Το "Baba Au Rum" έχτισε την αθηναϊκή μπαρ κουλτούρα του σήμερα

Για πάνω από μία δεκαετία, το street bar της οδού Κλειτίου παραμένει ένα από τα πιο επιδραστικά της χώρας, κάτι που διαπιστώνεται και στη λίστα των The World’s 50 Best Bars, sponsored by Perrier.

Το μπαρ του Baba Au Rum Λεωνίδας Τούμπανος

Οι "μπουρμπουλήθρες" αποτελούν ένα από τα πιο πρόσφατα hits στο bar industry και αυτό δεν είναι πια μυστικό. Και όταν ακούει κανείς "μπουρμπουλήθρες", σχεδόν αυτόματα σκέφτεται ένα πολύ συγκεκριμένο brand, το PERRIER®, το οποίο ουσιαστικά τις έκανε mainstream, αρκετά χρόνια πριν. To PERRIER® διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με την bar και café culture, όντας κάτι παραπάνω από μια εναλλακτική στα αναψυκτικά, με χαμηλές θερμίδες- ή ακόμη και ένα σημαντικό συστατικό για cocktails. Μιλάμε για ένα τολμηρό sparkling νερό, που ανά τις δεκαετίες συνδέθηκε με όλα εκείνα τα μέρη που οι άνθρωποι χαλαρώνουν, διασκεδάζουν, είναι ο εαυτός τους. Σχεδόν μοιραία λοιπόν, δε θα μπορούσε παρά να έχει συνδεθεί με τον κόσμο των μπαρ και, διόλου τυχαία, υποστηρίζει τον σημαντικό θεσμό των The World’s 50 Best Bars. Με διαρκή παρουσία όλα αυτά τα χρόνια στη λίστα των The World’s 50 Best Bars, sponsored by PERRIER®, το "Baba Au Rum" συναντάται φέτος στο Νο.20 αυτής.

Επιδραστικό από την πρώτη στιγμή

'Ήταν Μάρτιος του 2009 όταν στον αριθμό 6, στον μικρό πεζόδρομο της Κλειτίου και στην καρδιά του αθηναϊκού κέντρου, το "Baba Au Rum" άνοιγε τις πόρτες του. Μαζί με αυτές, τις πύλες για μία εντελώς διαφορετική διάσταση στην μπαρ σκηνή της πρωτεύουσας, που όμοιά της είχε να εμφανιστεί πιθανότατα από την εποχή του θρυλικού "Bar Guru Bar". 

Ποιοτικά ποτά, χαλαρή ατμόσφαιρα, ωραίες μουσικές καθώς και η μαγεία που αναδύεται μέσα από το πάντρεμα φίνων αποσταγμάτων με εξωτικά φρούτα, μπαχαρικά και βότανα, από κάθε γωνιά του κόσμου ήταν μόνο μερικά από τα στοιχεία που το έκαναν αμέσως αγαπητό αλλά σίγουρα δεν ήταν μόνο αυτά. Το τελευταίο άλλωστε αποδεικνύεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, με το "Baba Au Rum" να βρίσκεται διαρκώς ανάμεσα στα The World's 50 Best Bars (Νο.20 φέτος).

Κατά τη διάρκεια του 14ου έτους της ύπαρξής του, συνεχίζει να ηγείται των τάσεων σε μία από τις σημαντικότερες πρωτεύουσες των cocktails στην Ευρώπη, κάτι που εν πολλοίς οφείλεται (και) στο αψεγάδιαστο γούστο του δημιουργού του, Θάνου Προυναρού, ο οποίος άλλωστε έχει φροντίσει να βάλει τις πινελιές του σε οτιδήποτε εντός του. 

Baba Au Rum 2022 3
Λεωνίδας Τούμπανος

Πλέον, δεν είναι υπερβολή να χαρακτηρίσουμε το "Baba Au Rum" σαν ένα μπαρ του κόσμου, ανόθευτα urban και ταυτόχρονα ρομαντικά ταξιδιάρικο, ζωντανό και αυθεντικό, πάντοτε προσεγμένο και παράλληλα χαλαρό. 'Ένα μπαρ φτιαγμένο από πρωτοπόρους δημιουργούς που όμως απευθύνεται σε όλους, δίχως να παρεκκλίνει από τις αρχές του.   

Baba Au Rum 2022 1
Λεωνίδας Τούμπανος

Baba Au Rum 2022 4
Λεωνίδας Τούμπανος

Baba Au Rum 2022 5
Λεωνίδας Τούμπανος

Στους χώρους του θα συναντήσεις γιάπηδες και skaters, πιτσιρικάδες και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, ντόπιους και τύπους που ήρθαν από πραγματικά μακριά. 'Όλοι τους κάτω από την ίδια ομπρέλα, χωρίς, φυσικά, κανένα τουπέ και με κοινή συνιστώσα την αγάπη για τα ωραία ποτά και το feelgood χαρακτήρα του.

Στις προθήκες του θα βρεις μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κάβα και, ασφαλώς, τη μεγαλύτερη συλλογή ρουμιού στην Ελλάδα με εκατοντάδες ετικέτες - το ποτό της χαράς είναι ο πρωταγωνιστής εδώ, αλλά το γενικότερο perception εκτείνεται πέρα από ένα κορυφαίο tiki bar.

Baba Au Rum 2022 8
Λεωνίδας Τούμπανος

Baba Au Rum 2022 7
Λεωνίδας Τούμπανος

Baba Au Rum 2022 6
Λεωνίδας Τούμπανος

Το τρέχον μενού του -ένας από τους πιο καλοσχεδιασμένους καταλόγους που θα συναντήσεις στην Αθήνα- χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: τα Avant Garde ποτά (ένα project που, ακολουθώντας τη διαχρονική προσέγγιση των ανθρώπων του, ψάχνει βαθιά στον κόσμο του ποτού) και το Rum Society (με σύγχρονες και εξωτικές επιλογές που απευθύνονται στον επισκέπτη του σήμερα). Και, προφανέστατα σε αυτό θα βρεις όχι απλά κάτι που σου ταιριάζει αλλά πιθανότατα το επόμενο αγαπημένο σου ποτό. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη δηλαδή. 


* "Γεννημένο" στο Vergèze της νότιας Γαλλίας το PERRIER® με ιστορία που ξεκινά από το 1863 και φτάνει μέχρι τις μέρες μας, δεν έχει χάσει ποτέ τη μοναδικότητά του μέσα σε αυτό το ταξίδι στο χρόνο. Με τις εκρηκτικές φυσαλίδες και τον κομψό σχεδιασμό του είναι η απόλυτη επιλογή για καταναλωτές που ψάχνουν έντονες συγκινήσεις. Το PERRIER® είναι βασικός χορηγός στα World’s 50 Best Bars και προτείνεται για ατελείωτους συνδυασμούς cocktails και mocktails.

Περισσότερες πληροφορίες

Baba Au Rum

Κλειτίου 6, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Όλα όσα έδειξε η έγκριτη λίστα του Drinks International για το 2024.

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.