15 indie βραδιές στην Αθήνα

Οι ταυτότητες, τα τραγούδια - ορόσημα και οι εκλεκτικές συγγένειες  που συνθέτουν την πολυσυλλεκτική indie disco σκηνή της πόλης.

15 indie βραδιές στην Αθήνα

Οι ταυτότητες, τα τραγούδια - ορόσημα και οι εκλεκτικές συγγένειες που συνθέτουν την πολυσυλλεκτική indie disco σκηνή της πόλης.

15 indie βραδιές στην Αθήνα - εικόνα 1
Φωτογραφία από party στο Velvet Room

Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα αν αρχίσεις να εξηγείς προς τα πού το πάει η indie κουλτούρα σήμερα, σίγουρα πάντως δεν είναι μόνο αυτό που κάποιοι από εμάς προλάβαμε να ζήσουμε στην κατάμεστη πίστα του «Mad», στα θρυλικά σαββατιάτικα πάρτι των Pure ή ακόμα και στη μπάρα του «Decadence». Με την αίσθηση της παρέας να παραμένει ανεξίτηλη, η σημερινή indie σκηνή της πόλης, ύστερα από αλλεπάλληλες μεταλλάξεις disco, dark και εξωτικές αλλά και με τα απαραίτητα flashback στα ‘60s, έχει να επιδείξει μια άνευ προηγουμένου ποικιλία που ακούγεται με δυνατά τα ηχεία. Με αλφαβητική σειρά, αυτές είναι 15 από τις πιο ενδιαφέρουσες indie βραδιές που μπορείς να πετύχεις αυτή τη στιγμή στην Αθήνα...

Crave Escapade

15 indie βραδιές στην Αθήνα - εικόνα 2
artwork: Laura Callaghan

ID: «Οι Crave Escapade είναι η A’bleiz Meursault και η Khmer Rouge, η Κατερίνα και η Νατάσα. Δεν υπάρχει κάποιο concept πίσω από τη δημιουργία της ομάδας, πέρα από την επιθυμία μας να παίζουμε μουσική μαζί και να χορεύουμε. Αν χορεύει και ο κόσμος που την ακούει, ακόμα καλύτερα. Η μουσική που θα παίξουμε εξαρτάται μάλλον από τη διάθεση μας κατά περίπτωση, αλλά σε γενικές γραμμές κάποιος θα ακούσει punk, post punk, new wave, electro, 60z and beyond, rock’n’roll, indie, afro-punk, techno, pop, disco, Μάρκο Βαμβακάρη και Άγγελο Kυρίου.
Παράλληλα η Κατερίνα τρέχει το Filament και η Νατάσα την διπλωματική της.
Μελλοντικά, ως ομάδα, θα θέλαμε να διοργανώσουμε ένα πολύ μεγάλο event με άλλους DJ και μουσικούς που παρακολουθούμε και μας αρέσουν, να παίξουμε σε αναπάντεχα μέρη, να ενοχλήσουμε με afrobeat στη Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, τουρκική ψυχεδέλεια στον Έβρο, Screw + Smash σε party mod-άδων».

Song:
Scout Niblett - Your Beat Kicks Back Like Death


Εκτός από τα parties τους, θα τις βρεις: Στο Αfrican & Eastern Rare Grooves με host των ιδρυτή της Teranga Beat, Αδαμάντιο.

