Ένας «Άγιος» στο Κολωνάκι

Vintage λαϊκό τραγούδι, ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα και διάθεση για ξενύχτι, σε ένα αμαρτωλά διασκεδαστικό νέο μπαρ.

Ένας «Άγιος» στο Κολωνάκι

Αν έχετε διάθεση για νυχτερινές εξομολογήσεις (σε γνωστούς και αγνώστους), υπάρχει ένας «Άγιος» στη γωνία Διδότου και Ιπποκράτους που διανυκτερεύει από Τρίτη έως και Κυριακή. Στο νεοκλασικό που έχει φιλοξενήσει γνωστά μαγαζιά σε παλιότερες εποχές, δύο άνθρωποι με προϋπηρεσία στο ραδιόφωνο και τη δισκογραφία (πόσα θυμηθήκαμε μαζί τους από τις χρυσές εποχές και στα δύο!) δημιούργησαν ένα κλασικό μπαρ-ποτάδικο, που ανακινεί πάθη παλιά και νέα με vintage soundtrack.

Στον «Άγιο», οι DJs, που βρίσκονται πίσω από τα decks κάθε βράδυ, αγαπούν το ελληνικό τραγούδι των δεκαετιών από το ’50 έως το ’80, δηλαδή τον Διονυσίου, τη Μοσχολιού, τον Καζαντζίδη, τον Μητροπάνο, τη Βάνου, τον Κόκοτα και τη Μαρινέλλα, ενώ μπορεί να κάνουν κάποια… παρασπονδία τις πρώτες πρωινές ώρες – τότε είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενο ένα «Φωτιά στα σαββατόβραδα», ας πούμε.

Η ανάπτυξη του χώρου σε τρία δωμάτια, που σχηματίζουν «Γ», ευνοεί τόσο την απομόνωση όσο και την αλληλεπίδραση, ο φωτισμός είναι σωστός, τα χρώματα ζεστά (κυριαρχεί το πετρόλ), ενώ η διακόσμηση με ρετρό αντικείμενα (εξώφυλλα δίσκων, περιοδικών, διαφημίσεις, τηλεφωνικές συσκευές κ.λπ.) δεν το παρακάνει – τα φαγωμένα από το χρόνο ταβάνια έχουν φυσικά παραμείνει απείραχτα.

Σημειώστε ότι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα ο «Άγιος» θα παραμείνει ανοιχτός όλα τα βράδια... και αμαρτίαν ουκ έχομεν.

Ένας «Άγιος» στο Κολωνάκι - εικόνα 1

Περισσότερες πληροφορίες

Άγιος

Διδότου 33 & Ιπποκράτους, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.