Μία ματιά στις νέες προτάσεις του "Baba Au Rum"

Το εμβληματικό μπαρ της οδού Κλειτίου εξελίσσεται, ωριμάζει και σερβίρει καινούρια ποτά με άποψη αλλά και φροντισμένο bar food.

Νέα ποτά Baba Au Rum © Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Πλησιάζοντας τα 15 του χρόνια, το "Baba Au Rum" παραμένει ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας. Από εκείνα τα μέρη που άνοιξαν το δρόμο ώστε να θεωρείται σήμερα η Αθήνα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πινέζες στον παγκόσμιο χάρτη των cocktails και των μπαρ. Διατηρώντας αναλλοίωτες τις αρχές του, έχει ήδη γίνει κλασικό αλλά ταυτόχρονα εξελίσσεται, δίχως να παρεκκλίνει από όλα εκείνα που το κάνουν αυτό που είναι στις μέρες μας.  

Rum Society και Avant Garde, η συνέχεια

Από τις αρχές Μαΐου, το μενού έχει ανανεωθεί αισθητά, με 8 νέες προτάσεις (ξεχωρίζουν με μερικές πρώτες γουλιές το ό,τι-λέει-το-όνομά-του Cubano Americano, το εμπνευσμένο από την Αθήνα modern-vintage gimlet Glass Tears και το μαξιμαλιστικά μινιμαλιστικό όσο και ρουμένιο Optophone I) καθώς και μικρές διαφοροποιήσεις σε ήδη υπάρχοντα και αγαπημένα, σε μία προσπάθεια συνέχειας αλλά και συνέπειας του επιτυχημένου και δημοφιλούς concept των Rum Society και Avant Garde cocktails.

Baba Au Rum 2022 5
Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ του Baba Au Rum
Λεωνίδας Τούμπανος

Baba Au Rum 2022 3
Λεωνίδας Τούμπανος

Όλα τα παραπάνω είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της παλιάς φουρνιάς του "Baba Au Rum" (Νίκος Γαρτζολάκης, Πάνος Φατούρος, Ταζούλ Ισλάμ) με την πιο φρέσκια (Νικηφόρος Γεροπάνος, Νίκος Ψαριανός). "Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την τελική εικόνα" μου λέει ο Θάνος Προυναρούς, συμπληρώνοντας πως το ίδιο χαρούμενος είναι και για το μπλεντάρισμα της τωρινής ομάδας του μπαρ. 

Ανανέωση έχει υπάρξει και στη spirits list, ειδικά στην κατηγορία των gins, πέρα ασφαλώς από εκείνη του ρουμιού, στην οποία βρίσκεις πια περισσότερες επιλογές από χώρες σαν την Μαρτινίκα. 

Το Optophone I από το νέο μενού του Baba Au Rum
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Παράλληλα, τρέχει εδώ και μερικές εβδομάδες και ένα μικρό μενού bar food, με προέλευση την κουζίνα του αδερφού "In Love Again". Σερβίρεται καθημερινά από τη στιγμή που ανοίγει το μπαρ μέχρι και μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, περιλαμβάνοντας προσεγμένες προτάσεις που εκτείνονται γευστικά από μους καπνιστής πέστροφας και ταρτάρ γαρίδας μέχρι νιόκι παντζαριού με γκοργκοντζόλα και μοσχαρίσιο καρπάτσιο, ενώ σε καμία των περιπτώσεων δε θα μπορούσε να απουσιάζει και το (σχεδόν) ομώνυμο με το μαγαζί θρυλικό γλύκισμα.

Το Cubano Americano από το νέο μενού του Baba Au Rum
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Η αλήθεια είναι πως ωριμάζει όμορφα το "Baba Au Rum" και αυτό δε γράφεται μόνο με αφορμή τις πιο πρόσφατες επιλογές στα μενού του αλλά τη μεγάλη εικόνα. Και το κάνει με το δικό του τρόπο: Παραμένοντας ένα από τα κορυφαία μπαρ του κόσμου -σε σημαντικές λίστες και έξω από αυτές- αλλά και ένα από τα κορυφαία μπαρ για τον κόσμο - ένα υβρίδιο κλασικού και πρωτοποριακού και ένα μέρος ανοιχτό για κάθε κοινό που γοητεύεται από νόστιμα ποτά και αποστάγματα, ωραίες μουσικές, ενδιαφέρον crowd και feelgood ατμόσφαιρα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Baba Au Rum

Κλειτίου 6, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.