Beach House Festival: Να γιατί θα είναι το ραντεβού του καλοκαιριού

Με τη σφραγίδα 5 ταλαντούχων DJs από την Ευρώπη, το πρώτο από τα δύο Beach House Festivals του φετινού καλοκαιριού (12/6, «Bolivar Beach Bar») είναι ίσως η ιδανικότερη ευκαιρία να συνδυάσεις συνθήκες beach party και dance festival.

Beach House Festival: Να γιατί θα είναι το ραντεβού του καλοκαιριού

Με τη σφραγίδα 5 ταλαντούχων DJs από την Ευρώπη, το πρώτο από τα δύο Beach House Festivals του φετινού καλοκαιριού (12/6, «Bolivar Beach Bar») είναι ίσως η ιδανικότερη ευκαιρία να συνδυάσεις συνθήκες beach party και dance festival.

Beach House Festival: Να γιατί θα είναι το ραντεβού του καλοκαιριού - εικόνα 1
Fritz Kalkbrenner

Με το stage να στήνεται δίπλα στο κύμα, στις εγκαταστάσεις ενός τροπικού beach bar το οποίο λειτουργεί στην αμμουδιά της Ακτής του Ήλιου, το Beach House Festival, στην τρίτη του χρονιά φέτος, έχει εδραιωθεί ως κυρίαρχο χορευτικό ραντεβού του καλοκαιριού, αγγίζοντας έτσι ένα κοινό αρκετά ευρύτερο από τον αυστηρό πυρήνα των ανθρώπων που επισκέπτονται τα clubs κάθε παρασκευοσάββατο.

Με το πακέτο «θάλασσα - beach party - φάτσες - καταξιωμένοι ή ανερχόμενοι διεθνείς guests - μελωδική μουσική - χορός» να προσελκύει σχεδόν πενταψήφιο αριθμό θεατών, το Beach House Festival παίρνει τις διαστάσεις μιας μεγάλης μουσικής γιορτής η οποία αγγίζει τα όρια της ποπ.

Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι o headliner της φετινής διοργάνωσης δηλώνει πρώτα και κύρια τραγουδιστής. Με τη φωνή του να έχει σημαδέψει τα πάρτι των τελών της προηγούμενης δεκαετίας, τότε που συνυπέγραφε με τον αδερφό του Paul το «Sky & Sand», ο Fritz Kalkbrenner συνηθίζει να απλώνει τις soulful ερμηνείες του πάνω σε ζεστά disco και house grooves, με μια πληθωρική αίσθηση της μελωδίας να χαρακτηρίζει όλες τις παραγωγές του.

Στις live εμφανίσεις του, όπως αυτή που θα πραγματοποιήσει στο «Bolivar Beach Bar», μπορεί να μη χρησιμοποιεί το μικρόφωνο, συρράπτοντας όμως τα δικά του tracks κάνει φανερό το δικό του μουσικό όραμα, το οποίο ενσωματώνει επιρροές από hip hop, soul και breaks σε ένα προσιτό προς όλους, feelgood σύνολο.

Beach House Festival: Να γιατί θα είναι το ραντεβού του καλοκαιριού - εικόνα 2
Monika Kruse

Το πάντρεμά του με τη Monika Kruse στο ίδιο line up είναι εύλογο, καθώς οι δύο καλλιτέχνες­ έχουν συνεργαστεί τόσο στο στούντιο όσο και σε εμφανίσεις σε events του εξωτερικού­. O ήχος της Kruse βέβαια, πιο μινιμαλιστικός, ταξινομείται πιο εύκολα ως dance, καθώς η εκτεταμένη της δισκογραφία (κυκλοφορημένη κυρίως από το δικό της label Terminal M) δεν ξεφεύγει από το house to techno φάσμα της γερμανικής χορευτικής σκηνής την οποία εκπροσωπεί επάξια εδώ και δύο δεκαετίες.

Το ενωτικό μήνυμα της μουσικής της καταγράφεται στο επί δεκαπενταετίας φιλόδοξο project της «No Historical Backspin», μέσα από το οποίο η Kruse αναδεικνεύει την ανοχή και τη διαφορετικότητα ως θεμελιώδεις αρχές της dance κουλτούρας προσκαλώντας καλλιτέχνες να παίξουν εναντίον του φασισμού και του ρατσισμού στο πλαίσιο του residency της στο club «Berghain».

Στο Beach House Festival έρχεται έχοντας κάνει τσεκ στα περισσότερα από τα ορόσημα μιας διεθνώς επιτυχημένης καριέρας (καλοκαίρια στην Ίμπιζα, εμφανίσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ και events του πλανήτη).

Beach House Festival: Να γιατί θα είναι το ραντεβού του καλοκαιριού - εικόνα 3
Deborah De Luca

Αν η Kruse είναι μια φτασμένη περίπτωση DJ και παραγωγού, η Deborah De Luca έχει κάθε λόγο να θεωρείται ανερχόμενη. Με τις διεθνείς της εμφανίσεις να έχουν σημειώσει γεωμετρική αύξηση τα τελευταία χρόνια (από την πρώτη της εμφάνιση στην Αθήνα πριν από λίγους μήνες έχει επισκεφθεί ξανά τη χώρα μας αρκετές φορές), η Ιταλίδα DJ αλλά και παραγωγός δικαιώνει τη φήμη της ως πολυσυλλεκτικής και προσαρμοστικής τη στιγμή που οι αγαπημένες της κάμερες τη συλλαμβάνουν να παίζει με αυταρέσκεια από καθαρή μελωδική house μέχρι σκληρή techno.

Beach House Festival: Να γιατί θα είναι το ραντεβού του καλοκαιριού - εικόνα 4
Gardens of God

Στην αυγή της διεθνούς τους καριέρας είναι και ο Γάλλος παραγωγός Worakls (live) καθώς και ο Λιθουανός Gardens of God, τον οποίο πρωτακούσαμε φέτος, ένα απόγευμα Κυριακής στο club «Saint Solange», να παίζει τη δική του μελωδική εκδοχή της progressive/deep house με δραματικά breakdowns. Χωρίς τα support sets από δικούς μας DJs, οι δυο τους θα αναλάβουν τα καθήκοντα έναρξης του φεστιβάλ, δίνοντάς μας μια ιδέα από τις μελλοντικές, πολλά υποσχόμενες κυκλοφορίες τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Η Etiquette έχει τη δική της κοσμοθεωρία για τα μπαρ

Γεωργία Γεωργακοπούλου, Λευτέρης Πετρογεωργάκης και Νίκος Σουρμπάτης ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες φιλοξενίας μέσω της μπάρας, φιλοδοξώντας παράλληλα να αναβαθμίσουν το παιχνίδι των hotel bars στη χώρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024