Ctalin

Η νέα και εξαιρετικά επιτυχημένη άφιξη στο Χαλάνδρι έχει προσωπικότητα και χαλαρή, speakeasy ατμόσφαιρα. 

Ctalin

Η νέα και εξαιρετικά επιτυχημένη άφιξη στο Χαλάνδρι έχει προσωπικότητα και χαλαρή, speakeasy ατμόσφαιρα.

Ctalin - εικόνα 1

Στην απλωτή πλατεία Ελευθερωτών υπάρχει πάντα κίνηση, ειδικά το καλοκαίρι. Άλλοι τρώνε, άλλοι κάνουν skate, άλλοι βολτάρουν ανέμελα, ενώ τώρα τελευταία κάποιοι απέκτησαν και νέο στέκι. Λέγεται «Ctalin» και βρίσκεται στα πλάγια της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, ακριβώς δίπλα από το «Petit Fleur». Δεν υπακούει αισθητικά στη lounge λογική των καφετεριών που συστοιχίζονται στην παρακείμενη πιάτσα του πεζόδρομου της Ηρακλείου. Αντίθετα, έχει ένα αρκετά δικό του, επιμελώς ατημέλητο ύφος: έπιπλα vintage αισθητικής, βιομηχανικές γκρίζες επιφάνειες, παλιά κάδρα και μερικές «αλήτικες» πινελιές όπως ο γυμνός τούβλινος τοίχος, και τα ξύλινα καφάσια όπου εκτίθεται η πραμάτεια του bar. Σκέφτεσαι τι ωραία που θα ήταν αν ήταν και το «Τώρα Κ44» τόσο προσεγμένο.

Την χαίρεσαι πραγματικά αυτή την αίσθηση παλιού living room. Γι αυτό, όσος κόσμος κι αν βρίσκεται εδώ (συνήθως όλα τα τραπέζια είναι γεμάτα, ενώ υπάρχει κίνηση και στο bar) μπορείς και πάλι να αισθάνεσαι άνετα και οικεία. Η έξοδος στο «Ctalin» μπορεί να μην έχει το excitement που έχεις όταν ετοιμάζεσαι για ένα big night out, είναι όμως ιδανική αν θέλεις να δεις τους κολλητούς σου σ’ ένα ζωηρό όσο και ευπρεπές περιβάλλον με πολύ κόσμο καλό σέρβις και αξιοπρεπή ποτά (τα κοκτέιλ για παράδειγμα μπορεί να μην παρουσιάζουν πρωτοτυπία από γαστριμαργική άποψη έρχονται όμως καλά εκτελεσμένα και γρήγορα στο τραπέζι σου).

Ρωτάω τον Μάνο, τον έναν από τους ιδιοκτήτες του bar γιατί «Στάλιν». Μου απαντά χωρίς να το σκεφτεί «είναι απλώς ένα όνομα που έχει πλάκα». Το «Ctalin» μπορεί να μην είναι ένα αριστερίστικης ιδεολογίας bar, έχει όμως κομμουνιστικές τιμές (€ 5,5 το απλό ποτό και € 7,5 τα κοκτέιλ) και πολύ συντροφική ατμόσφαιρα. Η μουσική των DJs αποτελείται από γνώριμα tunes ραδιοφωνικής λογικής, χωρίς να είναι mainstream ή εσκεμμένα εξεζητημένη. Ακούγεται χαμηλά πίσω από τις ζωηρές κουβέντες των θαμώνων οι οποίοι δεν βάζουν γλώσσα μέσα. Γιατί βρήκαν ένα στέκι που δεν είναι καθόλου στημένο.

Ctalin, Αγίου Νικολάου 2, Χαλάνδρι. 2106826815

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Όλα όσα έδειξε η έγκριτη λίστα του Drinks International για το 2024.

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.