Τα καλύτερα parties των Χριστουγέννων

Μουσική από εγχώριο trash μέχρι αντισυμβατική techno, parties μέχρι το πρωί όπου θα πας έπειτα από άλλα parties, ακραία θεάματα – αυτός είναι ο απόλυτος οδηγός για χριστουγεννιάτικο clubbing.

Τα καλύτερα parties των Χριστουγέννων

Αν έχεις κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες στους φωταγωγημένους δρόμους της νυχτερινής πόλης που διασχίζουν τις πιάτσες της διασκέδασης, τότε τα προεόρτια μηνύματα που έχεις λάβει για τη διάθεση των Αθηναίων να γιορτάσουν και να αποχαιρετήσουν τη χρονιά με την πιο αισιόδοξη διάθεση είναι ιδιαίτερα θετικά. Το μποτιλιάρισμα στο Κολωνάκι, στην Κολοκοτρώνη ή στην Ιερά Οδό δεν ερμηνεύεται βέβαια μόνο από τη διαχρονικά κακή συνήθεια των Αθηναίων να επιλέγουν μαζοχιστικά το αυτοκίνητο για τη μετακίνησή τους. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που έχουν να κάνουν με την «οικονομία» της διασκέδασης.

Tο clubbing έχει την τιμητική του μέσα στις γιορτές, τόσο μέσα από παραδόσεις που οι Αθηναίοι φροντίζουν να κρατούν ζωντανές όσο και μέσα από νέες και ιδιαίτερες προτάσεις που κάνουν διάφορες ομάδες. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τα καλύτερα parties με μουσική από εγχώριο trash μέχρι αντισυμβατική techno, τα parties όπου θα πας έπειτα από άλλα parties, ακόμη και ακραία events. Αυτός είναι ο απόλυτος οδηγός για χριστουγεννιάτικο clubbing!

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου

Analogue & Electric Pressure w/ Ansome & Endlec («Six D.O.G.S.»)
Δύο ομάδες και δύο DJ/παραγωγοί του label Mord σε ένα party με σκληρή techno. Bonus τα back2back sets των ζευγαριών Mr.M-Echo Flex και Jerm-a.Metz. Είσοδος 12€.





The Best 92.6 Christmas Party («Gazi Music Hall»)
Όλοι οι παραγωγοί του αγαπημένου ραδιοφωνικού σταθμού θα δώσουν το παρών στα decks. Είσοδος με ποτό 10€ στην πόρτα και 8€ στην προπώληση.

GoGive & Locked w/ Mihai Popoviciu («Steam»)
Η εξαίρεση στον techno κανόνα των γιορτών ακούει στο όνομα Mihai Popoviciu. Ο Ρουμάνος DJ/παραγωγός θα παίξει μελωδική groovy house με support από τους Soulfellaz, Mar.P, Louie Dima και Hutt. Είσοδος 10€.



Level Up presents Yellow Claw («Monastiraki Center»)
Το δίδυμο από την Ολλανδία συνδυάζει στα sets του EDM, trap και hard house (κάπως έτσι εξηγείται η 57η θέση στο top 100 του «DJ Mag») ενθουσιάζοντας από τον Diplo, που έβγαλε το πρώτο τους άλμπουμ στη δισκογραφική του, μέχρι τα πλήθη στα φεστιβάλ Tomorrowland και Ultra. Προπώληση εισιτηρίων εδώ και εδώ.



Το Decadence επιστρέφει
Έπειτα από μήνες διεργασιών, το πιο ευρηματικό club της Αθήνας επιστρέφει από σήμερα στο «σπίτι» του στον Λόφο του Στρέφη. Το «Decadence» ξανανοίγει στο νεοκλασικό στη διασταύρωση Βουλγαροκτόνου και Πουλχερίας με ένα τετραήμερο πάρτι μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων, με εντελώς παλαβή διάθεση. Δεν ξέρουμε αν θα έχει κουρείο και οπωροπωλείο όπως παλιά, υποστηρίζει όμως ότι θα έχει πεταλωτήριο για να φέρεις το άλογό σου! Είσοδος ελεύθερη εκτός από την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου στα 10€.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου

Π Electronics w/ Regis («Temple»)
Αυτή είναι techno με punk «ήθος»! Από την εποχή των British Murder Boys μέχρι σήμερα ο Regis χτίζει τον ασυμβίβαστο μύθο του με αντισυμβατική και εγκεφαλική techno που έχει σημαδέψει την underground βρετανική σκηνή. Σε αυτό το party της Π Electronics θα πλαισιωθεί από τους Morah και 3.14. Είσοδος 12€ στην πόρτα και 9€ στην προπώληση.



Blend Athens presents Paul Ritch («Six D.O.G.S.»)
Ακούγοντας την καινούργια δουλειά που έβγαλε με το ψευδώνυμο KCZMRK, περιμένουμε το αφεντικό της Quartz, που κλείνει φέτος τα δέκα χρόνια στη σκηνή, για ένα set υπνωτιστικού (και πάντα άψογου) ρυθμού. Support από τους Manolaco και Nico Rac. Είσοδος 20€.



Electric Colony w/ Cristian Varela («Steam»)
Ο Carl Cox αποκαλεί τον Cristian Varela «πρωτοπόρο της ηλεκτρονικής μουσικής», ενώ η 25χρονη πορεία του στη σκηνή αποτελεί υλικό για ένα ντοκιμαντέρ που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Support από τους V.Rox, Hush και DJ Fo. Είσοδος 15€.



