5 spots για Daiquiri νέας γενιάς

To πιο αμφιλεγόμενο κοκτέιλ παίρνει την εκδίκησή του και επιστρέφει στις μπάρες πιο φρέσκο, καλοκαιρινό και ευφάνταστο από ποτέ. Απόδειξη πέντε από τις καλύτερες εκδοχές, που θα βρείτε σε ισάριθμα μπαρ της πόλης.

5 spots για Daiquiri νέας γενιάς

Σκέτο, με τριμμένο πάγο ή frozen, το Daiquiri έχει χαραχτεί στο πάνθεον των κοκτέιλ διεκδικώντας ακόμα και το ρεκόρ παλαιότητας: Το μακρινό 1898 ένας Αμερικάνος μηχανικός υπεύθυνος στα ορυχεία της οροσειράς Σιέρα Μαέστρα στην Κούβα, ο Jennings Cox, πειραματίστηκε με το ρούμι και τα υλικά που βρήκε σε αφθονία στην περιοχή Daiquiri, τα λάιμ και τη ζάχαρη. Στην Ελλάδα τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 τα frozen Daiquiri έκαναν θραύση, μετά όμως τα πρώτα «boom» του bartending, οι σοφιστικέ και ψαγμένες συνταγές εκτόπισαν το Daiquiri που πέρασε στο περιθώριο. Με τη δυναμική επιστροφή των κλασικών κοκτέιλ, όμως, οι bartenders το επανέφεραν στις λίστες και ο κόσμος το στήριξε. Τα twists πλέον είναι πάρα πολλά και στο παιχνίδι έχουν μπει και τεχνικές με αποχρωματισμένα, sustainable και ζυμωμένα Daiquiris. Ιδού μερικά από τα καλύτερα.

Το αυθεντικό στο «Tiki Athens»

5 spots για Daiquiri νέας γενιάς - εικόνα 1

Στο εξωτικό «Tiki Athens» στο Κουκάκι, βραβευμένo στα Αθηνόραμα Bar Awards, ο Γιάννης Πέτρος Πετρής μάς μεταφέρει στην Κούβα με μια εξαιρετικά εκτελεσμένη παραδοσιακή συνταγή. Βάζει στο σέικερ κουβανέζικο ρούμι, το εμπλουτίζει με χυμό λεμονιού και σιρόπι ζάχαρης και το σερβίρει σε ποτήρι μαρτίνι με ένα κομμάτι λάιμ. Είναι τόσο αναζωογονητικό, που θέλεις αμέσως και δεύτερο. Μπορείς να το ζητήσεις και αυτήν τη φορά να πεις στον Γιάννη αν θέλεις να προσθέσει κάποιο φρούτο. Η αλήθεια είναι ότι εκείνος έχει αδυναμία στο κουμ κουάτ.

Extra εξωτικό στο «Tyco»

5 spots για Daiquiri νέας γενιάς - εικόνα 2

Αυτό το Daiquiri, που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Σαυρουλάκη, μπορείς να το πάρεις και πακέτο είτε είσαι στο κέντρο στη Ρόμβης είτε στο νέο πόστο του αγαπημένου street bar «Tyco» στο Χαλάνδρι στον πεζόδρομο της Θουκυδίδου. Και αξίζει να το κάνεις, καθώς μοσχοβολάει kiwi και μάνγκο και έχει ένα λαχταριστό γκρέιπφρουτ για γαρνιτούρα. Έτσι θα έχεις την καλύτερη δροσερή συντροφιά καθώς κάνεις βόλτες στα μαγαζιά και χαζεύεις τις βιτρίνες, όλες τις ζεστές ημέρες. Υπάρχει επίσης εναλλακτική να καλέσεις στο κοντινό σου Tyco και να σου έρθει delivery δροσερό και φρέσκο στο σπίτι ή όπου είσαι.

Νέας γενιάς στο «Spoiled»

5 spots για Daiquiri νέας γενιάς - εικόνα 3

Στο επίσης βραβευμένο στα Αθηνόραμα Bar Awards «Spoiled», ο Γιώργος Καβακλής και η ομάδα του έχουν ένα πολύ δυνατό εργαστήριο, στο οποίο πειραματίζονται συνέχεια και δημιουργούν πρωτότυπα συστατικά. Έτσι έχουν κάνει και με το Daiquiri, έχουν επιλέξει ένα αρωματικό ρούμι Agricole και έχουν προσθέσει ένα δικό τους lemongrass, lime cordial, που στη συνέχεια αποχρωμάτισαν. Το κοκτέιλ έρχεται λευκό, κρυστάλλινο και μόλις το μυρίσεις ή το γευτείς σκάνε στον ουρανίσκο σου χωρίς να το περιμένεις τα εκρηκτικά αρώματα των φρούτων.

Με άρωμα δαμάσκηνων στο «Holy spirit»

5 spots για Daiquiri νέας γενιάς - εικόνα 4

Στο «Holy Spirit Beach bar» στην παραλία της Βάρκιζας, ένα από τα best seller είναι το twist του Daiquiri με δαμάσκηνα. Ο Xavier Mισαηλίδης έχει επιλέξει δύο ρούμια, ένα Agricole και ένα κουβανέζικο, και τα ανακατεύει με καστανή ζάχαρη, λικέρ δαμάσκηνων και δύο δόσεις από bitters δαμάσκηνου. Το αποτέλεσμα είναι πολύ αρωματικό και ευχάριστο, και μπορείτε να το απολαύσετε πιάνοντας πόστο στις ξαπλώστρες δίπλα στο κύμα ή στην εξωτική μπάρα με φόντο τη θάλασσα και ακούγοντας τα τελευταία μουσικά hit του καλοκαιριού. Με τη δεύτερη γύρα, θα αρχίσετε να χορεύετε.

Homage στον Χέμινγουεϊ στο «Couleur Locale»

5 spots για Daiquiri νέας γενιάς - εικόνα 5

Μια από τις αγαπημένες μας, βραβευμένες στα Αθηνόραμα Bar Awards ταράτσες του ιστορικού κέντρου, το «Couleur locale» ψάχνεται συνέχεια με τις συνταγές κοκτέιλ και με το συνοδευτικό bar food. Οι καλοκαιρινές λίστες του, μάλιστα, περιλαμβάνουν μια συλλογή από signature μείξεις που ανεβάζουν πολύ τον πήχη, φλερτάροντας με λαχταριστά φρούτα της εποχής και με πολύ ενδιαφέρουσες σπιτικές παρασκευές. Ένα από τα αγαπημένα κοκτέιλ της φετινής καλοκαιρινής κολεξιόν είναι το Pada Doble, εμπνευσμένο από το Daiquiri του Χέμινγουεϊ. Στη μύτη και στο στόμα είναι πολύ παιχνιδιάρικο. Έχει την τσαχπινιά των ελαιοσακχάρων του ροζ γκρέιπφρουτ και μια γλυκιά πινελιά από maraschino.


Περισσότερες πληροφορίες

Couleur Locale

Νορμάνου 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι
  • Bars

Spoiled

Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, Δάφνη
  • Bars

Tyco

Ρόμβης 11, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.