Diskotekken

15 indie βραδιές στην Αθήνα - εικόνα 3
Photo: Γεράσιμος Δομένικος (FOSPHOTOS)

ID: «Θέλαμε να στήσουμε μια βραδιά σκοτεινής χορευτικής μουσικής στην Αθήνα. Όχι με το σάουντρακ των goth clubs της πόλης (ή ίσως με λίγο από αυτό), αλλά ως το σημείο συνάντησης των παιδιών που ανατράφηκαν με Joy Division, χορεύουν με Chicago house, ψήνονται με την αναβίωση του acid, ακολουθούν πιστά τις εντολές του Andrew Weatherall κι ενδιαφέρονται για την πιο μεταλλαγμένη & άρρωστη εκδοχή της disco που κυκλοφορεί εκεί έξω. Και γενικά synths, μην τα φοβάστε, μεγαλώνουν γερά παιδιά». Παναγιώτης Μένεγος, Χρήστος Αγγελόπουλος

Song:
«Δεν είναι το κομμάτι που χαρακτηρίζει τη βραδιά, δεν το βάζουμε πάντα, δεν είναι καν πολύ αγαπημένο μας, αλλά αν ακούσετε το “Discoteca Cavernicola” του Daniel Maloso (Comeme) θα καταλάβετε γιατί αν έκανε ποτέ ραδιοφωνικό σποτ το Diskotekken αυτό θα έπαιζε ως χαλί».



Εκτός από το Φουάρ, όπου κάνουν τα parties τους…
«Μας αρέσουν πολύ οι Untitled, παίξαμε πρόσφατα με τους The Rattler Proxy ως soundsystem και υποψιαζόμαστε ότι θα ταιριάζαμε με τους Thirteen».

Disorder

15 indie βραδιές στην Αθήνα - εικόνα 4
photo: Giannis Negris

ID: «Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να πω, πως Indie events όπως τα ξέραμε, δεν υπάρχουν πια. Πλέον, στην πλειοψηφία τους (ειδικά αυτά στο κέντρο της Αθήνας) μοιάζουν περισσότερο σαν media events , όπου διαφημιστές και δημοσιογράφοι χαριεντίζονται και παριστάνουν το κοινό. Δεν θα ήταν κατακριτέο όλο αυτο φυσικά, αν υπήρχε και πραγματικό, αληθινό κοινό που θα ερχόταν για τη μουσική. Όσο για τη μουσική, άστα καλύτερα: Μεταλλαγμένη disco και μπασταρδεμένο electro (0 rate). Για να ακουστούν κιθάρες, ούτε λόγος φυσικά. Τα Disorder Indie events που κάνω μια φορά το μήνα στο “Second Skin Club” (στο ατμοσφαιρικό Red Room, στον 1ο όροφο του κλαμπ) συνεχίζουν την παράδοση των κυριακάτικων parties που έκανα στο “Closer” για 7μιση συνεχόμενα χρόνια: indie τραγούδια που έγραψαν ιστορία από τα ‘80s μέχρι σήμερα και θα αναγνωρίσεις σίγουρα, ενώ ταυτόχρονα παίζω κομμάτια που δεν θα ακούσεις εύκολα και είναι κρυμμένα underground. Και ως λάτρης του καινούριου δεν παραλείπω φυσικά να παίζω οτιδήποτε ενδιαφέρον, είτε έχει κιθάρες, είτε synths». Γιώργος Φακίνος
Song:
Deficit Budgetaire – We Are



Έξω από το Red Room...
«Αν θα έπρεπε να προτείνω ένα Indie party που προσωπικά περνάω πολύ καλά, είναι αυτό που παίζει ο Abandon Ship στο “Praxitelous Bar”».

Early evening sessions …late night tales by indieground radio

15 indie βραδιές στην Αθήνα - εικόνα 5

ID: «Κάθε Τετάρτη από νωρίς η ομάδα που «τρέχει» τον indieground μεταφέρει το κλίμα του σταθμού στο “Omikron bar”. Διαλέξαμε καθημερινή γιατί μας επιτρέπει να ελιχθούμε με περισσότερη ευκολία στις μουσικές που παίζουμε μιας και δεν υπάρχει αυτή η καταναγκαστική διέγερση του Σαββατοκύριακου. Σε μία “τυπική” Τετάρτη περνάμε από όλες τις δεκαετίες του r’n’r’ δίνοντας έμφαση στην καινούρια μουσική που υπάρχει εκεί έξω. Με την ίδια άνεση που παίζουμε ένα κλασικό τραγούδι των Beatles, θα βάλουμε και ένα που κυκλοφόρησε μια βδομάδα πριν. Διανύουμε την τρίτη σεζόν των early evening sessions …late night tales και το “Omikron” έχει γίνει στέκι. Mας αρέσουν τα στέκια. Και η καλή μουσική». Indieground team

Song:
Αν υπάρχει ένα τραγούδι που να έχει παίξει όλες τις Τετάρτες είναι το “Sound And Vision” του David Bowie.


