Dance Parties: Ποιους DJs φέρνει το καλοκαίρι;

Με τα σκοτεινά club stages να διακόπτουν τη λειτουργία τους για το καλοκαίρι, το σκηνικό μεταφέρεται... κάτω απ’ τα αστέρια. Ταράτσες, παραλίες, αίθρια και open air clubs είναι οι τοποθεσίες που θα φιλοξενήσουν τους guest DJs που θα μας κάνουν να χορέψουμε μέσα στους επόμενους μήνες.

Dance Parties: Ποιους DJs φέρνει το καλοκαίρι;

Με τα σκοτεινά club stages να διακόπτουν τη λειτουργία τους για το καλοκαίρι, το σκηνικό μεταφέρεται... κάτω απ’ τα αστέρια. Ταράτσες, παραλίες, αίθρια και open air clubs είναι οι τοποθεσίες που θα φιλοξενήσουν τους guest DJs που θα μας κάνουν να χορέψουμε μέσα στους επόμενους μήνες.

Dance Parties: Ποιους DJs φέρνει το καλοκαίρι; - εικόνα 1

Στον απόηχο μιας ενδιαφέρουσας χειμερινής σεζόν, γεμάτης από διαφορετικού ύφους πάρτι, η αθηναϊκή σκηνή του dance clubbing μπορεί τουλάχιστον να υπερηφανεύεται ότι επιδεικνύει αξιοσημείωτη αντοχή, έστω σε μικρότερη κλίμακα από αυτήν που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν. Όσοι θέλησαν, πάντως, να κλαμπάρουν είχαν πολλές επιλογές. Mε τα events να στήνονται από εδώ και πέρα σε ανοιχτούς χώρους, διαπιστώνουμε πως ούτε και το καλοκαίρι θα λείψουν τα πάρτι και οι guests που θα μας κάνουν να χορέψουμε.

Dance Parties: Ποιους DJs φέρνει το καλοκαίρι; - εικόνα 2
Ο Fritz Kalkbrenner είναι ο headliner του πρώτου φετινού Beach House Festival

Στην Ακτή του Ήλιου, το «Bolivar Beach Bar» είναι το μοναδικό παραθαλάσσιο spot το οποίο εκφράζει το summer dance clubbing στις μαζικές του διαστάσεις, με τo τρίπτυχο «άμμος - beach bar - φεγγαράδα» να λειτουργεί ως μαγνήτης για το μεγάλο κοινό, που ευχαρίστως θα έκανε attend σε ένα house party δίπλα στο κύμα. Με άλλα λόγια, το «Bolivar» έχει το πακέτο – ειδικά όταν εμφανίζονται εκεί διάσημοι DJs των decks όπως οι John Digweed (5/6), Dennis Ferrer (19/6), Hernan Cattaneo (10/7), Black Coffee (17/7) και άλλοι πολλοί, ενώ οι δημοφιλέστεροι DJs της εγχώριας σκηνής αναλαμβάνουν τα decks τις υπόλοιπες ημέρες. Φυσικά, ναυαρχίδα του προγράμματός του είναι το Beach House Festival, το οποίο πραγματοποιείται δύο φορές κάθε καλοκαίρι. Το πρώτο γίνεται στις 12/6 με τους Fritz Kalkbrenner, Monika Kruse, Deborah del Luca, Woralks και Gardens of God, ενώ το δεύτερο στις 5/9 με τους Agoria, Magda, Nicko Izzo κ.ά.

Dance Parties: Ποιους DJs φέρνει το καλοκαίρι; - εικόνα 3
Στις 10/7 o Raresh θα συμμετάσχει μεταξύ άλλων στον 16ωρο χορευτικό μαραθώνιο των ομάδων Revolt! και Resolute στο club «Sub»

Στο χώρο του Βοτανικού, όπου έκανε πέρυσι πρεμιέρα το «Maze», λειτουργεί φέτος το «Sub», το οποίο φιλοξενεί ήδη τα καλοκαιρινά πάρτι των ομάδων Playground, Seds, Reset, Sound Directiva, Revolt!, Rhythmetic, ΣYMPOSIVM, Nuestra Musica κ.ά. Στο βιομηχανικό cabrio σκηνικό στη μέση του πουθενά, το οποίο μπορεί να θυμίζει στους παλιότερους clubbers τις πρώτες ημέρες των αθηναϊκών rave parties, θα εμφανιστούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες διεθνείς DJs, όπως οι Nastia, Marco Faraone, Barnt, Raresh, Valentino Kanzyani, Miguel Bastida, Matt Sassari και Hot Since 82, για να εκφράσουν τη house to techno κουλτούρα ενός club που συντονίζεται, όσο κανένα άλλο καλοκαιρινό club, με τις σύγχρονες τάσεις της ευρωπαϊκής dance σκηνής.