Nino Santos & Lightem @ Ritual
Το παραγωγικό δίδυμο των Nino Santos & Lightem καταφτάνει στο νέο κολωνακιώτικο club για να παίξει house και δικές του κυκλοφορίες που υποστηρίζονται από ονόματα όπως ο Gene Farris και ο Paco Osuna. Μαζί τους οι Anna και Duke. Είσοδος ελεύθερη.



Venus in Furs («Second Skin»)
Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο ακραίο από τον Γιώργο Φακίνο για τα Χριστούγεννα... Για αντισυμβατικό clubbing προτείνουμε ανεπιφύλακτα αυτό το fetish/BDSM event με ένα αυθεντικό freak show από την Princess Tweedle Needle και άλλες ακραίες performances από τα ζευγάρια Villaine Eveline-Stratos Zabelis και Dima Jörmungandr-Mary De Lis. Είσοδος 5€ με μπίρα ή energy drink.

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου

Six D.O.G.S. invites Yoyaku («Six D.O.G.S.»)
Από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές προτάσεις του χριστουγεννιάτικου τετραημέρου είναι η παρουσία της παριζιάνικης υποδειγματικά δημιουργικής κολεκτίβας Yoyaku με εκπροσώπους τον Varhat και την Oshana. Support από την K.atou. Είσοδος 10€.





Technotropia & PFL present Carlo Ruetz («Steam»)
Για πρώτη φορά επισκέπτεται την Αθήνα ο Carlo Ruetz, ο οποίος ανήκει στο roster της Minus – οι φίλοι του minimal ήχου αξίζει να τον υποδεχτούν ένθερμα. Support από τους LKS, Trixx, Begmatt και D-Vibe. Είσοδος 12€.



#μόνο_ντέκα Christmas Eve Edition («Pop Up»)
Στο Piso Bar του «Pop Up» της Νέας Σμύρνης, η Beyoncé, η Καίτη Γαρμπή, ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Prince και διάφοροι άλλοι (που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους) συναντιούνται στο set των Philippa Dimitriadi και Zoe Parasidi. Είσοδος ελεύθερη.

Trashathon Χmas Eve 2017 («Bios»)
Ο υμνητής του κακού γούστου Ηλίας Φραγκούλης παίζει μουσική που όλοι θα ήθελαν να ξεχάσουν, αλλά δεν μπορούν να αντισταθούν να τη χορέψουν. Είσοδος ελεύθερη.

Xmas Club Night («Temple»)
Ρεβεγιόν με τους ANFS, Devika και Sepho, εκπροσώπους της αθηναϊκής σκηνής της techno. Είσοδος 6€.

Christmas Eve @ Dybbuk
Το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με τους DJ Angelo, Nick Jojo και Zoo Roo είναι σίγουρο πως θα κρατήσει μέχρι το πρωί.



Trash VS Techno («EKEI»)
Στο ισόγειο, το Luben και οι Cult Invaders ανασύρουν ένοχες μουσικές απολαύσεις από τα ’80s και τα ’90s, ενώ στο υπόγειο η Anomale Music θα μας ανακουφίζει από το trash με techno. Είσοδος 5€.

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου

Playground Xmas w/ Dennis Cruz («Ritual»)
Ο Ισπανός Dennis Cruz έχει το τέταρτο δημοφιλέστερο track της χρονιάς («Mad») και είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος καλλιτέχνης στα ετήσια charts του Beatport. Αυτό και μόνο αρκεί για να το γιορτάσουμε μαζί του στο νέο club με το «τελετουργικό» concept. Support από τους Viton & Jon Tsamis, Always Late, Antoni Bios. Είσοδος 15€.



Habeat Records Showcase XMAS Special («Temple»)
Το εξειδικευμένο δισκοπωλείο προσκαλεί τον δεξιοτέχνη Valentino Kanzyani, που έχει θεμελιώσει τη σκηνή της χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής στη Σλοβενία, και τον πλαισιώνει με τη «διεθνή» K.atou και τον ιδιοκτήτη του Habeat, Mackenzie. Είσοδος 10€.



Electric Colony XMAS w/ Sisko Electrofanatik («Steam»)
Από την Ιταλία έρχεται ο Sisko Electrofanatik, του οποίου οι παραγωγές και οι κυκλοφορίες στο label Gain Records έχουν μια θέση στα sets των Carl Cox, Adam Beyer και Dubfire. Support από τους Steve Sai, Beatrice και Olga. Είσοδος 8€.



Xmas Ball: 6 Years Needless w/ Amateurboyz («Six D.O.G.S.»)
Γιορτές μέσα στις γιορτές! Το mobile party Needless γιορτάζει τα έξι χρόνια του (το πρώτο party έγινε ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2011) σβήνοντας κεράκια στα decks με τους Amateurboyz (ευκαιρία να τους ακούσουμε τώρα που έχουν αραιώσει τις εμφανίσεις τους) και τους Blue Lagoon, Mr.Z και Chevy. Είσοδος 6€.

Christmas Day @ Piso Bar («Pop Up»)
Ο Romylos, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στους after hours τύπους, σε μια άκρως δελεαστική σύμπραξη με τη Nadja. Είσοδος ελεύθερη.



Xmas Techno («EKEI»)
Η Watt Athens, δηλαδή ο ιδρυτής της Nicolò και οι residents Lowe και N-ixon, κατεβαίνουν στο υπόγειο του νέου club για να παίξουν techno. Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες

Bios

Πειραιώς 84
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
  • Bars

Astron

Τάκη 3, Ψυρρή
  • Clubs

Pop Up

25ης Μαρτίου 13, Πλ. Νέας Σμύρνης
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.