Δοκιμάσαμε πρώτοι το αναπάντεχο food & cocktail μενού του «Mikro»

Το «Mikro» στην Γλυφάδα μας έχει συνηθίσει σε πρωτοποριακές μπαρίστικες ιδέες και τώρα  βρίσκεται στην καλύτερη φάση του καθώς είναι πιο νόστιμο και στιλάτο από ποτέ.

Δοκιμάσαμε πρώτοι το αναπάντεχο food & cocktail μενού του «Mikro»

Το «Mikro» στην Γλυφάδα μας έχει συνηθίσει σε πρωτοποριακές μπαρίστικες ιδέες. Όταν έκανε το ντεμπούτο του στον δρόμο της Λαοδίκης έφερε φρέσκο αέρα και μύησε τους νότιους σε ένα νέο τρόπο διασκέδασης, που περιλάμβανε δυνατές δόσεις από premium spirits και cocktails και εξαιρετικές μουσικές μέχρι τις πρωινές ώρες. Τώρα βρίσκεται στην καλύτερη φάση του καθώς είναι πιο νόστιμο και στιλάτο από ποτέ.

Η νέα εποχή του «Mikro», όπως διαπιστώσαμε και οι ίδιοι στην πρόσφατη επίσκεψη μας, περιλαμβάνει πλέον συγκροτημένη κουζίνα και to the point συνδυασμούς πιάτων και cocktails με την υπογραφή ειδικών. Ο χώρος έχει μεταμορφωθεί με τα κομψά τραπέζια και την λιτή αισθητική του άσπρου και του μαύρου. Όπως φαίνεται όλα έχουν προσεχτεί στην λεπτομέρεια, από τα διακοσμητικά μέχρι τα ποτήρια και τα σκεύη σερβιρίσματος για να βγάζουν μια απλότητα και μια φινέτσα.

Δοκιμάσαμε πρώτοι το αναπάντεχο food & cocktail μενού του «Mikro» - εικόνα 1

Ξεκινήσαμε την γευστική περιήγηση με την λίστα των cocktails, που επιμελείται ο Γιάννης Σταυρουλάκης. Οι συνταγές αποτελούν εξέλιξη των κλασικών με την σύγχρονη οπτική του Γιάννη και μας αποκαλύπτουν νέα γευστικά επίπεδα, ανεβάζοντας την αίσθηση της απόλαυσης. Στη πρώτη κατηγορία είναι τα Socially Enjoyed, αυτά που φλερτάρουν πολύ επιτυχημένα με τις προτάσεις της κουζίνας και με τον ουρανίσκο μας. Στο ποτήρι έχουμε το Silk Road μια εντυπωσιακή μίξη, που ισορροπεί ανάμεσα στις όξινες, βοτανικές και γλυκές νότες. Είναι σίγουρα η καλύτερη αρχή. Πολύ ενδιαφέρον και δροσερό είναι τοWaikiki Daiquiri, με highlight τον homemade αφρό μάνγκο. Γι αυτούς που θέλουν κάτι πιο στιβαρό, το New Orleans είναι έκπληξη, καθώς παντρεύει μοναδικά το Σκοτσέζικο ουίσκι με το γλυκό βερμούτ. Ακολουθούν τα premium cocktails, τα highballs και τα sparkling, που έχουν μεσογειακό ταπεραμέντο και ικανοποιούν σίγουρα και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Δοκιμάσαμε πρώτοι το αναπάντεχο food & cocktail μενού του «Mikro» - εικόνα 2

Πάμε στην ενότητα κουζίνα, που κλέβει τις εντυπώσεις, με τις δημιουργίες του σεφ Βαγγέλη Μπουχέλο. Η κάρτα μας αρέσει πολύ γιατί έχει μετρημένες προτάσεις, τόσες όσες πρέπει για να ιντριγκάρουν κάποιον να δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα και να τα μοιραστεί με την παρέα του. Το ταρτάρ τόνου είναι αέρινο. Η ισορροπία ανάμεσα στην οξύτητα και τις γλυκές νότες είναι υποδειγματική. Ωστόσο αγαπημένο πιάτο είναι το σεβίτσε με ψάρι ημέρας και φανταστικό αφρό μανταρίνι, που προσφέρει όλη την φρεσκάδα. Δυο ανατρεπτικά πιάτα, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε είναι το κοκορέτσι και το κατσικάκι.

Δοκιμάσαμε πρώτοι το αναπάντεχο food & cocktail μενού του «Mikro» - εικόνα 3

Το σερβίρισμα τους είναι πρωτότυπο, αλλά αυτό που τα κάνει must taste είναι η γεύση τους και το ταξίδι που προσφέρουν ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ανατολή. Το κοκορέτσι έρχεται τυλιγμένο σε μπόλια, μαζί με μια εκρηκτική μαρμελάδα jalapeno και το κατσικάκι μοσχομυρίζει κάρυ, ενώ συνοδεύεται με πιτούλες και chutney mango. Το συμπέρασμα είναι ότι έχει γίνει καλή πολύ καλή δουλειά, συντονισμένη από τον υπεύθυνο του μαγαζιού Βασίλη Κωστή. Cocktails και πιάτα κάνουν focus μόνο στην γεύση και καταφέρνουν να δώσουν νοστιμιά, αναδεικνύοντας κάθε υλικό και φρεσκάδα. Ατού είναι το στοχευόμενο food pairing. Για να το δείτε τσεκάρετε το σεβίτσε με το Royal Bramble, το ταρτάρ με το Silk Road και το κοκορέτσι με το New Orleans Sour.

Περισσότερες πληροφορίες

Mikro

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.