Εκτός από το Omikron…
«Είμαστε 50 παραγωγοί στο σταθμό και αρκετοί εξ ημών “εκδράμουν” στις σιντιέρες διαφόρων bars ανά την Αθήνα. Τους (μας) εμπιστευόμαστε την ηχητική επένδυση των νυχτών μας, τυφλά».

Electric Kebab

15 indie βραδιές στην Αθήνα - εικόνα 6

ID: «To Electric Kebab ξεκίνησε σαν πάρτυ το 2009 με σκοπό να αναμιχθούν μουσικές με κύριο χαρακτηριστικό τις επιρροές του αμερικάνικου ροκ εντ ρολ σε χώρες της Ασίας, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής αλλά και της Λατινικής Αμερικής. Το όνομα ουσιαστικά αντικατοπτρίζει την ανάμιξη της παράδοσης με την εξέλιξη, όπως εκφράζεται μέσα από την ποπ μουσική και κυρίως μέσα από τον συνδυασμό παραδοσιακών τεχνικών και οργάνων με καινοτομίες της εποχής (με έμφαση στα ‘50s και ‘60s) όπως οι παραμορφωμένες ηλεκτρικές κιθάρες, τα δυνατά τύμπανα και οι αμερικάνικοι χορευτικοί ρυθμοί. Επιδίωξη του Electric Kebab είναι η συμμετοχή φίλων μουσικών και dj's σε κάθε πάρτυ, ενώ παράλληλα, το Electric Kebab έχει συμμετάσχει και στη διοργάνωση μικρών συναυλιών με νέα ροκενρόλ γκαράζ συγκροτήματα». Μανώλης Χατζηδάκης

Song

Os Gambuzinos - Aida


Συγγενείς βραδιές
«Χαρακτηριστικές βραδιές με κόνσεπτ που συγγενεύουν είναι σίγουρα τα πάρτυ του Αδαμάντιου "Terranga Beat", του Βουνού και γενικά οι βραδιές που δίνουν βάρος σε κυκλοφορίες από labels όπως Finders Keepers, Sublime Frequencies, Mississippi Records κλπ! Ενώ σίγουρα συναρπαστική και πάρα πολύ κοντά ήταν και η βραδιά της Fortuna Records από το Ισραήλ, παρόλο που δεν πήγα»

Fresh & Yellow

15 indie βραδιές στην Αθήνα - εικόνα 7
Photo: Θοδωρής Τσενόγλου, Αλεξάνδρα Κόκκου

ID: Η μακροβιότερη indie ομάδα της πόλης. Δημιουργήθηκε το 2000 από τον Χρήστο Μήλιο και έχει οργανώσει εκατοντάδες επιτυχημένα events. Tα τελευταία 4 χρόνια η σύνθεση της ομάδας αποτελείται τον Χρήστο Μήλιο και τον Dj Kill Bill. Tα parties τους γίνονται στο «Φουάρ», στο «Tiki Athens», στο «Mosaiko» και αλλού. Δεν γίνεται Fresh & Yellow party χωρίς να ακούσεις ένα τραγούδι των Pulp ή των Smiths.

