Ένα πάρτι για το ξινόμαυρο στο «Τέρας»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου, η εμβληματική ερυθρή ποικιλία τιμάται σε μια θεματική εκδήλωση στο «Teras» στο Νέο Κόσμο.

Ένα πάρτι για το ξινόμαυρο στο «Τέρας»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, η εμβληματική ερυθρή ποικιλία τιμάται σε μια θεματική εκδήλωση στο «Teras» στο Νέο Κόσμο.

Το «Xinomavro Party: A Night Of Epic Bottles And Music» διοργανώνεται από το wine bar Loggia της Σίφνου σε συνεργασία με τους: Μανώλη Παπουτσάκη (σεφ «Δέκα Τραπέζια», «Χαρούπι», Θεσσαλονίκη), Paisley Tara Kennett (sommelier και πρώην manager «Noble Rot», Λονδίνο), Πέρρυ Παναγιωτακόπουλου («Wine Kiosk», Καλαμάτα) και Φώτη Βαλλάτο (Blue Magazine) και περιλαμβάνει γευστικές δοκιμές ετικετών έξι οινοποιών από Νάουσα, Αμύνταιο, Γουμένισσα και Ραψάνη ενώ θα ακολουθήσει after party με εκλεκτικές μουσικές. Όσοι παραβρεθούν θα δοκιμάσουν μεταξύ άλλων σε avant premiere το «Ximomavro Old Vines 2018» του «Domaine Karanika» λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του, θα γνωρίσουν ένα πολύ εκφραστικό ξινόμαυρο ήπιας - φυσικής οινοποίησης (ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του στα ράφια) στην παρθενική οινική εμφάνιση του νέου ταλαντούχου οινοποιού Γιάννη Μίττα από τη Νάουσα ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κάθετη στη Γούμενισσα του Κτήματος Τάτση με αφετηρία το 2001, καθώς και η Ραψάνη του 2013 του Οινοποιείου Ντούγκος.

Συμμετέχουν τα oινοποιεία Δαλαμάρα, Θυμιόπουλου, Καρανίκα, Μίττα, Ντούγκου, Τάτση ενώ η βραδιά θα επενδύεται μουσικά από τους Adamantios (Teranga Beat), Φώτη Βαλλάτο και Nolo Areola.

Wine Tasting: 6 - 9μ.μ. (είσοδος €10)
After party: 9μ.μ.- 2π.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

Τέρας (Το)

Θεοδωρήτου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Όλα όσα έδειξε η έγκριτη λίστα του Drinks International για το 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.