5 στέκια για all-day απόβαση στη Βαλτετσίου

Εντοπίσαμε πέντε σούπερ στέκια σε έναν από τους πιο hip πεζόδρομους της πόλης, ο οποίος πήρε τα πάνω του τον καιρό της καραντίνας.

5 στέκια για all-day απόβαση στη Βαλτετσίου

Βολτάραμε σε έναν από τους πιο hip πεζόδρομους της πόλης, ο οποίος πήρε τα πάνω του τον καιρό της καραντίνας, και εντοπίσαμε πέντε σούπερ στέκια που τον κάνουν να παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις για all-day έξοδο στην μποέμ γειτονιά των Εξαρχείων.

Θετικά vibes στο «Lulu»

5 στέκια για all-day απόβαση στη Βαλτετσίου - εικόνα 1

Η πιο πρόσφατη και χαρωπή άφιξη στη Βαλτετσίου κάνει γωνία με την Ιπποκράτους και σε καλωσορίζει αμέσως με μπόλικη θετική ενέργεια όλες τις ώρες της ημέρας. Το «Lulu» ακολουθεί έναν αλληλέγγυο τρόπο λειτουργίας, σερβίροντας αποκλειστικά ζαπατίστικο καφέ τα πρωινά, ενώ στο μενού του θα βρείτε χειροποίητες πίτσες, ιδιαίτερα σάντουιτς, μπρουσκέτες και σαλάτες με πρώτες ύλες κατά βάσιν από μικρούς παραγωγούς. Η καλύτερή του ώρα είναι το απόγευμα, που πιάνεις θέση στα σκιερά τραπεζάκια του για ένα σούπερ δροσιστικό Aperol Spritz ή ένα signature cocktail του καταλόγου.

Οινικές περιπέτειες και fine dining

5 στέκια για all-day απόβαση στη Βαλτετσίου - εικόνα 2

Το «Warehouse» των Εξαρχείων με την εντυπωσιακή, industrial αισθητική είναι γνωστό στέκι των καλοφαγάδων και των οινόφιλων της πόλης. Για το φετινό καλοκαίρι έχει ανανεώσει την κάρτα της δημιουργικής, μεσογειακής κουζίνας του, όπως και τη λίστα των κρασιών του. Συγκεκριμένα, έχει σχεδιάσει μια wine list με 400 ετικέτες, επιλεγμένες από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα, ενώ 100 από αυτές σερβίρονται και σε ποτήρι. Όσο για τα κοκτέιλ, χρειάζεται να κάνετε υπομονή για λίγες ημέρες, μέχρι να κυκλοφορήσει ο νέος κατάλογος με άκρως καλοκαιρινές προτάσεις.

Η ρετρό γοητεία του «Ραραού»

5 στέκια για all-day απόβαση στη Βαλτετσίου - εικόνα 3

Το γοητευτικό μπιστρό στη γωνία της Βαλτετσίου με την Μπενάκη έχει γίνει αγαπημένο στέκι για χαλαρό διάβασμα τα πρωινά, αλλά και τσιπουροκαταστάσεις τα απογεύματα με την παρέα και χάζι στην περαντζάδα του πεζόδρομου. Ένα από τα δυνατά του σημεία, είναι το σπιτικό του φαγητό, με ενδιαφέρουσες πινελιές, όπως ο μουσακάς με την μπεσαμέλ καρότου και οι παπαρδέλες με πέστο παντζαριού και κιμά μανιταριών. Στο «Ραραού» βρίσκεις επιλογές για να γευματίσεις όλη μέρα, βάζοντας στο πλάι επιλεγμένα ελληνικά αποστάγματα, αλλά και δροσερά κοκτέιλ με φρέσκα φρούτα εποχής.

Εκλεκτό «τρωγοπίνειν» στη «Σουσουράδα»

5 στέκια για all-day απόβαση στη Βαλτετσίου - εικόνα 4

Στη συμβολή της Μαυρομιχάλη και της Βαλτετσίου θα βρείτε τη «Σουσουράδα», ένα all-day wine bar-restaurant που δίνει έμφαση στο κρασί, το οποίο συνοδεύει με προτάσεις μεσογειακής κουζίνας. Στο μενού του φιγουράρουν πιάτα όπως η μοσχαρίσια ταλιάτα, μαριναρισμένοι σολομοί, καρπάτσιο χταποδιού, αλλά και το δικό τους παστράμι κοτόπουλου. Όσο για το «πίνειν», θα επιλέξετε από μια λίστα με 80 ετικέτες κρασιού, από τις οποίες οι μισές σερβίρονται και σε ποτήρι, ενώ στη λίστα των κοκτέιλ θα βρείτε προτάσεις για aperitivo, όπως και signature μείξεις.

Happy days στον πεζόδρομο

Ένα από τα πιο παλιά και κλασικά στέκια της Βαλτετσίου, το «Luxus» φημίζεται για τις καλές μουσικές του, την παριζιάνικη αισθητική του, αλλά και τα νόστιμα κοκτέιλ του. Τώρα έχει απλώσει τα τραπεζάκια του στον πεζόδρομο, σερβίρει καλό καφέ από νωρίς το πρωί, ενώ προσφέρει δελεαστικές προτάσεις για χαλαρό ποτό το βράδυ. Οι Δευτέρες είναι αφιερωμένες στην μπίρα, με το μεγάλο ποτήρι (500 ml) να κοστίζει μόλις € 3,50, ενώ η Τρίτη και η Πέμπτη είναι happy days, με όλα τα κοκτέιλ του καταλόγου στα €5.

Περισσότερες πληροφορίες

Warehouse

Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Σουσουράδα

Μαυρομιχάλη 44 & Βαλτσετσίου, Εξάρχεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Raraou

Εμμ. Μπενάκη 69, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.