάδα και του Ινστιτούτου Θερβάντες.

Διαβάστε Επίσης

Κύκλος: Faure | Julie Fuchs

26/4 | 8.30 μ.μ.

Julie Fuchs

H διεθνούς φήμης σοπράνο Julie Fuchs και ο αρχιμουσικός και πιανίστας Alphonse Cemin συνεργάζονται σταθερά εδώ και χρόνια, παρουσιάζοντας ρεσιτάλ που διακρίνονται από φαντασία και μουσική καλαισθησία. Το Ολύμπια φιλοξενεί τους δύο διακεκριμένους καλλιτέχνες σε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την εκφραστική κομψότητα με τη δύναμη και κινείται με άνεση σε ένα ευρύ φάσμα του ρεπερτορίου: από τις ρομαντικές mélodies του Gabriel Fauré, την εξωτική Shéhérazade του Maurice Ravel, τις διορατικές συναισθηματικές αποχρώσεις του Hugo Wolf σε μελοποιημένη ποίηση του Goethe και την αισθαντικότητα της Augusta Holmès, στα αμερικανικά φολκ τραγούδια της Joni Mitchell, τα τραγούδια από το μιούζικαλ "Into the woods" του Stephen Sondheim και το αξεπέραστο ύφος του θρυλικού Michel Legrand στη μουσική της ταινίας "Peau d’âne".

Γενική Είσοδος: 5€ 

Κύκλος: Faure | Πασχαλινή συναυλία

Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία Δήμου Αθηναίων 
29/4 | 8.30 μ.μ.

Με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων ερμηνεύουν έργα λατρευτικής μουσικής, τιμώντας την προτεσταντική, την ορθόδοξη και την καθολική εκκλησιαστική παράδοση. To κατανυκτικό αυτό πρόγραμμα περιλαμβάνει τον μνημειώδη Ψαλμό 114 του Mendelssohn για οκτάφωνη χορωδία και ορχήστρα, την περίφημη Εισαγωγή "Το Μεγάλο Ρωσικό Πάσχα" του Rimsky-Korsakov, που παραπέμπει σε λειτουργία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ ολοκληρώνεται με το Ρέκβιεμ του Gabriel Fauré· συγκριτικά με τα μεγαλόπνοα αριστουργήματα των Verdi, Brahms και Berlioz, το Ρέκβιεμ του Fauré διακρίνεται για την παρηγορητική διάθεση, την εσωτερικότητα και την αιθέρια ομορφιά που αποπνέει, καθώς οραματίζεται την είσοδο στον Παράδεισο. 

Είσοδος: 3€, 5€, 7€, 10€, 12€, 25€

Υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

26/04/2024

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".