Blue Fox

Ένα vintage bar στα Εξάρχεια, όπου ο χορός δεν είναι ντροπή – αρκεί να χορεύεις swing, jive ή rock & roll!

Blue Fox

Ένα vintage bar στα Εξάρχεια, όπου ο χορός δεν είναι ντροπή – αρκεί να χορεύεις swing, jive ή rock & roll!

Blue Fox - εικόνα 1

Πήρε το όνομά του από το μπαρ «Μπλε Αλεπού» της δεκαετίας του ’50. Εκεί, λένε οι αφηγήσεις, σύχναζαν ωραία και μοντέρνα κορίτσια της εποχής, όπως η τραγουδίστρια Δανάη, ενώ έκανε κι ένα πέρασμα, σαν σε ταινία, ο Κουβανός βασιλιάς του μάμπο Perez Prado. Το μνημονεύουν ως παλιό τους στέκι και τα «Κουρέλια» της ταινίας του Νίκου Νικολαΐδη. Από αυτές τις αφηγήσεις επηρεάστηκε και ο ιδιοκτήτης Μάνος (παρεμπιπτόντως, φοβερός χορευτής!), ο οποίος, με βάση τη μυθολογία εκείνης της εποχής, έφτιαξε ένα dancehall παλαιάς κοπής. Η ξύλινη πίστα δεσπόζει στο κέντρο και το ντεκόρ είναι τελείως παλιακό: καλαμωτές, σομπρέρο, δίσκοι βινιλίου, πλαστικά λουλούδια και μερικά παλιά ραδιόφωνα – από αυτά που βλέπεις στα παζάρια. Ο κόσμος του «Blue Fox» είναι ανάμεικτος. Μπροστά στην μπάρα και στο DJ booth πιάνουν θέση συνήθως οι… σκληροπυρηνικοί θαμώνες: μέλη των αθηναϊκών rock & roll συγκροτημάτων, ροκαμπίλια με τατουάζ, τιράντες και καλοραμμένα χαβανέζικα πουκάμισα. Και κορίτσια κανονικά pin up – με κορσέδες, πουά φορέματα και κομψές γόβες. Πολλοί από αυτούς εμπλέκονται ενεργά με τις ομάδες χορού της πόλης, που αναβιώνουν την τάση του swing, του jive και του foxtrot. Και από την άλλη είναι οι υπόλοιποι πελάτες του bar… Φοιτητές και casual θαμώνες των Εξαρχείων, οι οποίοι αναζητούν ένα μέρος για χορό. και το βρίσκουν στην πίστα του «Blue Fox», όπου τα ζευγάρια κάνουν εντυπωσιακές φιγούρες σε doo wop, surf και boogie ρυθμούς. Κάποιοι έμαθαν να χορεύουν εδώ, στα μαθήματα rock & roll που γίνονται νωρίς τα βράδια της Τρίτης, της Τετάρτης και της Πέμπτης. Άλλοι έρχονται γιατί ξέρουν ότι αν ξαφνικά πάρουν το κορίτσι τους και χορέψουν στην πίστα, κανένας δεν θα τους κοιτάξει λες και είναι ούφο. Οι πιο υποψιασμένοι, τέλος, αποφεύγουν τις κακοτοπιές κι έρχονται οποιοδήποτε άλλο βράδυ εκτός από αυτό του Σαββάτου, καθώς έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν μια θέση στο dancefloor.

> Το απλό ποτό κοστίζει € 6,50, το σπέσιαλ και τα κοκτέιλ € 8.

> Κάθε Τρίτη γίνονται cocktail nights, με τα –πάντα παλιομοδίτικα– cocktails να κοστίζουν € 6,50.

Περισσότερες πληροφορίες

Blue Fox

Ασκληπιού 91, Εξάρχεια
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.