Τα hotel bar-restaurants είναι το νέο summer trend

Ιδού ένα top 5 για να πιεις τις πιο ευφάνταστες δροσερές μείξεις σε ένα fine drinking σκηνικό, χαζεύοντας την Αθήνα από ψηλά.

Τα hotel bar-restaurants είναι το νέο summer trend

H hot τάση στο χώρο των bars βάζει στο επίκεντρο τα roof gardens γνωστών ξενοδοχείων και τις αναβαθμισμένες και προσεγμένες cocktail collections τους. Πριν από κάποια χρόνια, και παρά το εντυπωσιακά υψηλό επίπεδο της εγχώριας bartending σκηνής, τα hotel bars στην Ελλάδα ταυτίζονταν με την ξεπερασμένη και παλιακή προσέγγιση. Σήμερα, η πραγματικότητα αυτή έχει αλλάξει ριζικά, με γνωστές αλυσίδες φιλοξενίας και μεγάλα brands να προσανατολίζονται στον εκσυγχρονισμό της μπάρας και να επενδύουν σε αυτήν όσο και στην κουζίνα τους. Δεν είναι λίγα τα ξενοδοχεία που στον τελευταίο τους όροφο, δίπλα στο εστιατόριο, προσφέρουν μια θέση σε στιλάτες μπάρες και σερβίρουν μερικές από τις πιο νεωτεριστικές εκδοχές των κλασικών κοκτέιλ.

Μιλάμε για τη γέννηση μιας νέας κατηγορίας fine drinking που ανθίζει, αναπτύσσεται και μας δίνει τη δυνατότητα για μικρές αποδράσεις στην καρδιά της πόλης, καθώς απολαμβάνουμε ένα ευρηματικό ποτό, χαζεύοντας τον αττικό ουρανό, την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό ή το απέραντο γαλάζιο.

#1 Art Lounge @ New Hotel

Τα hotel bar-restaurants είναι το νέο summer trend - εικόνα 1

Πολύ κοντά στο Σύνταγμα και στην Πλάκα, στον 7ο όροφο του «New Hotel» συναντάμε ένα bar restaurant με εντυπωσιακό art design, αντίστοιχο των hotel bars του Παρισιού. Το διάσημο δίδυμο των Βραζιλιάνων αρχιτεκτόνων Fernando και Humberto Campana έχουν δημιουργήσει μια ξεχωριστή classy ατμόσφαιρα στο χώρο του bar με highlights. Η λίστα των cocktails εμπνέεται από το ελληνικό καλοκαίρι και είναι χωρισμένη στις inhouse προτάσεις, τα afternoon cocktails, τα aperitivi, τα κλασικά και τα mocktails. Ένα από τα αγαπημένα μας signature είναι το refreshing Cucumber Chill, με βάση το τζιν. Πολύ ιδιαίτερο είναι επίσης το Greek Delight, που παντρεύει το Metaxa με το Βινσάντο και μπορεί να συνοδεύσει κάποιο από τα εκλεπτυσμένα πιάτα που υπογράφει ο Μπάμπης Κουντούρης, όπως το ονειρικό χταπόδι αλά Σπετσιώτα.

#2 Manouka @ Utopia Hotel

Τα hotel bar-restaurants είναι το νέο summer trend - εικόνα 2

Στον πιο διάσημο εμπορικό δρόμο της πόλης, στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου «Utopia» εξελίσσεται ένα δυναμικό πρότζεκτ με επίκεντρο τις ελληνικές πρώτες ύλες, τις γηγενείς ποικιλίες κρασιών και την εξωστρέφεια τους. Η μπάρα ακολουθεί τη φιλοσοφία της local εμπειρίας, και ο ταλαντούχος mixologist Γιάννης Πισσάς προτείνει δέκα signature μείξεις με φρέσκα ελληνικά προϊόντα. Ένα παράδειγμα είναι το ξεχωριστό Kentia, που συνδυάζει το Amaro με ένα πρωτότυπο ελληνικό αφρώδες, το Chimera, με κρόκο Κοζάνης. Στα best seller είναι επίσης το Alocasia με τζιν και μια απίστευτη μαρμελάδα κεράσι. Τα κοκτέιλ αποτελούν εξαιρετική γέφυρα με την κουζίνα και τα ραφιναρισμένα πιάτα του Παναγιώτη Βασιλάτου.