Song
Pulp – Common People

The Kids of Distinction

15 indie βραδιές στην Αθήνα - εικόνα 8

ID: «Από το τον Σεπτέμβριο του 2011 που δημιουργήσαμε το DJ team Kids of Distinction και έχουμε σταθερά υπηρετήσει στα sets μας τον χώρο της indiepop μουσικής και τα παρακλάδια αυτής (electropop, britpop κλπ). Παίζουμε κομμάτια που αγαπάμε και μας εκφράζουν, από τις αρχές των ‘80s έως και τις πολύ πρόσφατες κυκλοφορίες. Μας έχουν φιλοξενήσει πολλά bars της Αθήνας, έχουμε διαθέσει 2 DIY επετειακές συλλογές και αυτό τον καιρό ετοιμάζουμε να υλοποιήσουμε κάποιες φιλόδοξες ιδέες που έχουμε όπως η υποστήριξη κάποιων gigs και τη πραγματοποίηση κάποιων sets στο εξωτερικό». Δημήτρης Γονέος

Song
«Αν είχαμε play counter στα sets, νούμερο ένα θα ήταν πιθανότατα το “Pale Spectre” των The Wake»


Πού συχνάζουν
«Αυτό που εμείς θεωρούμε indiepop είναι, όπως έχουμε διαπιστώσει, λίγο συγκεχυμένος - παρεξηγημένος όρος τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Δεν είναι μάλλον «της μόδας» και δυστυχώς δεν οργανώνονται συχνά indiepop parties. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πηγαίνουμε επιλεκτικά σε κάποιες βραδιές που οργανώνουν φίλοι με συγγενές μουσικό γούστο».

Our Generation

15 indie βραδιές στην Αθήνα - εικόνα 9

ID: «Τα Our Generation parties κάνουν ποδαρικό την Παρασκευή 27 Μαρτίου στο Ρομάντσο. Το σκεπτικό είναι, να μαζευτούν οι καλύτεροι DJ που ασχολούνται, σε ένα γενικότερο πλαίσιο, με αυτό που αποκαλούμε Mod κουλτούρα και να κάνουν ένα πάρτι με μοναδικό σκοπό το να κάνουν τον κόσμο να περάσει, πραγματικά, καλά! Όπως τότε! Μουσικά, θα καλύψουμε όλες τις εποχές, τα παρακλάδια αλλά και τα revival της μουσικής που συνοδεύει αυτό που λέμε Mod και που για εμάς είναι τρόπος ζωής. Στις 27 Μαρτίου λοιπόν, το «Ρομάντσο» θα χωριστεί στα δύο! Tο υπόγειο θα μετατραπεί σε παράνομο dancefloor όπου οι φίλοι μας θα χορεύουν με τις ντάμες τους στους ρυθμούς της, βγαλμένης μέσα από τα σπλάχνα της Motown, northern soul η οποία θα συνδυάζεται άψογα με αυθεντικούς jamaican ska, reggae και rocksteady ρυθμούς καθώς οι DJs θα διαδέχονται ο ένας τον άλλον! Εκεί, θα συναντήσετε, πίσω αλλά και μπροστά από τη κονσόλα, τα μέλη του Athens Northern Soul Club οι οποίοι σίγουρα θα λιώνουν στον χορό! Στον χώρο του μπαρ (ισόγειο) τα πράγματα θα είναι αρκετά διαφορετικά αφού ο χώρος θα κατακλυστεί από freakbeat, R’n’B & garage ρυθμούς οι οποίοι θα ανταλλάσσουν ματιές με την ‘80s revival πλευρά του mod ήχου! Φυσικά όμως, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε απ' έξω την φανταστική γενιά των '90s και την brit pop γενιά του Mod κινήματος και μέσα σε όλα αυτά, θα γίνουν αναφορές και σε αγαπημένες μουσικές στιγμές του Ελληνικού κινηματογράφου των ‘60s. Για όποιον ενδιαφέρεται να φέρει την βέσπα του, θα κρατήσουμε ένα μικρό χώρο έξω από το Ρομάντσο όπου θα μπορεί να την παρκάρει δίπλα στις δικές μας! Το line up του Our Generation περιλαμβάνει τους Μodtown, Ready Steady Go, Gaz "prof” Kishere, The Wrong Child, Raccoon in the city, Rude and Reckless, Scoot Boy, Miss Zombiedust, Constantine Kyrtsis, Afroditi Stereo και Mr. F.» Αντώνης Κωνσταντάρας

Song
Δεν θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο...



