Jolie mome

Στην καρδιά του Αμαρουσίου -και με πολύ εύκολη πρόσβαση λόγω της γειτνίασης με τον σταθμό του ηλεκτρικού- η « όμορφη νεαρά» ή αλλιώς γαλλιστί «Jolie Mome», όπως λέγεται το bar αυτό, σε παραπλανεί ήδη με το όνομά του.

Jolie mome

Στην καρδιά του Αμαρουσίου -και με πολύ εύκολη πρόσβαση λόγω της γειτνίασης με τον σταθμό του ηλεκτρικού- η « όμορφη νεαρά» ή αλλιώς γαλλιστί «Jolie Mome», όπως λέγεται το bar αυτό, σε παραπλανεί ήδη με το όνομά του. Με μια διακόσμηση του μεσοπολέμου, σε ταξιδεύει εύκολα σε κάποια περιοχή της Γαλλίας και μαζί με jazz και soul ήχους, υπόσχεται μια ξεχωριστή έξοδο. Αρκετά μικρό και σχετικά κρυμμένο, σου δίνει την δυνατότητα να απολαύσεις τα cocktails με πιο οικείο τρόπο. Οι δημιουργοί στο μπαρ ξεκινούν και μας ετοιμάζουν ένα special Dry Martini, έντονα extra dry με πολύ καλές ελιές στον αφυγραντήρα και πιπεριά για να την βουτήξεις σε λάδι μήλου, που είναι aside. Ξεχωρίζει επίσης το πολύ φρουτώδες αλλά και πολυδιάστατο Allure, με βάση το gin, εμπλουτισμένο με σπιτικό αφρό ginger και λεμόνι, αγγούρι και ροζ πιπέρια. Αναμφισβήτητα, πρέπει να δοκιμάσεις και το εξαιρετικά δημιουργικό και μοναδικό Singapore Julep, το οποίο είναι σαν ένα Thai shrub. Με gin και bourbon, καπνιστά spices αλλά και μια sauce με ζωμό ψαριού, ζάχαρη και ανανά. Όλα αυτά, συνοδεία καραμελωμένων κομματιών με ροζ πιπέρι και καψαλισμένο baby corn... Αυτά και άλλα τέτοια απίστευτα στο Jolie Mome, σαν πινελιές των δυο bartenders Νίκου Δεληβοριά και Κωνσταντίνου Μακαρονά στα shakers τους, που απευθύνονται σε όλα τα γούστα. Αξιοπρεπέστατη συνοικιακή επιλογή μπαρ, μακριά από το κέντρο της πρωτεύουσας.

Περισσότερες πληροφορίες

Jolie Mome

Θέμιδος 4, Μαρούσι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.