Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το λικέρ μαχλέπι

Ένας νέος κόσμος φαίνεται να ανοίγει στο πεδίο των ελληνικών spirits.

ΛΙΚΕΡ ΜΑΧΛΕΠΙ

Μόλις λίγους μήνες πριν, οι γνωστοί στην αθηναϊκή μπαρ σκηνή από το "Tiki Bar Athens", Γιάννης Πετρής και Βασίλης Ρούσσος, μας σύστηναν τα ποτά της Pony and Jigger. Τα 'Kernel', 'Daisy' και 'Macho' ήρθαν για να μυήσουν τους φίλους των spirits σε μία νέα εποχή ποτών με μεσογειακό ταμπεραμέντο, που αφενός θα αποτελέσουν καινοτόμες και μοναδικές προτάσεις και αφετέρου, θα λειτουργήσουν ως εργαλεία για επαγγελματίες και μη bartenders. 

Ένας άλλος κόσμος

Η γενικότερη φιλοσοφία είχε να κάνει με τη δημιουργία προϊόντων ιδανικών για αναμείξεις αλλά και για μία διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την τελειοποίηση αρκετών συνταγών cocktails αλλά και ένα γενικότερο άνοιγμα σε νέες γεύσεις, που θα έχουν κάτι να πουν σε αυτόν που κρατά το ποτήρι. Παράλληλα, σε αυτές υπάρχει πάντοτε και η διάσταση της ελληνικότητας, υπό το πρίσμα των ποτών που δε θεωρούνται ακριβώς "πρωταγωνιστές" στις προθήκες των μπαρ. Κάπου εδώ μπαίνει στην κουβέντα ένα λικέρ από μαχλέπι, αυτό ακριβώς δηλαδή που είναι το 'Kernel'.

Τι ακριβώς είναι; Πρόκειται για ένα ποτό σύνθετο, με διάφανο και διαυγές χρώμα, που μοσχομυρίζει πικραμύγδαλο και μπισκότο και σε δεύτερη ανάγνωση εξελίσσεται σε βανίλια, καρύδα, φουντούκι, αμύγδαλο και μπριός. Στο στόμα δείχνει γεμάτο και ισορροπημένο, εμπλουτισμένο με έξτρα νύξεις εσπεριδοειδών, με επίγευση μακριά, που λειτουργεί το ίδιο καλά σαν solo drink, σε cocktails, σαν digestif. 

> Διάβασε ακόμη: Το Athens Rum & Whisky Festival επιστρέφει

Αν πάλι έφτασες στο σημείο να αναρωτηθείς αν θα μπορούσε να σταθεί στο πλευρό φαγητού, μάθε πως το κάνει. Για την ακρίβεια, λειτουργεί πολύ καλά με γλυκά όπως το τσουρέκι, το ραβανί, οι τούρτες αμυγδάλου, το marzipan, η κρέμα βανίλιας ή ακόμη και τα γλυκά ταψιού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Η Etiquette έχει τη δική της κοσμοθεωρία για τα μπαρ

Γεωργία Γεωργακοπούλου, Λευτέρης Πετρογεωργάκης και Νίκος Σουρμπάτης ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες φιλοξενίας μέσω της μπάρας, φιλοδοξώντας παράλληλα να αναβαθμίσουν το παιχνίδι των hotel bars στη χώρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024