5 άκρως καλοκαιρινές cocktail lists για να δροσιστούμε

Ευρηματικές και πρωτοποριακές, οι καλοκαιρινές λίστες που έκαναν μόλις την εμφάνισή τους σε μερικά από τα πιο δροσερά spots της πόλης είναι ό,τι πρέπει για να δώσουν ευχάριστη νότα στο καλοκαίρι μας στην Αθήνα.

5 άκρως καλοκαιρινές cocktail lists για να δροσιστούμε

Ευρηματικές και πρωτοποριακές, οι καλοκαιρινές λίστες που έκαναν μόλις την εμφάνισή τους σε μερικά από τα πιο δροσερά spots της πόλης είναι ό,τι πρέπει για να δώσουν ευχάριστη νότα στο καλοκαίρι μας στην Αθήνα.

Δημιουργικές μείξεις στον κήπο

5 άκρως καλοκαιρινές cocktail lists για να δροσιστούμε - εικόνα 1

Ένα από τα πιο δροσερά spots του Χαλανδρίου είναι ο καταπράσινος κήπος του «Hide & Seek», ο οποίος κάθε καλοκαίρι γίνεται ακόμα καλύτερος. Το μπαρ έχει μπει ήδη στο θερινό ωράριο λειτουργίας του, ξεκινώντας καθημερινά από το πρωί, με brunch και μεσημεριανό γεύμα, μέχρι αργά το βράδυ με τα νόστιμα πιάτα του Γιάννη Λιόκα και δροσερά κοκτέιλ. Ο Λυκούργος Χριστοθανόπουλος δημιούργησε μια νέα λίστα με δώδεκα signature προτάσεις, χρησιμοποιώντας ως κύρια υλικά φρέσκα φρούτα και λουλούδια. Μια από τις αγαπημένες μας είναι το Rose Ambrosia, με σόδα αρωματισμένη με τριαντάφυλλα, cordial από λίτσι, ράσμπερι και ροδοπέταλα, τζιν, τζίντζερ, αφρώδη οίνο και για γαρνιτούρα σορμπέ λεμόνι. Στα must taste το tiki One Night in Mexico με τεκίλα, ανανά, κάρδαμο και γιούζου, αλλά και το νόστιμο Domenica’s Punch, εμπνευσμένο από το ιταλικό γλυκό ζαμπαγιόνε.

Δροσιστικά κοκτέιλ στην ταράτσα

5 άκρως καλοκαιρινές cocktail lists για να δροσιστούμε - εικόνα 2

Το «Old Dog», το βραβευμένο cocktail bar της Νέας Φιλαδέλφειας (2 sha­ker στα Αθηνόραμα Bar Awards), επανήλθε με δυνατή summer διάθεση και δροσιστικά κοκτέιλ. Έχοντας ως ατού την ατμοσφαιρική ταράτσα του και τα τραπεζάκια στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Σαρδεών, σερβίρει λαχταριστό brunch με φρέσκες, καλοκαιρινές προτάσεις που θα συνδυάσετε με ένα δροσερό aperitivo, όπως το Summer Spritz με λικέρ καρπούζι, Aperol και Prosecco. H cocktail list αποτελείται από 17 signature μείξεις, από τις οποίες ξεχωρίσαμε το Goat με τεκίλα, ράσμπερι και ανανά, αλλά και το δυνατό Zoozled, ένα twist του κλασικού Zombie, με τζιν, μεσκάλ, μέλι και φρούτα του πάθους.

