Με τον σπουδαίο τρομπετίστα Avishai Cohen ανοίγει το Jazz on the Hill στο Sani Festival

Ο χαρισματικός Ισραηλινός τζαζ τρομπετίστας με το γκρουπ Big Vicious δίνει μια must συναυλία στο Sani Festival στις 10 Ιουλίου.

Με τον σπουδαίο τρομπετίστα Avishai Cohen ανοίγει το Jazz on the Hill στο Sani Festival

Πρόκειται για έναν πολύ χαρισματικό μουσικό, έναν τρομπετίστα που βαδίζει στα χνάρια του Miles Davis χαράζοντας παράλληλα τον δικό του προσωπικό δρόμο στη σύγχρονη τζαζ. Προέρχεται από μουσική οικογένεια του Τελ Αβίβ – η αδελφή του, Anat, και ο αδελφός του, Yuval, παίζουν σαξόφωνα – και ο ίδιος διάλεξε να μάθει τρομπέτα από πολύ μικρός. Σπούδασε στην Αμερική και διακρίθηκε, ήρθε τρίτος στον διαγωνισμό του Ινστιτούτου Thelonious Monk το 1997 και έδωσε τίτλο «The Trumpet Player» στο πρώτο του άλμπουμ το 2003 για να μην τον μπερδεύουν με τον συνονόματό του μπασίστα Avishai Cohen!

Με τον σπουδαίο τρομπετίστα Avishai Cohen ανοίγει το Jazz on the Hill στο Sani Festival - εικόνα 1
(c) Ben Palhov / ECM Records

Η πορεία του Avishai Cohen έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον καιρό που ζούσε στην Αμερική, όπου διακρίθηκε συνεργαζόμενος με πλήθος καλλιτεχνών, τόσο Αμερικανών όσο και Ισραηλιτών, ανεβαίνοντας την κλίμακα όχι μόνο της τοπικής τζαζ σκηνής αλλά και της ποπ ή του ροκ. Το γεγονός είναι ότι ο Avishai Cohen ανέπτυξε μια τόσο ισχυρή δισκογραφική παρουσία που, όταν ήρθε ο καιρός της συνεργασίας του με την ECM το 2016, φαινόταν απίστευτο πως θα μπορούσε να προχωρήσει ακόμα πιο πέρα!

Με τον σπουδαίο τρομπετίστα Avishai Cohen ανοίγει το Jazz on the Hill στο Sani Festival - εικόνα 2

Ο Cohen είχε ήδη συμμετάσχει στον δίσκο του σαξοφωνίστα Mark Turner «Lathe of Heaven» σ’ αυτή την εταιρία το 2014 – όμως οι προσωπικοί του δίσκοι «Into the Silence» και «Cross My Palm With Silver» ήταν αυτοί που έδειξαν την δημιουργική ποιότητα του Avishai Cohen σε όλο της το μεγαλείο. Πράγμα που ήρθε το άλμπουμ «Big Vicious» του 2020 για να επεκτείνει, με ένα γκρουπ από φίλους και συμπατριώτες του, με τους οποίους ο Avishai επανασυνδέθηκε στενά αφού επέστρεψε πια στην πατρίδα του. Είναι οι Aviv Cohen και Ziv Ravitzan σε ντραμς και κρουστά, ο μπασίστας Yonatan Albalak και ο κιθαρίστας Uzi Ramirez που αποτελούν μαζί με τον Avishai Cohen το γκρουπ – μουσικοί που ο καθένας τους αποτελεί και ένα ολόκληρο κεφάλαιο από μόνος του και που όλοι μαζί μπορούν να ταξιδεύουν πολυμουσικά και χωρίς όρια από την τζαζ, στο ροκ και το τριπ χοπ, να πηγαίνουν με άνεση από τα ηλεκτρονικά beats σε ρομαντικές ambient ατμόσφαιρες και να παίζουν σε ένα εύρος ήχων που μπορεί να περιλαμβάνει τόσο τον Μπετόβεν όσο και τους Massive Attack!

Αυτό ακριβώς θα κάνουν ο Avishai Cohen και το συγκρότημά του, οι Big Vicious, που εγκαινιάζουν το «Jazz on the Hill» και το Sani Festival 21, στο Sani Resort της Χαλκιδικής το Σάββατο 10 Ιουλίου. Must συναυλία για όσους είναι εκεί – ή εκεί κοντά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Εύη Μάζη στο μπαράκι της Διδότου

Μουσικές και τραγούδια από όλο τον κόσμο, ethnic ορχηστρικά, τραγούδια από το μεσοπόλεμο, ρεμπέτικα, ελληνικές μπαλάντες, λαϊκά τραγούδια, fados, κινηματογραφική μουσική και άλλα πολλά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

AthensRocks 2024: Ροκάρουμε με Sleaford Mods, The Last Internationale και Ilias Bogdanos & Inco

Το AthensRocks ετοιμάζει ένα πολυσυλλεκτικό line up που θα ενθουσιάσει όλους τους μουσικόφιλους.

"Rio": Σαν σήμερα το 1982, κυκλοφορεί το magnum opus των Duran Duran

Το "Rio" συνδύαζε ότι πιο ενδιαφέρον συνέβαινε στη μουσική των early 80s: το σκοτάδι του post-punk, τον πειραματισμό της synth-pop, την ατμόσφαιρα του gothic rock και τους αψεγάδιαστους disco ρυθμούς.

Το "Ζάρι" της Μαρίνας Σάττι επανακυκλοφορεί σε 4 διαφορετικές εκδοχές

Το τραγούδι που εντυπωσίασε το κοινό της Eurovision, λαμβάνοντας το μεγάλο εισιτήριο για τον τελικό, επανακυκλοφορεί "A capella", "Instrumental", "Sped Up" αλλά και στην Live έκδοση.

Ανακαλύπτοντας το ποιητικό σύμπαν των πνευστών

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική στις καθιερωμένες εκδηλώσεις θρησκευτικής μουσικής αποτέλεσε, λίγο πριν το Πάσχα, το "Σαββατοκύριακο των πνευστών" του Μεγάρου Μουσικής, όπου εξέχουσα παρουσία είχαν, μεταξύ άλλων, οι εξαιρετικοί μουσικοί ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Το electro-pop τρίο των Cannons στην Τεχνόπολη

Φέτος πραγματοποιούν την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους και κάνουν στάση στην Αθήνα.

Eric Prydz και KÖLSCH headliners του Primer 2024

Headliner του Μain Stage o Σουηδός Eric Prydz, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενώ στα decks του Afterhours Stage πρωταγωνιστεί ο Δανός KÖLSCH.