Mezcal(omania): το πιο hot spirit της νέας σεζόν

Το νούμερο ένα συστατικό των κοκτέιλ γι’ αυτήν τη χρονιά είναι το εξωτικό μεσκάλ. Για να σας δώσουμε μια καλή γεύση, γυρίσαμε τις μπάρες και ξεχωρίσαμε μερικές από τις πιο δυνατές προτάσεις.

Mezcal(omania): το πιο hot spirit της νέας σεζόν

Σαν... τυφώνας έφτασε από την ευρωπαϊκή bartending σκηνή στη χώρα μας η μόδα του μεσκάλ, του θρυλικού συγγενούς πρώτο βαθμού της τεκίλας. Μπορεί η πρώτη ύλη, δηλαδή η αγαύη, να είναι κοινή με το μεξικανικό διάσημο ποτό, όμως το μεσκάλ φροντίζει να μας μυήσει σε πρωτόγνωρα γευστικά παιχνίδια, συστήνοντάς μας μια σύνθετη γκάμα αρωμάτων, που φλερτάρουν με τον καπνό, τα μπαχαρικά, τα βότανα και τα φρούτα σε πολλαπλές αναλογίες. Οι εγχώριοι bartenders πίνουν νερό στο όνομά του και ήδη αξιοποιούν τα οργανοληπτικά του χαρίσματα σε ολοκαίνουργιες φιλόδοξες συνταγές.

Κάνοντας μια βόλτα σε πέντε βραβευμένες μπάρες της πόλης, ξεχωρίσαμε τη must-taste συνταγή κάθε μαγαζιού με πρωταγωνιστή το επιτυχημένο spirit. Αξίζει να κάνετε μια στάση για να τις δοκιμάσετε. Θα γίνετε κι εσείς οπαδοί του μεσκάλ, ενός ποτού που σε ταξιδεύει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά με το που το γευτείς...

#1 Tα ντελικάτα: «Blends Mix and Match», Μυρσίνη Σπανέλη

Mezcal(omania): το πιο hot spirit της νέας σεζόν - εικόνα 1

Ο χαρακτήρας τοu μεσκάλ παίζει σε πολλά αρωματικά ταμπλό, ανάλογα με τον τύπο της αγαύης, το έδαφος και την διαδικασία ζύμωσης και παραγωγής. Στο εντυπωσιακό bar-restaurant της Γλυφάδας η Μυρσίνη πειραματίζεται με όλα τα είδη και σερβίρει συναρπαστικά κοκτέιλ όπως το Fragrances. Οι καυτερές, γλυκές, πικρές και καπνικές νότες είναι στις σωστές δόσεις.

Ετικέτες που μπορείτε να δοκιμάσετε:
Montelobos Espadin, Vida, Derrumbes Ensamble.

#2 Τα εξωτικά: «White Monkey», Άγγελος Τριανταφυλλόπουλος

Mezcal(omania): το πιο hot spirit της νέας σεζόν - εικόνα 2

Ο καπνιστός, πιπεράτος και φρουτένιος χαρακτήρας του μεσκάλ κουμπώνει με την tiki φιλοσοφία του «White Monkey». Στο νέο κατάλογο bestseller είναι το τροπικό El Brujo, που παντρεύει την τεκίλα με το μεσκάλ μέσα σε ένα ντελίριο εξωτικών φρούτων. Μόλις το δοκιμάσετε, σκάνε στον ουρανίσκο δροσερά αρώματα ανανά και καρύδας με πινελιές από βανίλια. Στο στόμα η αρμονία ανάμεσα στη γλυκιά βανίλια, στο πικάντικο τσίλι και το όξινο γκρέιπφρουτ σε κάνει να θέλεις δεύτερο γύρο.

Ετικέτες που μπορείτε να δοκιμάσετε: όλη η συλλογή του οίκου Del Maguey.

#3 Τα μοριακά: «Momix», Άρης Χατζηαντωνίου

Mezcal(omania): το πιο hot spirit της νέας σεζόν - εικόνα 3

Στο πρωτοποριακό μπαρ του Κεραμεικού με τα μοριακά μιξαρίσματα, το μεσκάλ είναι το νέο τους φετίχ. Και αυτό γιατί ο Άρης Χατζηαντωνίου το θεωρεί δυνατό χαρτί για τη δημιουργία πληθωρικών κοκτέιλ. Το μεξικανικό ποτό σού δίνει τη δυνατότητα να ζευγαρώσεις γήινα με θαλασσινά αρώματα και καπνό με αγαύη. Ένα τέτοιο κοκτέιλ είναι η Esmeralda, με ντελικάτες νότες καπνού από το μεσκάλ, φυτικές νύξεις από τη Chartreuse, πικάντικες από το λικέρ τζίντζερ και φρουτένιες από τις δόσεις γκρέιπφρουτ και λεμονιού.

Ετικέτες που μπορείτε να δοκιμάσετε: La Εscondida, Nuestra Soledad, Vago, Montelobos.

#4 Τα αρμονικά: «42 Barstronomy.Athens», Θάνος Κριμπούρας

Mezcal(omania): το πιο hot spirit της νέας σεζόν - εικόνα 4

Ο χειροποίητος τρόπος παραγωγής και η απόλυτη σύνδεση του μεσκάλ με το terroir είναι πολύ ιντριγκαδόρικα στοιχεία για τον Θάνο. Η πρότασή του στη φινετσάτη μπάρα του κέντρου είναι πολύ περιπετειώδης και αυτό επειδή το... Release the Kraken ενεργοποιεί ακαριαία τις αισθήσεις μας! Πρώτα έρχονται οι ωραίες νότες καπνού και μετά οι αρωματικές ενισχύσεις της μουστάρδας από μάνγκο και του ροζ γκρέιπφρουτ. Ζητήστε να το δοκιμάσετε με ένα από τα ευρηματικά σάντουιτς του «42».

Ετικέτες που μπορείτε να δοκιμάσετε: Montelobos.

#5 Τα πολυσύνθετα: «Old Dog», Παναγιώτης Καναβέτας

Mezcal(omania): το πιο hot spirit της νέας σεζόν - εικόνα 5

Στο παρεΐστικο στέκι της Νέας Φιλαδέλφειας ο Παναγιώτης Καναβέτας θα σας προτείνει να γνωρίσετε τον άγριο χαρακτήρα του μεσκάλ... straight. Το επόμενο βήμα θα είναι κλασικές συνταγές, όπως τα Rum old fashioned και Daiquiri. Η τολμηρή βουτιά στα βαθιά του μεσκάλ γίνεται με το signature Old Dog Mexico, που ξεχώρισε από τον προηγούμενο κατάλογο κι ενώνει το μεσκάλ με την τεκίλα, την δροσιά του πράσινου μήλου και την βοτανικότητα της Chartreuse.

Ετικέτες που μπορείτε να δοκιμάσετε: όλη η συλλογή του οίκου Del Maguey.


Περισσότερες πληροφορίες

42 Barstronomy.Athens

Κολοκοτρώνη 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

White Monkey

Γρ. Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι
  • Bars

Old Dog

Σαρδέων 6, Ν. Φιλαδέλφεια
  • Bars

Blends Mix and Match

Φοίβης 19, Πλ. Νυμφών, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
01/05/2024

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.