Πού αλλού;
«Εμείς θα προτείναμε τις βραδιές του Athens Northern Soul Club για όσους θέλουν να μάθουν τον συγκεκριμένο χορό ή απλά να χορέψουν όπως και να έχει! Μέχρι στιγμής τα πάρτι του Club είναι γεμάτα αγάπη για τη μουσική και όμορφες, χορευτικές, στιγμές! Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως πέραν των πάρτι, γίνονται και δωρεάν μαθήματα χορού Northern Soul τρεις φορές τον μήνα!»

The Persuaders

15 indie βραδιές στην Αθήνα - εικόνα 10

ID: «Οι Persuaders ήταν αρχικά μια ιδέα δική μου η οποία βρήκε άμεσα σύμφωνο τον Φώτη (Μr F.) με σκοπό να κάνουμε μια βράδια για να μπορούμε να παίζουμε αυτό το είδος της μουσικής που δύσκολα συναντάς σε άλλο party. Δηλαδή προφανώς υπάρχει αρκετό χορευτικό garage, britpop και ‘60s στοιχείο στα πάρτι μας αλλά παράλληλα συνδέουμε όλα αυτά με την κινηματογραφική μουσική και την ψυχεδέλεια, πράγμα που είναι δύσκολο για κάποιον να το χορέψει όταν θα βγει έξω για να περάσει καλά, αλλά φαίνεται ότι μας βγαίνει, αρέσει και στον κόσμο που έχει έρθει στα party μας και νιώθουμε πολύ ωραία με αυτό». Spir Frelini, μέλος των My Drunken Haze

Song:
United States of America – Hard Coming Love



Θα τους βρεις: Στα party των Κids of Distinction

Pink Motel Records Nights

15 indie βραδιές στην Αθήνα - εικόνα 11

ID: «Η Pink Motel Records είναι ένα μικρό label μέσω του οποίου δισκογραφούν κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά ονόματα της ελληνικής σκηνής. Άξιο αναφοράς είναι πως οι κυκλοφορίες του label γίνονται αποκλειστικά με τη μορφή κασέτας και download. Πέραν της δράσης της ως δισκογραφικής, η Pink Motel Records διοργανώνει τις δικές της βραδιές οι οποίες περιλαμβάνουν DJ sets και live σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Αυτή την εποχή θα τους βρείτε να παίζουν μουσική στο “Κουκί”, στο «Tiki Athens” αλλά και στο “Ghostown” όπου διοργανώνουν τις δικές τους βραδιές. Στα πάρτι της Pink Motel θα ακούσετε, μεταξύ άλλων, garage, mod και northern soul ήχους να εναλλάσσονται με επιλογές από τα καλύτερα indie τραγούδια των τελευταίων χρόνων. Σκοπός των πάρτι είναι ξεκάθαρα το να ευχαριστιέται ο κόσμος τη μουσική και να αισθάνεται όμορφα ενώ απολαμβάνει το αγαπημένο του ποτό!
Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα Halloween Party που κάθε χρόνο κάνει η ομάδα της Pink Motel Records με καλύτερο το φετινό που ενσωματώθηκε στο γενικότερο Halloween Party του “six d.o.g.s”» Αντώνης Κωνσταντάρας, μέλος της Pink Motel

Song
To “Elvis Should Play Ska” των Graduate ισορροπεί τέλεια τα όσα παίζουμε...



