Το fine drinking χτυπάει την πόρτα σας

Βρήκαμε τις καλύτερες προτάσεις για κοκτέιλ αλλά κι εκλεκτά brew, που βρίσκονται μόλις ένα τηλεφώνημα μακριά από την πόρτα σας.

Το fine drinking χτυπάει την πόρτα σας

Eχει περάσει προ πολλού η εποχή που, για να πιεις κάτι της προκοπής, έπρεπε να... ξενιτευτείς σε κάποιο σπέσιαλ μπαρ του κέντρου, αφού πλέον πολλές συνοικιακές μπάρες είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο, που έχεις επιλογές να βγεις και να πιεις καλά. Βέβαια, το ζήτημα είναι τι γίνεται όταν αποφασίζεις να μείνεις στο σπίτι...

Έχοντας καλομάθει στις πρωτότυπες μείξεις των bartenders και στα νόστιμα κοκτέιλ, δυσκολεύεσαι, είναι η αλήθεια, να αρκεστείς σε κάποιο (12άρι) ουίσκι, σκέτο ή με κόλα, βότκα-πορτοκάλι, τζιν-τόνικ, μπίρες μαζικής παραγωγής ή στην καλύτερη περίπτωση μια καλή ετικέτα κρασιού, που είναι συνηθέστερα οι διαθέσιμες αλκοολούχες επιλογές σε κάθε σπίτι.

Έφτασε όμως, επιτέλους, η εποχή που κάποιοι σκέφτηκαν και υλοποίησαν αυτό που όλοι έχουμε μουρμουρίσει χαμηλόφωνα ενώ αράζαμε στον καναπέ: «Και τι δεν θα έδινα να είχα τώρα μια καλοφτιαγμένη Margarita!». Η επανάσταση του delivery και του fine drinking στο σπίτι είναι γεγονός κι εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις καλύτερες επιλογές για να τα πιείτε από την άνεση του σπιτιού σας, σαν να βρίσκεστε στο καλύτερο κοκτεϊλάδικο της πόλης.

Ένα Mojito στην πόρτα μου, παρακαλώ

Πιθανώς γνωρίζετε ήδη το «Tyco» στη Ρόμβης, αφού από το περασμένο καλοκαίρι που άνοιξε βλέπετε συχνά κόσμο να βολτάρει στο downtown κρατώντας στο χέρι ένα πλαστικό ποτήρι με το logo του. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι πριν από λίγο καιρό ξεκίνησε το delivery στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Με ένα τηλεφώνημα στο 2111823343, μεταξύ 5 μ.μ. και 2 π.μ., τα νόστιμα κοκτέιλ του «Tyco» έρχονται στην πόρτα σας. Κάντε την επιλογή σας από τον νέο χειμερινό κατάλογο, που περιλαμβάνει signature, κλασικά αλλά και κοκτέιλ με λίγο ή καθόλου αλκοόλ!

Το ολοκαίνουργιο flask.gr, από την άλλη, θα το βρείτε ως εφαρμογή στο κινητό ή στο διαδίκτυο για να κάνετε την παραγγελία σας. Έχει ξεκινήσει να διανέμει τα ευφάνταστα κοκτέιλ του εδώ και λιγότερο από ένα μήνα στις περιοχές των βορείων προαστίων και του κέντρου κι έχει ήδη αποκτήσει πυρήνα φανατικών οπαδών. Επιλέξτε κάποια από τις signature προτάσεις του, οι οποίες ανανεώνονται συνεχώς, ή παίξτε με τα κλασικά. Υπάρχει πάντως και η δυνατότητα να σας φτιάξουν ό,τι θέλετε ακριβώς όπως το θέλετε!

Το fine drinking χτυπάει την πόρτα σας - εικόνα 1

Το «Clumsies» δεν χρειάζεται συστάσεις, αλλά αυτό που πρέπει απαραιτήτως να ξέρετε είναι ότι πλέον τέσσερα από τα βραβευμένα signature cocktails του έρχονται στο σπίτι σας με ένα τηλεφώνημα. Τη διανομή κάνει η εταιρεία Granikal (2103388382) και τα κοκτέιλ έρχονται εμφιαλωμένα σε σικ μπουκαλάκια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε ανάμεσα στα Clumsy Negroni, Forbidden Fruit, Nostalgia και Strawberry Daiquiri.

Τηλεφωνήστε για cocktail kits και μπίρες

Οι πρώτοι που έφεραν το κοκτέιλ στο σπίτι είναι οι Drinkworks (2106818524), οι οποίοι εκτός από τις υπηρεσίες bar catering που προσφέρουν σκέφτηκαν να χωρέσουν σε ένα κουτί ό,τι χρειάζεται για να φτιάξετε κοκτέιλ μόνοι σας. Όσοι θέλετε να τα πιείτε στο σπίτι, αλλά να λερώσετε και λίγο τα χέρια σας, τότε θα παραγγείλετε κάποιο από τα 22 cocktail kits, τα οποία θα έρθουν άμεσα στην πόρτα σας. Μέσα στο kit θα βρείτε τη συνταγή με τις οδηγίες ανάμειξης, το αλκοόλ και όλα τα φρέσκα υλικά που θα χρειαστείτε, ποτήρια, καλαμάκια, σέικερ, ακόμη και τον πάγο.

Για πιο... αφρισμένες καταστάσεις, το Beer Shop (2107782101) φιλοξενεί πάνω από 200 ετικέτες μπίρας και τις διανέμει σε όλη την Αθήνα. Ωστόσο, οι τυχεροί που μένουν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου μπορούν να έχουν όσες ετικέτες μπίρας επιθυμούν, παγωμένες κι έτοιμες, άμεσα στο σπίτι, με ένα τηλεφώνημα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τη νέα χειμωνιάτικη ετικέτα Septem Holidays, με μαχλέπι, κάρδαμο και τζίντζερ.

Περισσότερες πληροφορίες

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

Tyco

Ρόμβης 11, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.