Ο «Mr. Peacock» μένει σε μια αυλή στο Χαλάνδρι

Με μια αυλή - χάρμα, επισκέψιμο όλη τη μέρα, το νέο bar του Χαλανδρίου καλύπτει κάθε όρεξη: για καφέ, φαγητό και cocktails .

Ο «Mr. Peacock» μένει σε μια αυλή στο Χαλάνδρι

Με μια αυλή χάρμα, επισκέψιμο όλη τη μέρα, το νέο bar του Χαλανδρίου καλύπτει κάθε όρεξη: για καφέ, φαγητό και cocktails.

Ο «Mr. Peacock» μένει σε μια αυλή στο Χαλάνδρι - εικόνα 1

Οι πιο μερακλήδες ίσως θυμούνται αυτό το ωραίο ξέφωτο-αυλή στο κέντρο του Χαλανδρίου από τότε που λειτουργούσε μεζεδοπωλείο. Εδώ και μόλις λίγες μέρες όμως ο χώρος έχει πάρει νέα μορφή και χρήση, αφού πλέον εδώ λειτουργεί το «Mr. Peacock» το ολοκαίνουργιο all day bar του Λευτέρη και του Γιάννη Μπακόπουλου («Dalliance House»), του Ιάκωβου Αποστολάτου και του Χάρη Δάρρα. Με ένα παγώνι να σε περιμένει στα δεξιά σου καθώς διασχίζεις τη στοά της εισόδου, το εσωτερικό του Mr. Peacock συνδυάζει πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους χρώματα, έπιπλα, φωτιστικά και υλικά, όντας σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Nine Design, ενώ κάποιες από τις τοιχογραφίες έχουν επιμεληθεί οι καλλιτέχνες του Sake Tatoo Studio.

Ο «Mr. Peacock» μένει σε μια αυλή στο Χαλάνδρι - εικόνα 2

Στο ίδιο ακριβώς επίπεδο με το ευρύχωρο εσωτερικό τμήμα, πέρα από τις ανοιχτές τζαμαρίες, απλώνεται η αυλή με τα φυτά και τα πολύχρωμα μαξιλάρια, μοιάζοντας σαν φυσική προέκταση του bar. Πρακτικά έχουμε να κάνουμε με έναν κομψό όσο και casual μέρος στο οποίο μπορείς να κάνεις στάση για καφέ, απεριτίφ ποτό ή ακόμη και φαγητό, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Σε χαλαρούς ρυθμούς από το πρωί (ανοίγει από τις 10 π.μ.), και λίγο πιο αλέγρους το βράδυ, με την μουσική των DJs όμως να μην παρεμβαίνει στο chill της αυλής και να μην υπερβαίνει τα όριά πάνω από τα οποία δεν μπορείς να μιλήσεις.

Ο «Mr. Peacock» μένει σε μια αυλή στο Χαλάνδρι - εικόνα 3

Περιέχοντας τα πάντα σε ένα φύλλο χαρτονιού, ο κατάλογος του «Mr. Peacock» είναι απλός, εύκολος και απροβλημάτιστος. Από εδώ μπορείς να επιλέξεις φαγητό στη λογική του street food (burger, πίτσα, σαλάτες, μπαγκέτες κ.ά.), καφέδες, ροφήματα ή μια σπιτική λεμονάδα. Όμως ιδιαίτερη μνεία αξίζουν και ορισμένα από τα 13 house cocktails του καταλόγου, αρχής γενομένης από το Clandestino, το υπέροχο cocktail που χάρισε στον δημιουργό του Χάρη Δάρρα μια θέση στον τελικό του διαγωνισμού Bacardi Legacy 2015 στην Αυστραλία. Ο δεύτερος headbartender του «Mr. Peacock», o Γιάννης Αλεξόπουλος έχει εισαγάγει εδώ το Draft Me Up Scotty, το πρώτο cocktail στην Ελλάδα που σερβίρεται από βαρέλι, ένα εξαιρετικά δροσιστικό mix με αρκετή ένταση στο ginger.

Ο «Mr. Peacock» μένει σε μια αυλή στο Χαλάνδρι - εικόνα 4

Υπάρχουν όμως κι άλλα ενδιαφέροντα twists: το Sexy Colada αποτελεί μια εκδοχή της Pina Colada που σερβίρεται από τη γρανιτιέρα με την προσθήκη μπανάνας. Tο Fashion Cola πειράζει το κλασικό old fashioned με σιρόπι από Coca Cola και ρούμι εμβαπτισμένο με ποπ κορν χαρίζοντάς σου την αίσθηση ότι αράζεις σε θερινό σινεμά. Τέλος το Mr. P’s Private Bottle είναι μια ποπ εκδοχή του Negroni, το οποίο σιγομαγειρεύεται με φράουλες και έρχεται στο τραπέζι σου εμφιαλωμένο σε ένα μπουκαλάκι των 110ml. Με άλλα λόγια υπάρχουν επιλογές που θα ιντριγκάρουν τους μυημένους και θα ενθουσιάσουν τους αμύητους. Οι λάτρεις ενός απλού τζιν τόνικ πάντως θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές συνταγές.

Περισσότερες πληροφορίες

Mr. Peacock

Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Όλα όσα έδειξε η έγκριτη λίστα του Drinks International για το 2024.

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.