5 μπαρ για να ζήσετε τη «shop-in-shop» εμπειρία!

Επιλέξαμε πέντε αγαπημένα στέκια της πόλης που φιλοξενούν τα δικά τους concept stores, στα οποία, εκτός από καλό καφέ και κοκτέιλ, θα βρείτε τα απόλυτα fashion trends για να προσθέσετε στην γκαρνταρόμπα σας ή για να διακοσμήσετε το σπίτι σας.

5 μπαρ για να ζήσετε τη «shop-in-shop» εμπειρία!

Εχουμε συνηθίσει τα αγαπημένα μας στέκια στην πόλη να προσφέρουν ένα πολυσυλλεκτικό μενού που μπορεί να καλύψει τις επιθυμίες μας καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Η τάση αυτή, του «τα κάνω όλα (καλά) και συμφέρω» που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην εστίαση, παίρνει άλλη διάσταση με την εμφάνιση των «shop-in-shop» bars. Πρόκειται, ουσιαστικά, για all-day bars που φιλοξενούν στο χώρο τους concept stores, παντρεύοντας την εμπειρία της φιλοξενίας με αυτήν του shopping. Μιλώντας με τους εμπνευστές και δημιουργούς αυτών των χώρων αμέσως αντιλαμβάνεσαι ότι η εστίαση δεν είναι η μοναδική τους αγάπη, αλλά συνυπάρχει με το πάθος τους για έκφραση και δημιουργία. Συγκεντρώσαμε πέντε «shop-in-shop» bars για να πιείτε το ποτό σας και να περιηγηθείτε σε showrooms που περιλαμβάνουν από εγχώρια brands ρούχων μέχρι φυτά και vintage αντικείμενα.

Το «Kinono» λέει «άι ντου»

5 μπαρ για να ζήσετε τη «shop-in-shop» εμπειρία! - εικόνα 1
© Katerina Arvaniti

Όσοι συχνάζετε Κουκάκι θα γνωρίζετε ήδη το ευρύχωρο «Kinono» με τη μεγάλη, ξύλινη μπάρα και τα καταπληκτικά του απεριτίβο και, αν το έχετε επισκεφθεί τον τελευταίο χρόνο, θα έχετε προσέξει την καταπράσινη γωνιά του «άι ντου». Η Όλγα Μανέτα αποφάσισε να συστεγάσει στο «Kinono» άλλο ένα της όνειρο, ένα κατάστημα με φυτά εσωτερικού χώρου. Στο «άι ντου» θα βρείτε δεκάδες είδη φυτών, θα ενημερωθείτε για τη σωστή φροντίδα τους, ενώ μπορείτε να πάτε και το δικό σας για μεταφύτευση. Σύντομα θα ανοίξει και το δεύτερο σπίτι του «άι ντου» στα Άνω Πετράλωνα (Αιολέων & Καλλισθένους), όπου θα παραδίδονται και σεμινάρια για μικρούς και μεγάλους.

Slow fashion στο «Sir Ten»

5 μπαρ για να ζήσετε τη «shop-in-shop» εμπειρία! - εικόνα 2

Μετά το brunch στο «Sir Ten» ή αφού πιείτε ένα κοκτέιλ από τα χέρια του ταλαντούχου Χρήστου Βρεττού, μη διστάσετε να ανεβείτε τα σκαλιά του πρώτου ορόφου, όπου βρίσκεται το showroom του ελληνικού brand ESAI. Η Αδαμαντία Κατσάμπη, συνιδιοκτήτρια του bar και δημιουργός του fashion brand, οραματίστηκε ένα χώρο όπου συνυπάρχουν το design, η μουσική, οι γεύσεις και η μόδα. Στο showroom θα βρείτε ρούχα που ενστερνίζονται τη slow fashion φιλοσοφία, σε λιτούς, μονόχρωμους σχεδιασμούς, φτιαγμένα από εξαιρετικής ποιότητας υφάσματα και προορισμένα να μη βγουν ποτέ εκτός μόδας – έτσι, όπως μαρτυρά το όνομα του brand, μπορείτε να τα έχετε «ες αεί».