Dance Parties: Ποιους DJs φέρνει το καλοκαίρι; - εικόνα 4
Ο Loefah θα συναντήσει τον Paleman στο αίθριο του «Some Bizzare» στις 19/6

To urban αίθριο του μπαρ «Some Bizzare» μπορεί να μη λειτουργεί ως συστηματικό dance club (κάθε άλλο!), όμως αναμένεται να ζωντανέψει έντονα τα παρασκευοσάββατα του Ιουνίου, όταν θα εμφανιστούν εκεί κάποιοι guests οι οποίοι δεν κολλάνε ακριβώς στο χαρακτήρα των υπόλοιπων καλοκαιρινών dance clubs. Έτσι, μέσα στον Ιούνιο θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε εκεί τα Balearic sets των Balearic Mike (13/6) και Phil Mison (27/6) καθώς και τo back to back set δύο χαρακτηριστικών εκπροσώπων της UK bass σκηνής, του Loefah και του Paleman (19/6).

Dance Parties: Ποιους DJs φέρνει το καλοκαίρι; - εικόνα 5
O Ιταλός μετρ της σύγχρονης jazz θα πραγματοποιήσει το δικό του DJ set στην ταράτσα του «Gazarte»

Όσο για το Γκάζι, η μίνι ταράτσα­ του «Terraza» (φέτος στον πρώτο όροφο του μπαρ «Γκαζιέρα») προσφέρεται για ξημερώματα με δημοφιλείς DJs της τοπικής dance σκηνής, ενώ για πιο jazzy-hip hop καταστάσεις στην ταράτσα του «Gazarte» φέτος θα γίνονται όχι μόνο συναυλίες αλλά και DJ sets. Εκεί θα εμφανιστούν, μεταξύ άλλων, ο jazz esthete Nicola Conte (28/6) αλλά και οι beatmakers Dunkelbunt (17/6), Poldoore (19/7) και Proleter (29/7).

Dance Parties: Ποιους DJs φέρνει το καλοκαίρι; - εικόνα 6
O Βρετανός βετεράνος Joey Negro είναι ο πρώτος guest του φετινού Big In Small project στο «Mosaiko»

Επιπλέον, στη Γλυφάδα το μπαρ «Mosaiko» επαναφέρει το project Big in Small και –σε αναντιστοιχία με το μέγεθός του– φιλοξενεί στην κονσόλα του τον βετεράνο Joey Negro (26/6), τον ανερχόμενο KAASI (27/6) αλλά και τον Russell Leetch (3/7) των Editors για ένα indie DJ set.

Dance Parties: Ποιους DJs φέρνει το καλοκαίρι; - εικόνα 7
O Osunlade είναι ένας από τους βετεράνους της house οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στα κυριακάτικα parties του «Cariocas»

Σε συνδυασμό με την εκδρομή για βουτιές στη θάλασσα, υπάρχουν πάντα και τα κυριακάτικα πάρτι του «Cariocas» στο Αλεποχώρι. Πέρα από το pre-opening της 31ης/5 με τους εκπροσώπους της techno Pig & Dan, το κυρίως μενού, το οποίο σερβίρεται από τις 21/6, έχει να κάνει με τους κλασικούς βετεράνους της house: τουτέστιν David Morales, Delano Smith, Osunlade, Ron Trent και –για πρώτη φορά στο ίδιο πάρτι– τους Joe Claussell και Josh Milan.

Dance Parties: Ποιους DJs φέρνει το καλοκαίρι; - εικόνα 8
O Azax Syndrome είναι ο πρώτος guest της F.S.I., στις 13/6, στο «Mojito Bay»

Τέλος, στο παράλληλο και κάπως αποκομμένο σύμπαν της trance σκηνής, το ιστορικό dance stage «X-Battery» θα ανοίγει περιστασιακά μέχρι και τον Ιούλιο, ενώ η ομάδα F.S.I. θα πραγματοποιήσει τα δικά της πάρτι στο open air σκηνικό του «Mojito Bay» στην παραλία Λομπάρδας, αρχής γενομένης από τις 13/6 με τους Azax Syndrom και Captain Hook.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Η Etiquette έχει τη δική της κοσμοθεωρία για τα μπαρ

Γεωργία Γεωργακοπούλου, Λευτέρης Πετρογεωργάκης και Νίκος Σουρμπάτης ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες φιλοξενίας μέσω της μπάρας, φιλοδοξώντας παράλληλα να αναβαθμίσουν το παιχνίδι των hotel bars στη χώρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024