Τα πεντάστερα μπαρ των αθηναϊκών ξενοδοχείων

Τη μερίδα του λέοντος στα The World's 50 Best Bars καταλάμβαναν –και καταλαμβάνουν– μπαρ ξενοδοχείων, κυριολεκτικά από κάθε γωνιά του πλανήτη. Τι παίζει, όμως, με τα αντίστοιχα αθηναϊκά;

Τα πεντάστερα μπαρ των αθηναϊκών ξενοδοχείων

Στην Αθήνα, μια πόλη που από αρκετούς θεωρείται ένας προορισμός 365 ημερών και μια αληθινή μητρόπολη της bartending σκηνής, το φαινόμενο των hotel bars δεν φαίνεται να συγκινεί το κοινό – τουλάχιστον όχι στο βαθμό που θα έπρεπε. Ακόμη κι έτσι, όμως, υπάρχουν κάποιες πολύ ιδιαίτερες μπάρες στα καταλύματά της που αξίζουν της προσοχής σας. Ξεκινάμε με δύο από τις σχετικά πιο πρόσφατες αφίξεις.

Αρχικά, το "Avra" στο "Four Seasons Astir Palace". Ένα εξαιρετικά καλοφτιαγμένο και κλασάτο μητροπολιτικό μπαρ, τοποθετημένο στο πιο προνομιακό σημείο της αθηναϊκής ριβιέρας.

Μπαρ ξενοδοχείων στην Αθήνα 2

Μπαρ ξενοδοχείων στην Αθήνα 3

Καθημερινά, φτιάχνεται εδώ ένα μοναδικό κοκτέιλ εμπειριών, με βασικά υλικά τα ψαγμένα seasonal cocktails, τις fine drinking επιλογές, τα elevated bar snacks, τα live sets με DJs και, κυρίως, το αίσθημα ότι βρίσκεσαι στο ιδανικό μέρος, την καταλληλότερη στιγμή, εντός ενός περιβάλλοντος που ξεχειλίζει κομψότητα και στιλ.

Μπαρ ξενοδοχείων στην Αθήνα 10

Στα του πίνειν, η bar manager Manon Kapfer και η ομάδα της επιμελούνται το Ultimate 24 Cocktail Menu, μια κάρτα κλασικών ποτών που αναβαθμίζονται, πλησιάζοντας αυτό που θα ονόμαζε κανείς πόσιμη τελειότητα. Πλάι στα ποτά στέκεται ένα εξίσου εκλεκτό μενού αναβαθμισμένου bar food.

Έπειτα, μπαίνοντας στο κέντρο της πόλης, συναντάμε το "Ostomachion", που έκανε ντεμπούτο το περασμένο καλοκαίρι και θα συνεχίσει να υποδέχεται επισκέπτες όσο ο καιρός το επιτρέπει.

Μπαρ ξενοδοχείων στην Αθήνα 5

Μπαρ ξενοδοχείων στην Αθήνα 4

Το open air bar στα ορεινά του "Mosaikon" (του πρώτου glostel της Αθήνας, δηλαδή και glamorous και hostel) είναι απρόσμενα cool, διαθέτει εξαιρετική οπτική της πόλης και των πιο τρανταχτών της ατού (λέγε με Ακρόπολη κ.ά.), ενώ σερβίρει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και ενδιαφέρον comfort φαγητό. Τα θαυμάσια ποτά επιμελείται η Πόπη Σεβαστού ("Proveleggios", "Nolan") που παίζουν στο τερέν των twisted classics με μικρά αλλά καθοριστικά updates.

Μπαρ ξενοδοχείων στην Αθήνα 11

Μπαρ ξενοδοχείων στην Αθήνα 16

Στην ίδια κατηγορία με το προαναφερθέν μπαίνει και το "Retiré" του "House Athens". Το minimal-boho rooftop bar μέρος δείχνει να ταιριάζει άψογα στη γενικότερη φιλοσοφία του ξενοδοχείου, με την χαρακτηριστική "καντίνα" να σερβίρει έξοχα κοκτέιλ και ποτά με φόντο την Ακρόπολη.

