Δοκίμασε 6 πειραγμένα Negroni στις αθηναϊκές μπάρες

Το διάσημο aperitivo αποτελεί δυνατό trend και αντικείμενο πειραματισμού στην παγκόσμια σκηνή του bartending. Αυτές είναι οι πιο ιδιαίτερες εκδοχές του στην Αθήνα.

Δοκίμασε 6 πειραγμένα Negroni στις αθηναϊκές μπάρες

Bartenders και έμπειροι drinkers βάζουν το Negroni πρώτο στη λίστα των κλασικών κοκτέιλ. Από το 1919, οπότε και το εμπνεύστηκε ο κόμης Camillo Negroni, μέχρι σήμερα, το διάσημο aperitivo αποτελεί δυνατό trend και αντικείμενο πειραματισμού στην παγκόσμια σκηνή του bartending. Αυτές είναι οι πιο ιδιαίτερες εκδοχές του στην Αθήνα.

#1 Μαγειρεμένα Negroni στο «Odori»

Δοκίμασε 6 πειραγμένα Negroni στις αθηναϊκές μπάρες - εικόνα 1
Negroni μαγειρεμένο με berries στο «Odori» (©Κοσμάς Κουμιανός)

Στην αθηναϊκή βερμουτερία μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διαφορετικά τζιν και βερμούτ ή να διαλέξεις κάποιο από τα δύο προχωρημένα twists του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου. Tο Negroni Berries, με δικό τους blend από βερμούτ, μαγειρεύεται με berries κι εμπλουτίζεται με in-house bitters και τζιν. Στο Negroni Cafe το homemade blend από βερμούτ μαγειρεύεται με κόκκους καφέ και κακάο.

#2 Παλαιωμένο Negroni στο «Barreldier»

Δοκίμασε 6 πειραγμένα Negroni στις αθηναϊκές μπάρες - εικόνα 2

Στο ατμοσφαιρικό μπαρ της οδού Βουλής, με φόντο τα βαρελάκια, ο Mario Basso μας βάζει στο νόημα της παλαίωσης. Το πληθωρικό Negroni του περιέχει το βερμούτ του Barreldier, που «ξεκουράζεται» για οκτώ μήνες σε δρύινα βαρέλια, κι ένα σπιρτόζικο blend από τρία τζιν.

#3 White truffle Negroni στο «42 barstronomy.Athens»

Δοκίμασε 6 πειραγμένα Negroni στις αθηναϊκές μπάρες - εικόνα 3

Στο ανανεωμένο από τον Σπύρο Κερκύρα «42 Barstronomy.Athens» το Negroni του head bartender Θάνου Κριμπούρα πρωτοτυπεί ακόμη και στο χρώμα. Το λευκό ποτό συνδυάζει το τζιν με λευκά βερμούτ, αρώματα λευκής τρούφας, λικέρ περγαμόντο Italicus και καραμέλα από Campari. Τελευταία πινελιά η γαρνιτούρα από λευκή σοκολάτα και λεμονοπίπερο.

#4 Negroni of the day στο «Feedέλ»

Δοκίμασε 6 πειραγμένα Negroni στις αθηναϊκές μπάρες - εικόνα 4

Το όμορφο κρυμμένο bistro της οδού Κτενά εντυπωσιάζει με ένα γεμάτο, πλούσιο και νόστιμο Negroni. Η σύνθεσή του είναι λαχταριστή: στο βερμούτ γίνεται εκχύλιση από φράουλες και στο τζιν από πιπεριά Φλωρίνης. Ο head bartender Αλέξανδρος Τσελέπης το προτείνει μαζί με τα χτένια που σερβίρει το μαγαζί.

#5 Safari Negroni στο «Meerkat»

Δοκίμασε 6 πειραγμένα Negroni στις αθηναϊκές μπάρες - εικόνα 5

Στο καινούργιο μπαρ στο Κουκάκι το Negroni είναι αποκάλυψη. Με μια μικρή και πρωτότυπη παρέμβαση ανεβαίνει γευστική πίστα. Στο Campari εκχυλίζεται ξυλάγγουρο, ενώ στο στόμα το ποτό εξελίσσεται σε διάφορα επίπεδα ωραίας πικράδας με πικάντικο τελείωμα.

#6 Negroni with a twist στο «9 Βήτα»

Δοκίμασε 6 πειραγμένα Negroni στις αθηναϊκές μπάρες - εικόνα 6

Το «9 Βήτα Home Bar» στο Χαλάνδρι ροκάρει εκτός από τα decks και στη δημιουργία του Negroni. Mε δύο βασικές παρεμβάσεις, δηλαδή την προσθήκη του ελληνικού βερμούτ και την πινελιά της αρμπαρόριζας, ο Κωνσταντίνος ­Βασιλακόπουλος σερβίρει ένα αρμονικό και παιχνιδιάρικο κοκτέιλ με μακρά επίγευση.

Περισσότερες πληροφορίες

42 Barstronomy.Athens

Κολοκοτρώνη 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Barreldier

Βουλής 7 στοά Μπολάνη, κέντρο
  • Bars

Feedέλ Urban Gastronomy

Κτενά 1, κέντρο
  • Εστιατόρια

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.