Η συναυλία του Branford Marsalis Quartet σηματοδοτεί την επιστροφή στα μεγάλα live jazz events!

Συνεχίζοντας την παράδοση των μεγάλων τζαζ συναυλιών του, το Sani Festival με τον Branford Marsalis και τους φίλους του μας φέρνει πίσω την σπουδαία μουσική.

Η συναυλία του Branford Marsalis Quartet σηματοδοτεί την επιστροφή στα μεγάλα live jazz events!

Φεύγοντας από τη Σάνη, το κουαρτέτο του Branford Marsalis έχει κάποιες επιλεγμένες καλοκαιρινές συναυλίες στις ΗΠΑ, τις οποίες συνεχίζει τον Σεπτέμβριο αλλά και το φθινόπωρο-χειμώνα για να καταλήξει, μέσα στον Φεβρουάριο της επόμενης χρονιάς στην Αθήνα – όχι τη δικιά μας αλλά της Τζόρτζια!

Σε εμάς, η 17η Ιουλίου στον όμορφο λόφο της Σάνης, άφησε την επίγευση μιας πραγματικά όμορφης και δυναμικής, δημιουργικής σε όλα τα μήκη και πλάτη του post-bop, τζαζ – από αυτές που θέλουμε και μας αρέσει να απολαμβάνουμε από μουσικούς του μεγέθους ενός Justin Faulkner, ενός Eric Revis, ενός Joey Calderazzo και, φυσικά, ενός Branford Marsalis.

Η συναυλία του Branford Marsalis Quartet σηματοδοτεί την επιστροφή στα μεγάλα live jazz events! - εικόνα 1

Έχοντας δει για πρώτη φορά τους δυο μεγαλύτερους αδελφούς Marsalis (Branford και Wynton) ως μέλη των Jazz Messengers στην Αθήνα το 1981 και ξανά μερικά χρόνια αργότερα, στο φεστιβάλ της Πάτρας το 1989, και παρακολουθώντας με ενδιαφέρον πάντα την δισκογραφική πορεία του Branford ως τις μέρες μας, βρίσκω ότι ένα live από αυτό το γκρουπ – που έχει πανίσχυρους δεσμούς μεταξύ των μελών του – κρατάει την δυναμική της τζαζ σε πολύ ψηλά επίπεδα και πάντα ανοιχτή σε εκπλήξεις ακόμα και όταν το υλικό μιας performance δομείται πάνω σε πολύ γνωστές συνθέσεις, original ή standards, που πάντα όμως βρίσκουν έναν φρέσκο δρόμο και τρόπο να μας προσεγγίζουν.

Η συναυλία του Branford Marsalis Quartet σηματοδοτεί την επιστροφή στα μεγάλα live jazz events! - εικόνα 2

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της συναυλίας – που κράτησε ακριβώς μιάμιση ώρα – ήταν να μας χαρίζει απόλαυση μέσα από το δεξιοτεχνικό παίξιμο των μουσικών και την δημιουργική τους ευρηματικότητα. Εντάξει, μπορεί να μην μας έπαιξαν το «The Windup» του Keith Jarrett που πολύ θα ήθελα να ακούσω, όμως για μια ακόμα φορά – πολλοστή – είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω πόση ακόμα πιο πολύ ωραία μουσική μπορεί να βγει μέσα από μια μπαλάντα όπως το «The Way You Look Tonight». Κι ένοιωσα να γεμίζω με classics όπως το «Doxy» ή το «Mood Indigo»…

Η παρουσία του Branford Marsalis και του κουαρτέτου του στο φετινό Sani Festival ήταν ένα κορυφαίο event που, εν μέσω πανδημίας, μας βάζει ξανά με τον καλύτερο τρόπο μέσα στο κλίμα των σπουδαίων και ξεχωριστών τζαζ συναυλιών. Με τον παλιό, καλό τρόπο!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
27/04/2024

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.