Συχνάζουν... «Στα parties των Kids of Distinction. Το καλύτερο indie pop πάρτι της πόλης (αν όχι της χώρας). Για τους λάτρεις των ‘90s, της brit pop, του twee και της indie pop. Θα τους βρείτε να παίζουν κάθε μήνα στο “Hollywood”, στον “Μπαμπά” και στο “Ghostown”»

The Prudence Tapes

15 indie βραδιές στην Αθήνα - εικόνα 12

ID «Τhe prudence tapes ή αλλιώς οι κασέτες της σύνεσης, είναι ένα μουσικό project που ξεκίνησε πριν από περίπου δυο χρόνια αλλά άρχισε κυρίως να εδραιώνεται τον τελευταίο χρόνο και να εξελίσσεται συνεχώς. Concept δεν υπάρχει. Την μουσική που επιλέγουμε, μπορείς να την χαρακτηρίσεις γενικά ως electronic independent αλλά μπορεί να αλλάζει χωρίς καμία "σύνεση" από electronica, synth-wave, minimal-synth, industrial, cold-wave, new-wave, experimental, post punk. H μουσική που επιλέγαμε όταν ξεκινήσαμε είχε να κάνει με πολλές κιθάρες, ενώ αργότερα εξελίχθηκε σε πιο ηλεκτρονικό ήχο. Κιθαριστικά πλέον επιλέγουμε, μεμονωμένα (half-side) ή και ως the prudence tapes μόνο σε μαγαζιά που αγαπάνε τις κιθάρες και είναι πιστά σε αυτες όπως ο “Ρινόκερως” και το “Cusco”».

Songs
Κωνσταντίνα : Chris & Cosey - Jink Jive


Νίκη-Δανάη : Talking Heads- Cities


Βραδιές που προτείνουν:
Κωνσταντίνα : «HeadHunter: απόλυτα σκοτεινή ηλεκτρονική μουσική. Δεν παίζει αρκετά συχνά, και όταν παίζει θα παίξει σε δύο συγκεκριμένα μαγαζία όπως το Some Bizzare, και το Kazu».
Νίκη-Δανάη : «Unfamiliar: κάνουν διάφορα πάρτι σε μαγαζιά όπως τα Βoiler, Some Bizzare και Cantina Social».

Thirteen

15 indie βραδιές στην Αθήνα - εικόνα 13
Photo: Yiorgos Mavropoulos

ID: «Ακούμε πολύ μουσική, μαζεύουμε κομμάτια, και ψάχνουμε ευκαιρίες για να τα ακούμε δυνατά και με παρέα. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση ή κάποια είδη που ακολουθούμε πιστά, οτιδήποτε ενδιαφέρον έχει θέση στα sets μας. Σίγουρα προτιμάμε τα μικρότερα sets, δηλαδή 1.30 με 2 ώρες, από το να παίζουμε κάπου ένα ολόκληρο βράδυ. Είναι πιο στοχευμένα και μπορούμε να πετύχουμε μεγαλύτερη συνοχή σε αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε. Στο ολονύχτιο υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να "κουράσεις" και να "κουραστείς", ή να γίνεις απλά ένα ζωντανό juke box που εξυπηρετεί τους πελάτες του εκάστοτε μπάρ. Μας αρέσει να κρατάμε μια προσέγγιση ερασιτεχνικού mixtape στα sets μας». Αντώνης και Μανάλ, μέλη των The East

Song

Fad Gadget - Ladyshave

Untitled

15 indie βραδιές στην Αθήνα - εικόνα 14

ID: «Τα party των Untitled γεννήθηκαν από την ανάγκη να παίζουμε τη μουσική που μας αρέσει στα μαγαζιά που γουστάρουμε να βγαίνουμε (και να πίνουμε τζάμπα ποτά). Στα σχεδον πέντε χρονια λοιπόν που παίζουμε ως Untitled, ο μουσικός άξονας είναι οι κιθάρες, από τους Velvet Underground μέχρι τους Crystal Stilts και η ηλεκτρονική μουσική, από τους Kraftwerk μέχρι τον Caribou, ενώ τη βάση μας αποτελεί το “Key Bar” της οδού Πραξιτέλους» Νικήτας Μαντάς, Γκέντι Κρίστο

Song
Jesus & Mary Chain - Cracking Up



Εκτός από το «Key Bar» κάνουν attend…
«στα πάρτι των Laternative και στα σετ του αεικίνητου Γιώργου Μιχαλόπουλου».

