Στο opening του «Tesla Bar»

Το νέο bar του «Bios» άνοιξε την Πέμπτη 18/9 με ένα event που θα θυμόμαστε για καιρό.

Στο opening του «Tesla Bar»

Το νέο bar του «Bios» άνοιξε την Πέμπτη 18/9 με ένα event που θα θυμόμαστε για καιρό.

Στο opening του «Tesla Bar» - εικόνα 1

Το «Tesla», το νέο bar που μόλις άνοιξε στο ισόγειο του «Bios», είναι απλό, όμορφο και συνάμα εντυπωσιακό. Με τα τραπέζια του τοποθετημένα ασύμμετρα μέσα στο χώρο, ίσως θυμηθείς την πρώιμη φάση αυτού του ισογείου το οποίο υπήρξε για μεγάλο διάστημα ένας από τους πιο ζωντανούς χώρους της πόλης. Από την ριζική του ανανέωση προέκυψε ξανά ένα μέρος όπου μπορείς να δώσεις άνετα ραντεβού για καφέ, ποτό ή σνακ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας… Σε αντίθεση με τα bars που ξεφυτρώνουν στην πόλη ως προϊόντα «φασόν» των αρχιτεκτονικών γραφείων, η καλαισθησία του «Tesla» πηγάζει μέσα από την προσεκτική επιλογή αντικειμένων με ιστορία και σημασία. Όπως για παράδειγμα η πανέμορφη ξύλινη μπάρα με τα δεκάδες συρταράκια, την οποία η ομάδα του «Bios» αλίευσε από κάποια ολλανδική αντικερί. Πάνω της δεσπόζει φωτισμένο το λογότυπο της αεροπορικής εταιρείας ΑΕΡΟΦΛΟΤ. Πλάι του, στον προθάλαμο του «Bios Main» (το οποίο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως χώρος παραστατικών τεχνών) στέκεται, εξίσου επιβλητικό, το λογότυπο «Tesla». Ποιος ξέρει τι διαφήμιζε κάποτε σε κάποιο highway της ευρωπαϊκής υπαίθρου… Πέρα όμως από την εμφάνιση, έχει γίνει προεργασία στον τομέα του σέρβις με τον κατάλογό του να αριθμεί 8 κοκτέιλ (κλασικά αλλά και signature) καθώς και προσεγμένες επιλογές σε fingerfood (€ 2) με επίλεκτα υλικά.

Στο opening του «Tesla Bar» - εικόνα 2

Στο εναρκτήριο party τώρα, το πλήθος του κόσμου ήταν όσο ακριβώς χρειαζόταν, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη αίσθηση πως κάτι συμβαίνει αλλά και να μπορείς να χορεύεις χωρίς να είσαι στριμωγμένος… Η βραδιά άλλωστε αποδείχτηκε άκρως χορευτική κι ας μην επρόκειτο για ένα dance event από αυτά που έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε στην Αθήνα. Η παρουσία του «soundsystem» της Fortuna Records, ενός σχετικά καινούργιου label που επανεκδίδει δίσκους από την περιοχή της Μέσης Ανατολής, υποσχόταν από μόνη της ένα ντελίριο από ψυχεδελικούς, rock, funk, jazz, ηλεκτρονικούς και παραδοσιακούς ήχους και ρυθμούς με άρωμα Ανατολής. Αυτό ακριβώς παρέδωσαν οι τρεις DJs του ισραηλινού label, οι οποίοι, χωρίς να φτάνουν στις πιο βαθιές περιοχές του digging τους, έπαιξαν για τον κόσμο παρασέρνοντάς τον στον far-out ρυθμό τους μέσα από ένα set δίωρης περίπου διάρκειας. Στο μικρό dancefloor που δημιουργήθηκε μπροστά από το booth oι γυναίκες εκδηλώθηκαν λίγο περισσότερο από τους άντρες. Εκεί επίσης φάνηκε ότι, στο κατάλληλο πλαίσιο, κανένας δεν είχε πρόβλημα να χορέψει με Omar Souleyman (κι ας σνόμπαρε τη συναυλία του στην Αθήνα), εκτός κι αν δεν ήξερε που ήρθε ή αν είχε κάποιο κόμπλεξ με το ανατολικό του πολιτισμικό γονίδιο. Εξαιρετικά σε ποικιλία, σε έμπνευση και σε ποιότητα τα sets των δικών μας Teranga Beat, Terra Exotica, Mr Z και Fantastikoi Hxoi οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να παίξουν υλικό που δεν λειτουργεί εύκολα σε άλλα μαγαζιά και ολοκλήρωσαν τη βραδιά με ένα κυκλικό back to back set.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.