5 ολοκαίνουργια all day bars της πόλης

Μπορεί να μετράνε λίγες εβδομάδες (ή ακόμη και ημέρες) ζωής, ωστόσο έχουν τα φόντα να γίνουν τα νέα καυτά στέκια. Επισκεφθήκαμε τα πιο ενδιαφέροντα new entries της Αθήνας και σας προτείνουμε πέντε spots για all day εμπειρίες.

5 ολοκαίνουργια all day bars της πόλης

Είναι καλοστημένα και ατμοσφαιρικά, φτιάχνουν εκπληκτικά κοκτέιλ και το πιο σημαντικό είναι πως έχουν κάτι νέο να προτείνουν. Τα καινούργια all day στέκια της πόλης αποτελούν τις στάσεις μιας μπαρότσαρκας που περνάει από την καρδιά του κέντρου, το (όλο και πιο) δημοφιλές Παγκράτι αλλά και το σούπερ αναβαθμισμένο Περιστέρι.

Από αυτήν κρατήσαμε στον nightlife σκληρό μας δίσκο μια εντυπωσιακή βεράντα με θέα –αφού δεν λέει να χειμωνιάσει–, που σερβίρει εξαιρετικό πρωινό, το απίστευτο socializing σε έναν πεζόδρομο που εξελίσσεται σε hot spot, τη δροσιά των κοκτέιλ με τα ονόματα λουλουδιών που ήπιαμε σε ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό, τις σπάνιες ετικέτες gin που βρίσκονται πίσω από μια πορφυρή μπάρα και, τέλος, τη δια­κοσμητική ομορφιά που κρύβεται στις ατέλειες (!). ιδού, λοιπόν, τα πέντε πιο ενδιαφέροντα καινούργια στέκια για πίνειν –και όχι μόνον– εμπειρίες.

Το μπαρ που αγαπά τις... ατέλειες

5 ολοκαίνουργια all day bars της πόλης - εικόνα 1

Εδώ και λίγες ημέρες που άνοιξε τις πόρτες του στο Παγκράτι, απέναντι από το νέο Μουσείο Γουλανδρή, το «Flaws Urban Bar» μας προκαλεί να ανακαλύψουμε την ομορφιά που κρύβεται στα ψεγάδια! Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό χώρο, με απαράμιλλη αισθητική και μεγάλη προσοχή στις... ατέλειες. Η ίδια προσοχή έχει δοθεί και στην ενημερωμένη κάβα, στις ποικιλίες καφέ και στην cocktail list, όπως και στην ethnic streetfood κουζίνα του με τις all day προτάσεις.

Μια εκλεκτική «Χελώνα»

5 ολοκαίνουργια all day bars της πόλης - εικόνα 2

Μπαίνοντας στην εντυπωσιακή κάβα Νέκταρ και ανεβαίνοντας στον πρώτο όροφο, θα αντικρίσετε μια... όαση επί της Ερμού. Πρόκειται για το ολόφρεσκο bar-restaurant «Χελώνα» με το γουστόζικο σαλόνι και μια εντυπωσιακή βεράντα με θέα στην πόλη. Η κάβα διαθέτει πάνω από 300 σπάνιες ετικέτες αποσταγμάτων, ενώ στο κελάρι θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από όλο τον κόσμο. Το ίδιο εντυπωσιακή είναι και η cocktail list με τις premium μείξεις και τα αποκλειστικά χειροποίητα υλικά, για να τα συνδυάσετε με την all day μεσογειακή κουζίνα του.

Λονδρέζικος αέρας στο Παγκράτι

5 ολοκαίνουργια all day bars της πόλης - εικόνα 3

Το «Mother’s Ruin» άνοιξε το καλοκαίρι, φέρνοντας λονδρέζικο αέρα στην πολυσύχναστη πιάτσα του Παγκρατίου. Πήρε το όνομά του από το ομώνυμο gin που παράγεται σε ένα μικρό αποστακτήριο της βρετανικής πρωτεύουσας, το οποίο θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε κατά αποκλειστικότητα στη μεγάλη κατακόκκινη μπάρα του, μαζί με άλλες εκλεκτές ετικέτες αποσταγμάτων. Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί επίσης στις εκλεκτές ποικιλίες καφέ, στα πρωτότυπα εποχικά κοκτέιλ αλλά και στην ψαγμένη μουσική.

Στην... αυλή της νονάς

5 ολοκαίνουργια all day bars της πόλης - εικόνα 4

Το «Godmama’s Yard», το οποίο άνοιξε τις πόρτες του μέσα στο καλοκαίρι, έχει καταφέρει ήδη να γίνει talk of the –Peristeri– town. Το εντυπωσιακό νεοκλασικό με την υπέροχη αυλή ανήκε σε μια κυρία της καλής κοινωνίας της Αθήνας, που δίδασκε savoir vivre στα ’80s στο «Hilton», τη νονά Πόπη με τα πολλά βαφτιστήρια· εξ ου και το ευφάνταστο όνομα. Εδώ σερβίρουν από το πρωί εκλεκτά χαρμάνια καφέ, λαχταριστό πρωινό και brunch, ενώ το βράδυ παίρνουν σειρά τα δημοφιλή κοκτέιλ με τα λουλουδάτα ονόματα.

Θεϊκές street εμπειρίες

5 ολοκαίνουργια all day bars της πόλης - εικόνα 5

Το «Ohmygod», το «αδερφάκι» του «Ipitou the Bar», αν και μετρά μόλις λίγες ημέρες ζωής, έχει ζωηρέψει για τα καλά τον πεζόδρομο της Αξαρλιάν. Πήρε το όνομά του από το επιφώνημα «OMG» και ακριβώς αυτή είναι η αίσθηση που σου προκαλεί καθώς μπαίνεις στο λιλιπούτειο εσωτερικό του. Η διακόσμηση είναι παιχνιδιάρικη, με εντυπωσιακές τοιχογραφίες στις οποίες μπερδεύεται αριστοτεχνικά το θείο με τη street art αισθητική.


Περισσότερες πληροφορίες

Χελώνα

Ερμού 121, Θησείο
  • Εστιατόρια

Godmama’s Yard

Βασ. Αλεξάνδρου 98, Περιστέρι
  • Bars

Mother’s Ruin

Bρυάξιδος 9, Παγκράτι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
01/05/2024

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.