Κοκτέιλ στον πεζόδρομο

5 άκρως καλοκαιρινές cocktail lists για να δροσιστούμε - εικόνα 3

Το «Beauty Killed The Beast», το cocktail bar με την urban exotic αύρα, έχει απλώσει τα τραπεζάκια του στον γραφικό πεζόδρομο της οδού Παραμυθιάς και σερβίρει κοκτέιλ εμπνευσμένα από... τη θεωρία του Αριστοτέλη. Η cocktail list ονομάζεται «Eudaimonia» και αποτελείται από 11 signature μείξεις με ισορροπημένο χαρακτήρα. Δοκιμάστε το Harmony, ένα umami κοκτέιλ με τεκίλα, ντοματίνια, ράσμπερι και τζίντζερ, το κρεμώδες και γλυκόξινο Symmetry με ρούμι, ανανά, μανταρίνι, γάλα και μπαχάρια, αλλά και το στιβαρό The Soul με βάση το μπέρμπον, έντονα βοτανικά στοιχεία και φρουτώδη επίγευση. Σε περίπτωση δε που αναρωτιέστε τι γεύση έχει η ευτυχία, τότε πρέπει να δοκιμάσετε το Happiness, με τεκίλα, μέλι, εξωτικά φρούτα και βότανα.

Εξωτικά κοκτέιλ σε παραμυθένιο φόντο

5 άκρως καλοκαιρινές cocktail lists για να δροσιστούμε - εικόνα 4

Τώρα που καλοκαίριασε, το «Gulliver» βγήκε στην ιδιωτική στοά του πίσω από την παλιά Βουλή, μεταφέροντας μαζί και το παραμυθένιο σκηνικό του. Ο Νίκος Μπούσμπουρης και ο Φωτεινός Σικαλιάς βάζουν στα σέικερ εξωτικά φρούτα και επιλεγμένα spirits, δημιουργώντας τα πιο δροσιστικά summer cocktails, τα οποία θα βρείτε στη λίστα του χωρισμένα σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη περιλαμβάνει τα early delights, ελαφριές μείξεις για όλες τις ώρες, όπως είναι το Bootycall, ένα spritz με ζουμερό καρπούζι. Στη δεύτερη θα βρείτε τα house cocktails, όπως το εξωτικό Bahama Mama με ρούμι, καρύδα, ανανά, φρούτα του πάθους και κεράσια, αλλά και το δροσιστικό Fizzy Kiwi με τζιν, αγγούρι, τζίντζερ και σόδα αρωματισμένη με ακτινίδιο. Τελευταία αλλά όχι έσχατα, τα whisky specials, με δυνατές μείξεις όπως το Scotch Negroni, ένα στιβαρό κοκτέιλ με γλυκόπικρα στοιχεία.

Δροσερές συνταγές στην Πλατεία Αγ. Ειρήνης

5 άκρως καλοκαιρινές cocktail lists για να δροσιστούμε - εικόνα 5

Το «Tailor’s House», το success story της πολύβουης Πλατείας Αγ. Ειρήνης, υποδέχτηκε το φετινό καλοκαίρι με μια λίστα καλοδουλεμένων κοκτέιλ. Ο Βαγγέλης Γρηγορόπουλος άντλησε την έμπνευσή του από κλασικές συνταγές, δημιουργώντας φευγάτες μείξεις με φρούτα της εποχής, μπαχάρια και εσπεριδοειδή. Στις δεκαπέντε προτάσεις της λίστας, θα βρείτε δύο χωρίς αλκοόλ και τρεις low alcohol, όπως το Tailor Americano, ένα δροσιστικό long drink με τέσσερα διαφορετικά βερμούτ, Amaro και σόδα αρωματισμένη με μάνγκο. Το μπεστ-σέλερ του καταλόγου είναι το Jump in the Line, με ρούμι, ανανά, λευκή σοκολάτα και αφρό μπισκότου, ενώ αξίζει να δοκιμάσετε το διάφανο daiquiri Mona Lisa, με διάφορα ρούμια, γκρέιπφρουτ, μπανάνα, κανέλα και μπίτερς. Όσοι ψάχνουν κάτι πολύ δυνατό, το Thriller, ένα twist στο Zombie, είναι η σίγουρη επιλογή, ενώ το Kaimaki, με βότκα και μαστίχα, θα σας θυμίσει το κλασικό παγωτό.


Περισσότερες πληροφορίες

Hide & Seek

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Old Dog

Σαρδέων 6, Ν. Φιλαδέλφεια
  • Bars

Beauty Killed the Beast

Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός
  • Bars

Tailor’s House

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.