"The single cask bar Athens": Ένα whisky bar μέσα σε ένα άλλο bar

Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου ανοίγει επίσημα τις πόρτες του στην Αθήνα το «The single Cask bar», στο speakeasy bar του «42», το «Angus Hudson», ανεβάζοντας την εμπειρία πίνειν ουίσκι στην πόλη. Τι είναι όμως το «The Single Cask Bar»;

single cask bar

H νέα τάση στην παραγωγή του ουίσκι ακούει στο όνομα "ανεξάρτητοι εμφιαλωτές", οι οποίοι διαλέγουν διάφορα ουίσκι άλλων αποστακτηρίων με σκοπό να δημιουργήσουν ένα νέο προϊόν με ανεξάρτητο τρόπο παλαίωσης και εμφιάλωσης. Στην Σιγκαπούρη, με έμπνευση τους "ανεξάρτητους εμφιαλωτές", λειτουργεί το "The Single Cask bar" με απίστευτη επιτυχία. Η διαφορά του από τα υπόλοιπα whisky bar είναι ότι σερβίρει μόνο single cask ανεξάρτητων εμφιαλωτών, δηλαδή ουίσκι που εμφιαλώνονται μόνο από ένα βαρέλι και προσφέρουν τη μοναδική εμπειρία στους λάτρεις του συγκεκριμένου ποτού να το απολαμβάνουν όπως θα έκαναν στο ανοιχτό βαρέλι ενός αποστακτηρίου.

Όπως αντιλαμβάνεστε, το κάθε Single Cask είναι μοναδικό, σπάνιο, με περιορισμένη διαθεσιμότητα και για αυτό η λίστα ανανεώνεται πολύ συχνά, όπως και το ενδιαφέρον των επισκεπτών να επιστρέψουν για να ανακαλύψουν τη νέα παρτίδα.

single_cask_42

Το "The Single Cask" της Σιγκαπούρης για πρώτη φορά ταξίδεψε στην Αθήνα και βρήκε τον κατάλληλο χώρο για να φιλοξενηθεί, στο speakeasy bar του "42", το κομψό και πολύ βρετανικό "Angus Hudson".

Εκεί, ανάμεσα σε δερμάτινους καναπέδες και πολυθρόνες, ξύλινες σκαλιστές λεπτομέρειες και ρετρό διακόσμηση από την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τις ξεχωριστές εμφιαλώσεις.

Την επιμέλεια του project για την Ελλάδα έχει ο γνωστός whisky expert Τεό Σπυρόπουλος, o οποίος είναι ο European brand ambassador of TSC, συγγραφέας του πρώτου ελληνικού βιβλίου για το ουίσκι "Τρία Χρόνια & Μια Ημέρα" και whisky import manager της κάβας Ανθίδη.

Επειδή ο χώρος είναι πολύ μικρός, θα λειτουργεί με κρατήσεις στο προφίλ του bar στο Instagram.

 

Περισσότερες πληροφορίες

42 Barstronomy.Athens

Κολοκοτρώνη 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.