Vintage for sale στη «Χαβάη»

5 μπαρ για να ζήσετε τη «shop-in-shop» εμπειρία! - εικόνα 3
© Leonidas Toumbanos

Το αγαπημένο μπαρ του Κορυδαλλού φημίζεται για το παρεΐστικό του κλίμα, τις καλές μουσικές, αλλά και την αυθεντική ρετρό διακόσμησή του. Τα αδέρφια Αλέξης και Δημήτρης Κυριάκος, έχοντας λατρεία για τα vintage αντικείμενα, ίδρυσαν το πασίγνωστο e-shop «vintage for sale» με πελάτες από όλον τον κόσμο. Στη συλλογή τους θα βρεις κάθε λογής αντικείμενα, από γραφομηχανές, παλιά video-games, μηχανές polaroid, τηλεοράσεις, ακόμα και έπιπλα εποχής. Μέρος αυτής της συλλογής κοσμεί τα ράφια της «Χαβάης», ώστε, όσο πίνετε το ποτό σας, να διαλέξετε και να αγοράσετε το αγαπημένο σας vintage αντικείμενο.

Ένα δημιουργικό hub στην Κυψέλη

5 μπαρ για να ζήσετε τη «shop-in-shop» εμπειρία! - εικόνα 4
© Leonidas Toumbanos

Περνώντας μπροστά από την τζαμένια πόρτα του «Kick» (Σποράδων 26, Κυψέλη, 2111190369) θα διαβάσετε την επιγραφή «coffee, clothing & way more», η οποία εξηγεί τι ακριβώς θα συναντήσετε μπαίνοντας στο μαγαζί. Πρόκειται, ουσιαστικά, για έναν πολυχώρο, όπου μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας, να διαβάσετε ή να εργαστείτε με την ησυχία σας, αλλά και να αγοράσετε ρούχα του ελληνικού brand Indiego και άλλων συνεργαζόμενων, εγχώριων δημιουργών, αλλά και ιδιαίτερα λευκώματα, βιβλία και περιοδικά. Αυτές τις μέρες, μη χάσετε την audiovisual έκθεση των Paradox luxe με τίτλο «Harvesting for the winter», η οποία φιλοξενείται στον κάτω χώρο.

Design και τέχνες στο «Τέρας»

5 μπαρ για να ζήσετε τη «shop-in-shop» εμπειρία! - εικόνα 5

Στο νέο, ντιζαϊνάτο all-day bar του Νέου Κόσμου, σε όποια καρέκλα και τραπέζι κι αν καθίσετε για το ποτό σας, όλα διατίθενται προς πώληση – ακόμα και τα φωτιστικά! Ο Χάρης Ρηγάλος, συνιδιοκτήτης του «Τέρατος» και με μεγάλη αγάπη για το design, έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει σχεδόν όλα τα έπιπλα και τα φωτιστικά που θα δείτε μπαίνοντας στη διώροφη μονοκατοικία του Νέου Κόσμου. Όλος ο κάτω όροφος θεωρείται και showroom των δημιουργιών του, ενώ στον επάνω όροφο μελλοντικά θα φιλοξενηθούν workshops και εκθέσεις άλλων δημιουργών, τα έργα των οποίων θα μπορείτε να αγοράσετε από το e-shop του «Τέρατος».

Περισσότερες πληροφορίες

Κινονό

Φαλήρου 48 & Μάρκου Μπότσαρη, Κουκάκι
  • Bars

Χαβάη

Ξενοφώντος 49, Κορυδαλλός
  • Bars

Kick

Σποράδων 26, Κυψέλη
  • Bars

Τέρας (Το)

Θεοδωρήτου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.