5 κρυμμένα μπαρ στις στοές της πόλης

Γυρίσαμε τις ιστορικές στοές που στολίζουν το κέντρο και καταλάβαμε ότι μέσα σε αυτές χτυπά δυνατά ο νυχτερινός παλμός της Αθήνας. Επιλέξαμε και σας προτείνουμε πέντε μπαρ που κρύβονται στα πιο urban spots της πόλης.

5 κρυμμένα μπαρ στις στοές της πόλης

Οι στοές της πόλης αποπνέουν μια ιδιαίτερη γοητεία, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι του αστικού μας πολιτισμού. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, βλέπουμε πολλές στοές να (ξανα)ζωντανεύουν με νέα ενδιαφέροντα projects, που δίνουν παλμό στις nightlife εξορμήσεις στο κέντρο. Κρυμμένα πίσω από παλιές ταμπέλες καταστημάτων ή στο βάθος μακριών διαδρόμων, τα μπαρ των στοών δημιουργούν τον δικό τους μικρόκοσμο στο κέντρο της πόλης.

Τριγυρνώντας στις ιστορικές στοές της πόλης, νιώθεις αμέσως τα παρεΐστικα vibes να σε κατακλύζουν, τόσο σε κλασικά στέκια όσο και σε νέα μαγαζιά. Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε ψαγμένα μπαρ να γεμίζουν τις στοές με κορυφαίες μουσικές, τρυπώσαμε σε μαγευτικές urban αυλές, επισκεφθήκαμε χώρους με καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα και φανταστικά κοκτέιλ, ήπιαμε ποτό σε ένα από τα παλιότερα μπαρ της πόλης, ενώ ανακαλύψαμε και νέα στέκια που αξίζει να μάθετε. Ιδού τα 5 μπαρ που ξεχωρίσαμε στις πιο κομψές στοές της Αθήνας.

Ένα μπαρ, μια ιστορία

5 κρυμμένα μπαρ στις στοές της πόλης - εικόνα 1

Αν θέλεις να ζήσεις την εμπειρία ενός αυθεντικού μπαρ με ζεστή, vintage ατμόσφαιρα, τότε πρέπει να επισκεφθείς το «Galaxy Bar» στη στοά της Σταδίου 10. Είναι ίσως το μόνο μπαρ στην Αθήνα που μπορείς να πιεις το ποτό σου σε άνετη μπάρα που διαθέτει ειδικό μαξιλαράκι για τους αγκώνες, περικυκλωμένος από memorabilia της 47χρονης ιστορίας του. Ξύλο, δέρμα, ζεστός φωτισμός και φωτογραφίες επώνυμων θαμώνων συνθέτουν το σκηνικό, ενώ εσύ απολαμβάνεις χαλαρά και ήσυχα το ποτό σου –ιδανικό μέρος για συζήτηση–, με διακριτική μουσική υπόκρουση από παλαιότερες δεκαετίες, που δένει γάντι με το χώρο.

Για κοκτέιλ στη «λαγότρυπα»

5 κρυμμένα μπαρ στις στοές της πόλης - εικόνα 2

Χωμένο στη Στοά Εμπόρων, επί της Λέκκα, σε απόσταση αναπνοής από το Σύνταγμα, θα βρεις το «Rabbithole», το all day bar που διαθέτει μία από τις πιο όμορφες, κρυμμένες αυλές του κέντρου. Ο αίθριος χώρος του αποπνέει μια ελκυστική ουρμπανίλα, ενώ ο κορμός ενός μεγάλου δέντρου στο κέντρο κλέβει την παράσταση. Τα πρωινά θα πας για καφέ ή ένα ελαφρύ γεύμα, ενώ το βράδυ θα ακούσεις καλές μουσικές με ένα καλό κοκτέιλ στο χέρι.

Ψαγμένες συνταγές και τέχνη

5 κρυμμένα μπαρ στις στοές της πόλης - εικόνα 3

Το μπαρ που έκανε μόδα τις στοές δεν είναι άλλο από το «Bartesera», που το 2005 έδωσε ζωή στη Στοά Πραξιτέλους. Δεκατέσσερα χρόνια μετά παραμένει στους top all day προορισμούς, διατηρώντας τον arty χαρακτήρα στην ανανεωμένη «urban exotica» αισθητική του χώρου του. Αξίζει να δοκιμάσετε το μενού του, με πρωτότυπες προτάσεις σε fingerfood και brunch, αλλά και τα γευστικά κοκτέιλ του, που έχουν βραβευτεί στα Αθηνόραμα Bar Awards.

Οι καλύτερες μουσικές στην Πραξιτέλους

5 κρυμμένα μπαρ στις στοές της πόλης - εικόνα 4

Η οδός Πραξιτέλους είναι αναμφίβολα ένα από τα σημεία όπου χτυπά δυνατά ο παλμός του κέντρου και το ομώνυμο «Πραξιτέλους Bar» αποτελεί εδώ και χρόνια ορόσημο στις μπαρότσαρκες. Το καθαρόαιμο street στέκι θα το αναγνωρίσεις αμέσως από τη θολωτή τζαμαρία στην είσοδό του αλλά και την όμορφη στοά που βρίσκεται στο πλάι του. Εδώ σίγουρα θα ακούσεις μερικές από τις καλύτερες μουσικές της πόλης από τους γνωστούς Djs που φιλοξενεί στα decks του.

Η φρέσκια άφιξη στην Ακαδημίας

5 κρυμμένα μπαρ στις στοές της πόλης - εικόνα 5

Εκεί όπου βρισκόταν το «Jazz Point» εγκαταστάθηκε το «Carnal», μια φρέσκια all day πρόταση που έδωσε μπιτάτη διάσταση στη στοά της Ακαδημίας. Μπορεί τα πρωινά να είναι ιδανικό για να πιεις ήσυχα τον καφέ σου ή να γευματίσεις, τα βράδια όμως μεταμορφώνεται σε ένα speakeasy στέκι, όπου γνωστοί DJs της πόλης περνούν από τα decks του γεμίζοντας τη στοά με δυνατές ηλεκτρονικές μουσικές.


Περισσότερες πληροφορίες

Galaxy

Σταδίου 10 (εντός στοάς)
  • Clubs & Bars

Bartesera

Κολοκοτρώνη 25, στοά Πραξιτέλους, κέντρο
  • Bars

Πραξιτέλους

Πραξιτέλους 33, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.