Τα συναυλιακά ραντεβού του Σεπτεμβρίου

Με το μήνα των διακοπών παραδοσιακά να μηδενίζει ή να ελαχιστοποιεί τη συναυλιακή κίνηση στην Αθήνα, εξετάζουμε τι έχουμε ν’ ακούσουμε και να δούμε τον Σεπτέμβριο από πλευράς ξένων ονομάτων και επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στα πιο δυνατά events.

Τα συναυλιακά ραντεβού του Σεπτεμβρίου

Με το μήνα των διακοπών παραδοσιακά να μηδενίζει ή να ελαχιστοποιεί τη συναυλιακή κίνηση στην Αθήνα, εξετάζουμε τι έχουμε ν’ ακούσουμε και να δούμε τον Σεπτέμβριο από πλευράς ξένων ονομάτων και επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στα πιο δυνατά events.

Θα πάμε κατευθείαν στο τέλος του μήνα, εκεί που θα έχουμε το top event της περιόδου, που δεν μπορεί να είναι άλλο από τις δύο εμφανίσεις του Sting στο Ηρώδειο (30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου). Πρόκειται ουσιαστικά για αναδρομικές συναυλίες του θρυλικού ροκ σταρ, με τίτλο «My Songs», πράγμα που σημαίνει πως θα ακούσουμε τραγούδια του Sting από όλη την πορεία του, από τους Police ως τις μέρες μας. Κάθε συναυλία θα είναι ένα δυναμικό ηλεκτρικό ροκ σόου, με όλες τις συγκινήσεις και εντάσεις που μπορούν να προέλθουν από το ρεπερτόριο ενός αποδεδειγμένα χαρισματικού μουσικού. Και στις δυο συναυλίες συμμετέχει ως guest και ο γιος του, ο Joe Sumner.

Στις 8 Σεπτεμβρίου θα δούμε στο Ηρώδειο την Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι με τον Vladimir Fedoseyev στο πόντιουμ, σε μια παράσταση με τα ωραιότερα βαλς, και θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε στο πιάνο ένα παιδί-θαύμα, τον Στέλιο Κερασίδη. Η συναυλία αυτή είναι παραγωγή του Christmas Theater που, ως αυτόνομο venue (υπαίθριο City Theater), μας παρουσιάζει όλο τον Σεπτέμβριο ξεχωριστά αφιερώματα σε ροκ –ή άλλους– θρύλους: «A Tribute to Queen» (1/9), «The Italian Tenors» (7/9), «One Night With Elvis» (8/9), «One Night of Tina» (15/9) και «Absolute Bowie» (22/9).

Τα συναυλιακά ραντεβού του Σεπτεμβρίου - εικόνα 1

Πολυαναμενόμενο ήδη από πέρυσι και το συναυλιακό project «Led Zeppelin Symphonic», που έρχεται στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο για να μας συναρπάσει με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του θρυλικού ροκ γκρουπ. Με εξαιρετικούς ροκ ερμηνευτές (Peter Eldridge, Jessie Smith, Mollie Marriott) από τη βρετανική σκηνή και συμφωνικό σύνολο που πετάει!

Τα συναυλιακά ραντεβού του Σεπτεμβρίου - εικόνα 2
© Gregor Hohenberg

Στα συναυλιακά τοπ του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να εντάξουμε και το μοναδικό ρεσιτάλ του Jonas Kaufmann στο Ηρώδειο (13/9), όπου ο σούπερ σταρ της όπερας με τη συνοδεία της Ορχήστρας της ΕΛΣ με μαέστρο τον Jochen Rieder θα τραγουδήσει Πουτσίνι, Βέρντι, Μπιζέ, Μασκάνι, Μασνέ κ.ά. με τον τρόπο που ταιριάζει σ’ έναν πραγματικό «βασιλιά των τενόρων».

Τα συναυλιακά ραντεβού του Σεπτεμβρίου - εικόνα 3

Κατά κάποιον τρόπο, ο Άγγλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Jack Savoretti, αγαπημένος πια του ελληνικού κοινού, έχει γίνει must για τα συναυλιακά μας δεδομένα και ετοιμαζόμαστε να τον υποδεχθούμε στο Ηρώδειο (27/9), όπου μας φέρνει το καινούργιο του άλμπουμ, «Europiana», γεμάτο με αναφορές και μνήμες ηλιόλουστων ημερών, που ξεχειλίζουν από τη χαρά της ζωής. Μας χρειάζεται!

Τα συναυλιακά ραντεβού του Σεπτεμβρίου - εικόνα 4
© Daniela Matejschek

Δύο βράδια αργότερα, στις 29/9, στο Ηρώδειο, οι επίσης πολυαγαπημένοι μας Tiger Lillies μάς έχουν στήσει από πέρυσι για να μας παρουσιάσουν το «The Crack of Doom and Other Quarantine Tales», ένα από τα πιο μεγάλα σόου που έχουν δώσει ποτέ εδώ. Με όλη την προχωρημένη πανκ αισθητική τους, αλλά και με εμβόλιμο το άλμπουμ τους «Greek Songs» που αντικατοπτρίζει τη δική τους προσέγγιση στο ρεμπέτικο.

Last, but not least, στις 11 και 12/9, έχουμε στην Τεχνόπολη το Plissken Festival, με headliners τους ιδιαίτερους progressive ψυχεδελιστές La Femme και τους εναλλακτικούς εξπεριμενταλιστές Goat. Όμως και το σύνολο αυτού του διημέρου είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό μείγμα που μοιράζεται σε ονόματα με ισχυρό status και ταυτότητα στη σύγχρονη μουσική σκηνή όπως ο Γάλλος electro-pop παραγωγός Kid Francescoli, η εκρηκτική Αμερικανίδα ράπερ bbymutha, ο techno DJ LSDXOXO, η λίαν ενδιαφέρουσα Avalon Emerson και η δική μας Μαρίνα Σάττι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

26/04/2024

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".