Μπαρ ξενοδοχείων στην Αθήνα 1

Αν πάλι αναζητάς υψηλή αισθητική, ωραίο περιβάλλον, θαυμάσια θέα και την έξοχη κουζίνα του βραβευμένου Παύλου Κυριάκη, σε συνδυασμό με την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο κομμάτι του μπαρ, έχεις όλες τις αφορμές για να βρεθείς στο "The Zillers".

Στην Απόλλωνος και το "Central", το "Thea Terrace Bar" στήνει ένα έξοχο σκηνικό, με την Ακρόπολη να προκαλεί δέος σε απόσταση αναπνοής, με τα Αναφιώτικα και την Πλάκα στους πρόποδες του Ιερού Βράχου, τον Ναό του Ηφαίστου και το Αστεροσκοπείο να διακρίνονται στο βάθος. Η εμπειρία συμπληρώνεται από τα εμπνευσμένα signature cocktails, από μια λίστα που ανανεώνεται διαρκώς.

Μπαρ ξενοδοχείων στην Αθήνα 6

Μπαρ ξενοδοχείων στην Αθήνα 7

Η εκλεπτυσμένη αισθητική και το σύγχρονο ύφος του "Plato Lounge Bar", στο "Academias Hotel", συμπληρώνονται από μια έξοχη λίστα ποτών, στην οποία πρωταγωνιστεί το τζιν. Εξίσου σαγηνευτική και η προοπτική του "NYX", στο ίδιο ξενοδοχείο. Από την άλλη, τo rooftop bar στον 8ο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου "The Athenian Callirhoe" αποτελεί ένα από τα πρώτα του είδους του στην αθηναϊκή σκηνή. Σε υποδέχεται με μια πάντοτε ανανεωμένη κάρτα signature cocktails, προσεγμένο fingerfood και, ασφαλώς, συγκλονιστική θέα.

Μπαρ ξενοδοχείων στην Αθήνα 13

Στα all time classics θα μπορούσαμε πλέον να μετρήσουμε το "A for Athens", που είναι από τα μπαρ που ανανέωσαν την εμπειρία του ποτού σε ταράτσα. Παραμένει από εκείνα τα spots που οι αγγλόφωνοι επισκέπτες ονοματίζουν breathtaking και οι social media freaks δεν σταματούν να φωτογραφίζουν με τα τελευταίας τεχνολογίας κινητά τους τηλέφωνα.

Μπαρ ξενοδοχείων στην Αθήνα 9

Μπαρ ξενοδοχείων στην Αθήνα 12

H bar manager Αγάπη Πετροπούλου, ο head bartender Κώστας Ματιάτος και η υπόλοιπη ομάδα του, όμως, δεν επαναπαύονται σε αυτά, παρουσιάζοντας άλλη μία λίστα με νόστιμα ποτά, πιστοί στη φιλοσοφία του εν λόγω σημείου και τη φήμη του στο κομμάτι του καλώς πίνειν. Από τις αρχές του καλοκαιριού, στο "A for Athens" μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα στις προτάσεις του νέου "Heart vs Brain" μενού, με 10 signature ποτά που –σύμφωνα πάντοτε με το concept του καταλόγου– μοιράζονται ανάμεσα στο συναίσθημα και τη λογική.

Μπαρ ξενοδοχείων στην Αθήνα 15

Για το φινάλε, άφησα την ίσως πιο διαχρονική πρόταση σε hotel bar. Το "Alexander's Bar" της "Μεγάλης Βρεταννίας" γνωρίζει τις ευθύνες όντας ίσως το πιο κεντρικό –κυριολεκτικά– μπαρ της πόλης και εντός ενός ξενοδοχείου-ορόσημο για την πόλη. Στον αριστοκρατικό του χώρο, έναν από τους γοητευτικότερους της πρωτεύουσας και με μια μπάρα που αποτελεί κόσμημα στο είδος της, θα βρεις μεταξύ άλλων μία luxury κάβα, δυσεύρετες φιάλες και κλασικά κοκτέιλ με premium υλικά.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Όλα όσα έδειξε η έγκριτη λίστα του Drinks International για το 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.