#3 Bar 8 @ Μεγάλη Βρεταννία

Τα hotel bar-restaurants είναι το νέο summer trend - εικόνα 3

Στον 8ο όροφο του ιστορικού ξενοδοχείου έχει στηθεί μια πραγματική καλοκαιρινή φιέστα στην οποία πρωταγωνιστεί το bar ενισχυμένο με τη δική του κουζίνα. Η εξειδικευμένη bar team έχει απογειώσει κλασικές συνταγές, ποντάροντας στα premium και limited edition spirits, στα φρέσκα υλικά και στις homemade παρασκευές. Στον κατάλογο δίνεται έμφαση στο dry Martini, με οκτώ διαφορετικά perfect serve, ανάμεσά τους τη φανταστική βερσιόν με Hendricks Lunar. Ωραίο ξεκίνημα και το δροσερό Clement Spritz, ενώ εξαιρετικό συνοδευτικό για τους άρτιους μεζέδες και τη συλλογή με τα στρείδια είναι το Barfly με bourbon και καπνιστό σιρόπι σφενδάμου.

#4 Mappemonde @ Athens Capital

Τα hotel bar-restaurants είναι το νέο summer trend - εικόνα 4

Στον δέκατο όροφο του «Αthens Capital» δεσπόζει το «Mappemonde», το έργο του Έλληνα γλύπτη Γεώργιου Λάππα με τις 3.000 φιγούρες, το οποίο έχει δώσει το όνομά του στο bar-restaurant. Με φόντο την απαράμιλλη θέα που φτάνει μέχρι την Αίγινα, μπορείς να απολαύσεις κάποιο από τα δροσερά Capital cocktails, που εμπνέονται από τη μαστίχα και την ελληνική φιλοξενία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το νόστιμο Capital dream με μαστίχα, blue curacao και prosecco ή το εκπληκτικό Capital lady με μαστίχα, μέλι, γιαούρτι και χυμό λεμόνι. Αξίζει ξεχωριστή μνεία στο φαγητό, καθώς ο Δημήτρης Μπούτσαλης κεντάει στην ελληνική, μεσογειακή και fusion κουζίνα.

#5 The Skybar 360 @ Poseidon Athens Hotel

Τα hotel bar-restaurants είναι το νέο summer trend - εικόνα 5

Ξεφεύγουμε από το κέντρο της πόλης και πάμε προς παραλία, στο Παλαιό Φάληρο και στον 7 όροφο του ξενοδοχείου «Poseidon», που έχει μετατραπεί σε bar point με άρωμα ελληνικού καλοκαιριού. Πέρα από τον εντυπωσιακό κήπο και τη συγκλονιστική θέα στον Αργοσαρωνικό, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μελετημένη λίστα των κλασικών κοκτέιλ. H ομάδα του Skybar έχει θητεύσει σε απαιτητικές μπάρες και καταφέρνει να ανεβάσει αρωματικά και γευστικά το dna διάσημων summer cocktails. Ένα από τα must taste είναι η αναβαθμισμένη και νόστιμη Paloma.

Περισσότερες πληροφορίες

Poseidon Hotel Sky bar 360

(ξεν. «Poseidon») Λεωφ. Ποσειδώνος 72, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Art Lounge

(ξεν. «New») Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Bar 8

(ξεν. «Grande Bretagne») Βασ. Γεωργίου Α΄1, Πλ. Συντάγματος
  • Bars

Mappemonde

Ξεν. «Athens Capital Hotel - MGallery Collection», Λεωφ. Ελευθ. Βενιζέλου 4 και Κριεζώτου 2, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.