Με ένα Nicola Conte Combo, δώρο η Zara McFarlane

Με τη Zara McFarlane σε ρόλο lead vocalist (αυτό κι αν ήταν έκπληξη), το combo του Iταλού μετρ της jazz πρόσφερε ένα απολαυστικό opening για το 15o Athens Technopolis Jazz Festival.

Με ένα Nicola Conte Combo, δώρο η Zara McFarlane

Με τη Zara McFarlane σε ρόλο lead vocalist (αυτό κι αν ήταν έκπληξη), το combo του Iταλού μετρ της jazz πρόσφερε ένα απολαυστικό opening για το 15o Athens Technopolis Jazz Festival.

Με ένα Nicola Conte Combo, δώρο η Zara McFarlane - εικόνα 1

Με το δροσερό αεράκι, με την κεντρική της Τεχνόπολης να είναι τόσο γεμάτη όσο χρειαζόταν ώστε να κινείσαι άνετα στο χώρο αλλά και με το Meet Market το οποίο διεξάγεται εκεί δίπλα να προσφέρεται για βόλτες στα διαλείμματα, η ατμόσφαιρα στην πρώτη μέρα του φεστιβάλ ήταν χαλαρή κι ευχάριστη, σημειώνοντας το συνηθισμένο όμορφο gathering ενός ετερόκλητου κοινού, διαφορετικών ηλικιών και τάξεων. Με τους καθιστούς θεατές των μπροστινών θέσεων να παρακολουθούν προσηλωμένοι και τις κουβέντες και τα πηγαδάκια να δυναμώνουν προς τα πίσω…

Έφτασα εκεί προς το τέλος του set των Wonderfall Quartet, με την μπάντα του Nicola Conte, (πέντε εκείνοι κι ένας αυτός, έξι), να εμφανίζεται στη σκηνή με κομψά κοστούμια λίγο μετά τις 10 μ.μ. και να μας βάλει στο κλίμα της με ένα γκρουβάτο acid jazz instrumental. Υποδεχόμενος στη συνέχεια μπροστά από το μικρόφωνο μια γλυκιά και πληθωρική γυναικεία ύπαρξη, ο Conte μίλησε στο κοινό για την ανάγκη να ανυψωθούμε σε ένα άλλο επίπεδο μέσα της μουσικής του και συνέστησε τα μέλη της μπάντας της στο κοινό. Για το τέλος φύλαξε το όνομα της τραγουδίστριας η οποία δεν ήταν άλλη από τη νέα ντίβα της βρετανικής jazz Zara McFarlane. Υπέροχη έκπληξη, για την οποία δεν είχε ενημερωθεί κανένας μέσω του προγράμματος του φεστιβάλ. Ίσως και καλύτερα.

Με τη βαθιά, εκφραστική φωνή της Zara να πρωταγωνιστεί σε όλο το υπόλοιπο μέρος του set, ο Nicola Conte και το combo του βασίστηκαν κυρίως στο υλικό των δύο τελευταίων τους άλμπουμ και επέδειξαν αβίαστα όλα τα lounge, spiritual, cinematic, soulful, acid, groovy στοιχεία του ηχητικού τους πλούτου. Η εμφάνισή τους άρχισε να απογειώνεται περίπου από τη μέση και μετά, με μια καταπληκτική διασκευή στο «Sometimes I Feel Like A Motherless Child» και μια extended, πιο γκρουβάτη εκδοχή του «Free Souls» να κλείνει το κανονικό set. Με διάθεση να μας κάνουν να χορέψουμε ήταν και τα δύο τραγούδια του encore. Στο πρώτο από αυτά απολαύσαμε ένα κελαριστό διάλογο της Mc Farlane με τον τρομπετίστα Francesco Lento, ενώ το δεύτερο ήταν το «Love & Revolution», η δική τους jazzy διασκευή στο northern soul classic «Gone With The Wind Is My Love», το οποίο βρήκε ένα μέρος του κοινού να σπάει το άρρητο πρωτόκολλο και να λικνίζεται όρθιο μπροστά από τη σκηνή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Apocalyptica παίζουν Metallica στον Λυκαβηττό

Το νέο άλμπουμ τους "Plays Metallica Vol.2" είναι ο διάδοχος του περίφημου "Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos".

16/05/2024

Ένα διήμερο αφιέρωμα στον Μιχάλη Αδάμη έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών τιμά έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Αυτό είναι το αναλυτικό πρόγραμμα του Athens Music Week 2024

Η τετραήμερη γιορτή ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας, που απλώνεται σε 4 venues στην ευρύτερη γειτονιά του Κεραμικού, προσκαλεί 40 καλλιτέχνες και 160 ομιλητές από 26 χώρες.

Τι θα δούμε στον Κήπο του Μεγάρου αυτό το καλοκαίρι;

Η προπώληση για όλες τις εκδηλώσεις έχει αρχίσει.

Αυτές είναι οι παράλληλες δράσεις του 23oυ Athens Jazz

Οι χειροποίητες δημιουργίες του Meet Market, η επετειακή φωτογραφική έκθεση της ομάδας METApolis και το πιο τζαζ πρωινό του καλοκαιριού, γεμάτο με δωρεάν δράσεις για παιδιά, συμπληρώνουν τη φετινή διοργάνωση

"P.O.P.": Kυκλοφόρησε το νέο E.P. της Μαρίνας Σάττι

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον 68ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, η Σάττι επιστρέφει με ολοκαίνουργιο υλικό.

Γιάννη Αγγελάκη, ποια είναι η "Φωνή των Βακχών";

Ο ανερχόμενος συνθέτης γράφει για την "επινοημένη παράσταση μουσικού θεάτρου" που ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ για δύο παραστάσεις σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή.