5 νέα μπαρ που μας έφτιαξαν το καλοκαίρι

Το πιο παράξενο καλοκαίρι της ζωής μας έφυγε, μας άφησε όμως παρακαταθήκη μια σειρά από νέα projects που αψήφησαν τις δυσκολίες της εποχής και βάζουν μια νέα σφραγίδα στη ζωή της πόλης.

5 νέα μπαρ που μας έφτιαξαν το καλοκαίρι

Το πιο παράξενο καλοκαίρι της ζωής μας έφυγε, μας άφησε όμως παρακαταθήκη μια σειρά από νέα projects που αψήφησαν τις δυσκολίες της εποχής και βάζουν μια νέα σφραγίδα στη ζωή της πόλης. Επιλέξαμε πέντε από αυτά που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον και τα παρουσιάζουμε. Σερφ και Κολομβία, μόδα, νεο-καφενείο ή κρασί σε πλατεία;

«Kick» in the eye

5 νέα μπαρ που μας έφτιαξαν το καλοκαίρι - εικόνα 1

Περισσότερο πολυχώρος και λιγότερο μπαρ, το «Kick» ήρθε να ανανεώσει ευχάριστα την Κυψέλη. Απομονωμένο σε έναν πεζόδρομο και κατάλληλο για εργασία εξ αποστάσεως, το νέο εγχείρημα του μουσικού και σχεδιαστή Γιάννη Κωνστανταρίδη συγκεντρώνει στους ανακαινισμένους εκ βάθρων χώρους ενός παλιού φαρμακείου μόδα, τέχνη και ποιοτικό καφέ. Εκτός από χαλάρωση στην αυλίτσα ή στα αραιά εσωτερικά τραπέζια, μπορείτε να ψωνίσετε τη σειρά ρούχων του, Indiego, ή άλλες μάρκες Ελλήνων σχεδιαστών, να δοκιμάσετε νόστιμα γλυκά από τον Cookie Dude και την Eri Bakes Vegan αλλά και να επισκεφτείτε τον υπόγειο χώρο όπου σύντομα θα εκτίθενται δουλειές νέων καλλιτεχνών, θα πραγματοποιούνται περφόρμανς και μουσικά events. Μέχρι τότε, μπορείτε να πιείτε ποιοτικό καφέ από την Area 51, να δοκιμάσετε ντόπιες μπίρες και να εκμεταλλευτείτε τις πρίζες που βρίσκονται σε κάθε γωνιά για δουλειά και διάβασμα.

i Σποράδων 26 | 2111190369

Το «Λούβρον» πάει Παγκράτι

5 νέα μπαρ που μας έφτιαξαν το καλοκαίρι - εικόνα 2

Δεν βαριόμαστε να βλέπουμε καινούργια μέρη να ξεπηδούν κοντά στο Μουσείο Γουλανδρή και να βρίσκουμε ξανά και ξανά λόγους για να το επισκεπτόμαστε. Ένας απ’ αυτούς είναι και το νεο-καφενείο «Λούβρον», που μπορεί να βρίσκεται πάνω από 80 χρόνια στο σημείο όμως μόλις πρόσφατα άλλαξε χέρια και αέρα. Ίδια παραμένουν η φανταστική ταβανογραφία που κοσμεί το εσωτερικό από το 1950 και η όψη του παραδοσιακού καφενείου, με ζεστό ξύλο, στουλ και κομψό μωσαϊκό, όμως πλέον μπορείτε να δοκιμάσετε κοκτέιλ με ελληνική βάση (τσίπουρο, ρετσίνα και μαστίχα). Αντίστοιχη λογική ακολουθούν και οι μεζέδες που βγαίνουν στην ατμοσφαιρική αυλή και παίρνουν μερικά σύγχρονα twists, ίσα για να αναβαθμιστούν, κρατώντας σταθερή τη γεύση της παράδοσης.

