Ζήστε ένα 24ώρο στους ρυθμούς του amaretto

Δεκατέσσερα αθηναϊκά bar γιορτάζουν την παγκόσμια Disaronno Day.

Ζήστε ένα 24ώρο στους ρυθμούς του amaretto

Νομίζω ότι αν κάνουμε ένα flash back στα πρώτα ποτά που έχουμε δοκιμάσει ως έφηβοι, το Disaronno είναι ψηλά στη λίστα. Αυτή η χαρακτηριστική γλυκόπικρη αίσθηση του αγκαλιασμένη από παιχνιδιάρικα αρώματα πορτοκαλιού και μπαχαρικών, είναι τόσο γνώριμη, (ειδικά για όσους ανήκουμε στη δεκαετία του ‘80), που μπορείς εύκολα να την διακρίνεις, ακόμα και όταν ανακατευτεί περίτεχνα με άλλα spirit και συστατικά.

Γι’ αυτούς που θέλουν να την επαναφέρουν στην γευστική τους μνήμη, ή για νεότερους δοκιμαστές ποτών, που θέλουν να ανακαλύψουν την προσωπικότητα του διάσημου ιταλικού λικέρ, αρκεί να σημειώσουν μια ημερομηνία, την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Tι θα γίνει τότε; Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια Disaronno Day. Ταυτόχρονα στις 19:30 σε όλη την υφήλιο από την Σαγκάη, την Μόσχα, τη Μαδρίτη, το Λονδίνο, το Κέιπ Τάουν, τη Νέα Υόρκη, το Βερολίνο, το Μιλάνο, μέχρι την Αθήνα, θα σερβιριστούν σε επιλεγμένα bar, για 24 ώρες δημιουργικά cocktails με πρωταγωνιστή το Disaronno.

Mόνο στην Αθήνα συμμετέχουν 14 bar: Πιο αναλυτικά τα 9βήτα, Karamuza, Mocking’s Birds, Barreldier, Sempre, Drunk Sinatra, Juan Rodriguez, Άρωμα, Che, Beretin, Gulliver, Baba Au rum, Spoiled, Boogie και Μπλε Παπαγάλος έχουν ετοιμάσει μια λίστα με ψαγμένες συνταγές, που παίζουν με τα γλυκά και πικρά αρώματα του εμβληματικού amaretto.

Στα συν εκτός από τα pop up events, είναι οι διαγωνισμοί που θα τρέξουν με μοναδικά δώρα, όπως είναι ένα ταξίδι στο Μιλάνο, την πόλη του Disaronno. Εκεί, οι τυχεροί θα μπουν μέσα στο αποστακτήριο όπου παράγεται το ποτό με μυστική συνταγή από το 1525.

Περισσότερες πληροφορίες

Baba Au Rum

Κλειτίου 6, κέντρο
  • Bars

Sempre

Σαρανταπόρου & Αιμιλίου Βεάκη, Περιστέρι
  • Bars

Drunk Sinatra

Θησέως 16, Σύνταγμα
  • Bars

Boogie Bar

Λεωφ. Μεσογείων 236, Χολαργός
  • Bars

Karamuza

Περικλέους 42, Πεύκη
  • Bars

Μπλε Παπαγάλος

Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο
  • Bars

Barreldier

Βουλής 7 στοά Μπολάνη, κέντρο
  • Bars

Che

Καραΐσκου 151, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Juan Rodriguez

Παλλάδος 3, Ψυρρή
  • Bars

Mockingbird's bar

Σωκράτους 23, Χαλάνδρι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.