5 στάσεις για ποτό στον ανανεωμένο Πειραιά

Λατινοαμερικάνικες γεύσεις, cocktail-σέρφινγκ στα υψηλότερα κύματα της Πορτογαλίας, δόσεις Ισπανίας και απόβαση στα διασημότερα ευρωπαϊκά λιμάνια… Πού όλα αυτά; Στην αναβαθμισμένη πιάτσα του Πειραιά!

5 στάσεις για ποτό στον ανανεωμένο Πειραιά

Τα τελευταία χρόνια, ο Πειραιάς έχει μπει για τα καλά στην τροχιά της ανεβασμένης εγχώριας bartending σκηνής. Ανάμεσα στα καφέ, τα παραδοσιακά μεζεδοπωλεία και τα γνωστά εστιατόρια, έχουν προστεθεί bars που επενδύουν στη δυναμική της μπάρας τους, απόλυτα συντονισμένα με την άνθηση των αλκοολούχων (και μη) μείξεων και την εξέλιξη των cocktails. Ειδικά φέτος, ο Πειραιάς έχει μετατραπεί σε δημοφιλές νυχτερινό spot, με παλιότερα και νεό­τερα στέκια να συνθέτουν ένα απόλυτα καλοκαιρινό σκηνικό, που μας ταξιδεύει με εικόνες, αλλά και με γεύσεις. Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας προσφέρεται πλέον για νυχτερινές βόλτες κόντρα στα συνηθισμένα... Πάμε, λοιπόν, για summer cocktail hopping στον Πειραιά, ένα από τα ιδανικότερα μέρη για δροσιστικές αποδράσεις!

#1 «Garcia Leon», με αγάπη από την Ισπανία

5 στάσεις για ποτό στον ανανεωμένο Πειραιά - εικόνα 1

Λίγο πριν από την εκπνοή του νέου χρόνου μας συστήθηκε στην οδό Κολοκοτρώνη στον Πειραιά ένα μπαρ με θέμα την Ισπανία, έχοντας διακόσμηση, φαγητό και ποτό επηρεασμένα από την αγαπημένη χώρα των ιδιοκτητών. Αν, λοιπόν, είστε λάτρεις του ισπανικού ταμπεραμέντου, κλείστε τραπέζι στον εξωτερικό χώρο του Garcia, παρέα με ψαγμένα tapas και μείξεις από το σέικερ του Δημήτρη Ζέγκελη. Ο Δημήτρης βάζει στις συνταγές του νόστιμα homemade υλικά και πειράζει με δημιουργικό τρόπο κλασικά cocktails, όπως το gin tonic με σπιτικά bitters!

#2 «Che» και... φύγαμε για Λατινική Αμερική!

5 στάσεις για ποτό στον ανανεωμένο Πειραιά - εικόνα 2

Με το που πατάς στην αυλή του μαγαζιού, που έφερε αέρα Μεξικού στο λιμάνι, αυτόματα μεταφέρεσαι σε μια πολύχρωμη χασιέντα με φοίνικες, έθνικ σχέδια και ένα όμορφο μπαμπουδένιο μπαρ. Στο τροπικό κλίμα ταιριάζουν γάντι οι καινούργιες μείξεις που υπογράφει η bar team και οι αντίστοιχες γεύσεις, που επιμελείται ο σεφ Θάνος Στασινός. Συνιστούμε να ξεκινήσετε με μια ντόπια refreshing βουτιά στο Athens Spritz και στη Mastiha Collada, και μετά να βάλετε πλώρη για λάτιν ταξίδια με το Inkas Punch (pisco, λάιμ, λικέρ πορτοκάλι, φρέσκο ανανά, μέλι και mix από πιπέρια).

#3 «Rockfellas», ένα νησί μες στο λιμάνι

5 στάσεις για ποτό στον ανανεωμένο Πειραιά - εικόνα 3

Την περίοδο του lockdown, η ομάδα του «Rockfellas» δούλεψε εντατικά για την επιστροφή, εστιάζοντας στον εξωτερικό χώρο: Όλος ο δρόμος έχει στολιστεί με φωτάκια και το σκηνικό παραπέμπει σε νησί, ενώ τα τραπέζια έχουν απλωθεί ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Ο καλοκαιρινός κατάλογος εξυμνεί το fine drinking με μαγειρεμένες και infusion μείξεις, που έχουν να πουν μια ιστορία. Το εξαιρετικό Conked by Coconut, για παράδειγμα, με καρύδα, τεκίλα, αγαύη και rim ζάχαρης, τσίλι και μπανάνα, μας θυμίζει το περιστατικό όπου ο κιθαρίστας των Rolling Stones Κιθ Ριτσάρντς χτυπήθηκε στο κεφάλι από καρύδα!

#4 Ο «Filotimos» ρίχνει άγκυρα στα λιμάνια της Ευρώπης

5 στάσεις για ποτό στον ανανεωμένο Πειραιά - εικόνα 4

Στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου εδώ και λίγους μήνες έχει τραβήξει τα φώτα ένας «Filotimos» με παριζιάνικη αύρα. Εκεί μπορούμε να απολαύσουμε τις ιδιαίτερες μείξεις του Κωνσταντίνου Κολοκοτρώνη, ο οποίος έχει δημιουργήσει έναν πολύ ενδιαφέροντα κονσεπτικό κατάλογο, με πρωταγωνιστές τα λιμάνια του κόσμου. Έτσι, με αφετηρία τον Πειραιά, πιάνουμε λιμάνι σε Ρότερνταμ, Λένινγκραντ, Ντόβερ, Γένοβα, Μπέλφαστ και Μαρακαΐμπο, στα οποία παραπέμπει το αλκοόλ βάσης κάθε cocktail.

#5 Πάμε για σέρφινγκ στο «Nazare»;

5 στάσεις για ποτό στον ανανεωμένο Πειραιά - εικόνα 5

Η νέα άφιξη στη Μαρίνα Ζέας είναι άκρως καλοκαιρινή και σερφάτη... Δίπλα στο «Hams & Clams» έχει στηθεί ένα bar που θυμίζει καντίνα, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από το παραθαλάσσιο χωριό Nazare της Πορτογαλίας, φημισμένο για τα εντυπωσια­κά κύματα που λατρεύουν οι απανταχού σέρφερ. Εννοείται ότι τα cocktails τιμούν την tiki φιλοσοφία και έχουν ονόματα που παραπέμπουν στο σερφ, όπως το Green Room –ο χώρος μέσα στο barrel ή tube που δημιουργεί το κύμα μόλις κυκλώσει τον σέρφερ– που ανακατεύει το τζιν ή την λευκή τεκίλα, με λευκή σοκολάτα και δροσερό αγγούρι.

Περισσότερες πληροφορίες

Che

Καραΐσκου 151, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Garcia Leon

Κολοκοτρώνη 74, Πειραιάς
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.