Cinco

Η είσοδος στο χώρο αρκεί για να μπεις στο jsp πνεύμα, με σωστές δόσεις έθνικ στοιχείων, που προβάλλονται εντυπωσιακά σε μια στυλάτη, μοντέρνα σκηνή, ζεστά χρώματα, focus στη βιτρίνα-κελλάρι που δίνει το στίγμα. 

Cinco

To γουστόζικο Cinco, από την αρχή που άνοιξε έδωσε φρέσκο αέρα στο Κολωνάκι και σήμερα, όπως διαπιστώσαμε, από την επίσκεψη μας, βρίσκεται στην καλύτερη φάση του. Με σταθερό φόντο τα εντυπωσιακά μπρούτζινα φωτιστικά, τις πολύχρωμες αγελάδες bibelot, τους κόκκινους καναπέδες και την υπέροχη βιτρίνα με τα κρεμασμένα αλλαντικά, καταφέρνει να παντρεύει μοντέρνα στοιχεία με βιομηχανικά και να δημιουργεί μια απρόσμενη ζεστασιά.

Στην ενότητα των cocktails, τα signature είναι μια καλή μείξη από τις προτάσεις του expert Δημήτρη Μπενάκη (ιδιοκτήτη του Cinco) και του νεαρού bartender John Cortell. O John είναι αποκάλυψη. Όλα του τα κλασικά cocktails έχουν μια χαρακτηριστική φινέτσα, είναι αέρινα, μυρωδάτα και βελούδινα στο στόμα. Οι δυο τους έχουν κάνει μια εξαιρετική επιλογή σε in house συνταγές, που κουμπώνουν πάρα πολύ με τη νόστιμη JSP κουζίνα και ενισχύουν το ταξίδι που κάνουμε ανάμεσα σε Ιαπωνία, Ισπανία και Περού. Μερικά από τα καλύτερα ντουέτα είναι τα Endamame, που σερβίρονται πέρα από τα κλασικά, με chorizo ή με σολομό, με το JSP Pisco, ένα cocktail με διακριτικές καπνιστές νότες και ωραίες νύξεις λεμονιού και κάρδαμου. Πολύ ενδιαφέρον έχει το ζευγάρι του cheviche από λαυράκι με το Cinco Picante, που ανεβάζει το πιάτο και του δίνει εξαιρετική οξύτητα και φρεσκάδα. Ένα ακόμα must taste είναι το πληθωρικό πιάτο των άγριων μανιταριών, με την επίσης εκρηκτική παραλλαγή του Mai Tai, το Muay Tai.

Σχετικά με την κουζίνα, στο νέο μενού του Cinco, την ημέρα από νωρίς παίζει μια νέα λίστα με δημιουργικά σάντουιτς, ενώ all day τρέχουν οι επιλογές από το cheviche και sushi bar, τα anticuchos, τα teriyakis, κάποια μικρά πιάτα και φυσικά οι προτάσεις σε αλλαντικά και τυριά. Όλα τα πιάτα έχουν στόχο τη νοστιμιά και είναι καλά μαγειρεμένα. Για τον επίλογο, επιλέξτε σίγουρα το cocktail Bensan Mule, με βότκα, μαριναρισμένο sake με lemongrass, πουρέ tumbo, passion fruit, shiso, φρέσκο χυμό λάιμ και απογέμισμα με ginger beer. To συγκεκριμένο cocktail ανήκει στα best seller και υπάρχει από τότε που άνοιξε το μαγαζί. Ταιριάζει απίστευτα με το επιδόρπιο Sweet Dreams. Δοκιμάστε τα μαζί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Η Etiquette έχει τη δική της κοσμοθεωρία για τα μπαρ

Γεωργία Γεωργακοπούλου, Λευτέρης Πετρογεωργάκης και Νίκος Σουρμπάτης ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες φιλοξενίας μέσω της μπάρας, φιλοδοξώντας παράλληλα να αναβαθμίσουν το παιχνίδι των hotel bars στη χώρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024