Unfamiliar

15 indie βραδιές στην Αθήνα - εικόνα 15

ID: Οι Unfamiliar είναι οι Τζον Στηλ, Monolab, Mr. David και Mr. F. Ξεκίνησαν το 2013 και προϋπήρξαν λάτρεις της underground αισθητικής των ‘80s. Mπερδεύουν χορευτικούς ήχους από όλο το φάσμα της space disco και της post punk μέχρι την καθαριστική ποπ και την σύγχρονη ηλεκτρονική σκηνή. Θα τους βρείτε κάπου μεταξύ «Cantina Social», «Boiler», «Some bizzare», «Key bar» και «Spinster» κι αν είστε τυχεροί μπορεί να αποκτήσετε τις handmade συλλογές που μοιράζουν απροειδοποίητα χέρι με χέρι.

Song:

Pluton & Humanoids - World Invaders


Εκτός από τα στέκια τους θα τους βρεις: «στις βραδιές που οργανώνουν οι Τhe Prudence Tapes και στα πάρτι της Wrong Child»

Velvet Room

15 indie βραδιές στην Αθήνα - εικόνα 16

ID: «Το Velvet Room είναι άλλη μια προσπάθεια της Velvet Team να κάνει ενδιαφέροντα πράγματα στην Αθήνα. Σε συνεργασία με πολλούς φίλους και συνεργάτες κάνουμε δύο D.I.Y. events κάθε μήνα στο studio μας προσπαθώντας να συνδυάσουμε για άλλη μια φορά την μουσική με τα εικαστικά και τις υπόλοιπες τέχνες. Παρόλο τον D.I.Y. χαρακτήρα του πράγματος προσπαθούμε πάντα να κρατάμε τα πάντα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο είτε είναι τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είτε ο ήχος ή τα ποτά. Το σημαντικότερο κομμάτι είναι η δημιουργία ενός “κλίματος”, μιας “ατμόσφαιρας”, μιας ας πούμε κοινότητας που βασίζεται στην αγάπη για τις τέχνες τον αλληλοσεβασμό και την αλληλοεκτίμηση στην δουλειά του καθενός είτε που συμμετέχει ως καλλιτέχνης είτε ως κοινό. Το να μπορούμε να δημιουργούμε μια απορία, ένα ερωτηματικό, ένα χαμόγελο ή ένα κλείσιμο ματιού είναι για μας αρκετό». Άρης και Λάκης Ιωνάς, μέλη των The Callas

Song
Lydia Lunch - Some Velvet Morning

Περισσότερες πληροφορίες

Baby Guru, Chickn

  • Rock-pop-folk

Δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες αγγλόφωνες μπάντες της πόλης εμφανίζονται στο πλαίσιο των events του Velvet Room. Ακολουθεί DJ set με την υπογραφή του Sonic Playground

Acid Barretts

  • Rock-pop-folk

Αθηναϊκό νεοψυχεδελικό lo-fi ντουέτο με ήχο επηρεασμένο από την post-punk και την shoegaze σκηνή. Ακολουθεί party με τις The Prudence Tapes (1/2) και τους Acid Barretts στα decks

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
  • Bars

Tiki Bar Αthens

Φαλήρου 15, Κουκάκι
  • Bars

Πραξιτέλους

Πραξιτέλους 33, κέντρο
  • Bars

Mosaiko

Λαοδίκης 30, Γλυφάδα
  • Bars

Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Boiler

Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι
  • Bars

Μπαμπάς

Φαλήρου 53, Κουκάκι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.