i Ερατοσθένους 6 | 2107016594

Ένας λατίνος στο Χαλάνδρι

5 νέα μπαρ που μας έφτιαξαν το καλοκαίρι - εικόνα 3

Το «Medellin» ήρθε και έδεσε στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου, φέρνοντας στις αποσκευές του μπόλικο εξωτισμό. Τα έντονα χρώματα και τις ζωγραφιές εμπνευσμένες από τη μεξικάνικη ημέρα των νεκρών που κοσμούν τον εσωτερικό χώρο θα τα μελετήσουμε καλύτερα το χειμώνα, αφού τώρα απλωνόμαστε στα τραπεζάκια της πλατείας για tiki κοκτέιλ και premium ποτά, όπως γιαπωνέζικα ουίσκι και πολλές επιλογές στο ταχέως ανερχόμενο μεσκάλ. Οι κατάλογοι είναι διαθέσιμοι με ένα σκανάρισμα στον QR code που βρίσκεται σε κάθε τραπέζι, μειώνοντας έτσι τα περιττά πάρε-δώσε. Στο τέλος του μήνα, αναμένουμε τόσο τον νέο κατάλογο κοκτέιλ που θα ταιριάζει με την εποχή όσο και μια σειρά από πιάτα για pairing, στην ίδια λατινοαμερικάνικη φιλοσοφία.

i Ανδρέα Γκίνη 2 | 2106851157

Και μυστικά πάρκα έχουμε

View this post on Instagram

The place to taste special greek wines

A post shared by Wine with Eleni (@wine_with_eleni) on

Στο τρίγωνο που σχηματίζουν οι οδοί Καβαλλότι και Παρθενώνος στο Κουκάκι, βρίσκεται ένα σχεδόν κρυμμένο και πολύ μικρό παρκάκι, ντυμένο αμφιθεατρικά με πέτρα. Εκεί έστησε τα λιγοστά τραπεζάκια του το «Wine with Eleni», με στόχο να φτιάξει μια φιλική, οικογενειακή και ήσυχη ατμόσφαιρα. Από πίσω βρίσκεται η οινολόγος Ελένη Κεφαλοπούλου, η οποία όχι μόνο έχει συγκεντρώσει έναν κατάλογο με σπάνιες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και έχει την καλή διάθεση να μιλήσει με όποιον βρεθεί στο wine bar της για την ιστορία και την προέλευση κάθε κρασιού. Δεν πρόκειται να βρείτε επιλογές σε ποτά πέρα από κρασί (και τολμηρή ρετσίνα) και η φιλοσοφία του μαγαζιού στρέφεται γύρω από αυτό, αφαιρώντας οτιδήποτε περιττό ή θορυβώδες. Η μόνη συνοδεία είναι ένα πιάτο με τυριά, αλλαντικά και spreads, προερχόμενα επίσης από προσεκτικά επιλεγμένους, μικρούς παραγωγούς. Αν ξεχωρίσετε κάποιο μπουκάλι, μπορείτε να το πάρετε και για το σπίτι, ενώ από το χειμώνα ο εσωτερικός χώρος θα φιλοξενήσει και οινογνωσίες.

i Μισαραλιώτου 20 | 6934125839

Surfocalypse στον Πειραιά

5 νέα μπαρ που μας έφτιαξαν το καλοκαίρι - εικόνα 4

Μια καντίνα με αρχικό προορισμό τα Κύθηρα βρέθηκε τελικά στη Μαρίνα Ζέας για να φέρει πανύψηλα κύματα στην πόλη. Το «Nazaré Surf Bar», βαφτισμένο από την κωμόπολη και σερφόπολη της Πορτογαλίας είναι στην πραγματικότητα ένας απροσποίητος, offshore φόρος τιμής στη σερφ κουλτούρα με ντεκόρ από χειροποίητες ζωγραφισμένες σανίδες, καλαμωτή για φόντο, πολύχρωμα κρεμαστά λαμπιόνια και καλιφορνέζικες μπάντες, συνεισφορά στη μπαρ σκηνή των Γιάννη και Θάνου Σεμιτέκολου (του «Rockfellas») καθώς και του Μιχάλη Καρκαβίλα. Τα κοκτέιλ ακολουθούν tiki γραμμή και φτιάχνονται πάνω στην ενημερωμένη, premium κάβα με τεκίλες, ρούμι, μεσκάλ, ενώ το γειτονικό «Hams ‘n’ Clams» έχει ταιριάξει surf & turf πιάτα. Χάρη στο «Nazaré» η αίσθηση ενός ξέγνοιαστου, αλμυρού καλοκαιριού θα κρατήσει λίγο ακόμα.

i Μαρίνα Ζέας | 2104184440

Περισσότερες πληροφορίες

Λούβρον

Ερατοσθένους 6, Παγκράτι
  • Bars

Kick

Σποράδων 26, Κυψέλη
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.