Το Κολωνάκι ξαναχορεύει...

Ανεβασμένα dance clubs αλλά και μια σειρά από καινούργια μπαρ συνθέτουν το νέο νυχτερινό προφίλ της αριστοκρατικής γειτονιάς του κέντρου, η οποία εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα της lifestyle διασκέδασης. Και τώρα τις γιορτές θα πάρουν φωτιά...

Το Κολωνάκι ξαναχορεύει...

Ανεβασμένα dance clubs αλλά και μια σειρά από καινούργια μπαρ συνθέτουν το νέο νυχτερινό προφίλ της αριστοκρατικής γειτονιάς του κέντρου, η οποία εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα της lifestyle διασκέδασης. Και τώρα τις γιορτές θα πάρουν φωτιά...

Το Κολωνάκι ξαναχορεύει... - εικόνα 1
Ατμόσφαιρα πάρτι στο «Blondies»

Δεν μπορείς να πεις, το Κολωνάκι σημειώνει τη μεγαλύτερη κινητικότητα από κάθε νυχτερινό προορισμό της πόλης. Νέα μαγαζιά εμφανίζονται κάθε χρόνο (για να εξαφανιστούν συχνά τον επόμενο), παρά τα ακριβά ενοίκια και τη μικρή διάρκεια της σεζόν (από τον Νοέμβριο μέχρι το Πάσχα). Την ίδια στιγμή που το ιστορικό κέντρο διογκώνεται σταθερά ως «εναλλακτικός» νυχτερινός βιότοπος, τα στέκια του Κολωνακίου δεν φαίνεται να νιώθουν την ανάγκη να αντιγράψουν τη χαλαρή, urban διάθεση, η οποία απλώνεται μόλις λίγα μέτρα πιο κάτω. Εδώ ο αέρας του lifestyle καλά κρατεί.

Το Κολωνάκι ξαναχορεύει... - εικόνα 2
To «Boubou's» ξαναφέρνει τον κόσμο στο χώρο του παλιού «Messiah»

Το βλέπεις στις ουρές που σχηματίζονται έξω από την πόρτα του «Rock & Roll», στο προσωπικό υποδοχής (αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του πρωτοκόλλου όχι μόνο των clubs αλλά και κάποιων bars) αλλά και στα dressed to impess ντυσίματα γυναικών και αντρών. Όλα αυτά μπορεί κάποιος να τα πει και «αρτηριο­σκληρωτικά» συμπτώματα για τη διασκέδαση – έλα όμως που η χορευτική διάθεση στο Κολωνάκι είναι φέτος η πιο ανεβασμένη των τελευταίων χρόνων! Το Dybbuk, για παράδειγμα, μετακομίζοντας φέτος στην οδό Λουκιανού, εξακολουθεί να λειτουργεί ως after hours προορισμός σημειώνοντας το peak της κυκλοφορίας του γύρω στις 4 το πρωί. Έχει και πολύ δυνατές Πέμπτες (πάντα με τον CJ Jeff στο εβδομαδιαίο του residency), το σημαντικότερο όμως είναι ότι το club της Έφης Μωράκη κατάφερε να κάνει δικό του τον ιστορικό χώρο του παλιού «Rock & Roll» και να διατηρήσει στο ακέραιο το hype του – στο χρονικό σημείο μάλιστα που τα περισσότερα brands διασκέδασης αρχίζουν να φθίνουν…

Το Κολωνάκι ξαναχορεύει... - εικόνα 3
Το booth-ντισκομπάλα του «Dybbuk»

Στον υπόγειο χώρο του παλιού­ «Messiah», πάλι, το hi-tech club Flash ήρθε για να προσφέρει στους επισκέπτες την εμπειρία της απόλαυσης της EDM. Πρόκειται για το νέο εγχείρημα του Βασίλη Τσιλιχρήστου και του Τζόνι Γεροντάκη, οι οποίοι εναλλάσσονται στα decks ως headliner DJs τα παρασκευοσάββατα και κορυφώνουν τις εμφανίσεις τους σε εκρηκτικά parties μεταδίδοντας στους fans τους τα χορευτικά vibes των μεγαλύτερων clubs του εξωτερικού – έστω και σε μικρογραφία. Με την υπογραφή των ίδιων, στο ισόγειο του «Messiah» λειτουργεί το στιλάτο bar Boubou’s, όπου μπορείς να ακούσεις από lounge house διασκευές μέχρι Red Hot Chilli Peppers και Rage Against The Machine, ενώ τις καθημερινές γίνονται R&B και house parties με γνωστούς DJs της πόλης. Ένα επίπεδο πιο πάνω, στο χώρο του παλιού «Animal», άνοιξε το Peacock, ένα μικρό βιομηχανικού στιλ dance club, όπου φέτος έχουν residency δημοφιλείς DJs της αθηναϊκής house όπως ο Dino και o Mr. Orpheus, ενώ συχνά πυκνά εμφανίζονται guest DJs από το εξωτερικό. Μια τζαμαρία δίπλα, μόλις εγκαινιάστηκε το ολοκαίνουργιο κλαμπάκι Rod για να μιξάρει ελληνικές και ξένες mainstream επιτυχίες, ακριβώς όπως κάνει και το B Unique της Λουκιανού (στο χώρο του παλιού «Barak»).

Το Κολωνάκι ξαναχορεύει... - εικόνα 4
Το «Flash» είναι η νέα έδρα του Show Me Love party

Μέρος της κολωνακιώτικης εξόδου οφείλει να θεωρηθεί και το club Playground, που –παίρνοντας τη σκυτάλη από το «Sixx»– μπορεί να υπερηφανεύτει ότι φέρνει στην Αθήνα κάποιους από τους πιο αγαπημένους, περιζήτητους DJs του εξωτερικού σε ένα ηχητικό μήκος κύματος που εκτείνεται από την κλασική house μέχρι την techno. Και προχωράμε: δημιουργημένο από την παρέα του πρώην «Perfect Ten», ξεκίνησε δυναμικά την πορεία του το Blondies (Ξάνθου 5), ένα μπαρ ιδανικό για ηλικίες 30 και άνω, αφού η πρόθεσή του είναι να παρτάρει ακομπλεξάριστα με ελληνικές επιτυχίες των ’80s και των ’90s αλλά και να φιλοξενεί live βραδιές όπως αυτή με το δυνατό κυριακάτικο δίδυμο Γιώργος Λιανός και Γιάννης Βαρδής.
Σε παραπλήσιο κοινό απευθύνεται και το club Cabaret, το οποίο φέτος πέρασε στην ιδιοκτησία του ομίλου του Γιάν­νη Μωράκη, ανανεώθηκε εκ βάθρων και φιλοξενεί live parties κάθε Παρασκευή και Σάββατο με τους Onirama. Στα σύνορα με τα Εξάρχεια, πάλι, η οδός Σκουφά, για πολλούς σημείο εκκίνησης της κολωνακιώτικης μπαρότσαρκας, υποδέχτηκε και αυτή μια σειρά από νέες αφίξεις. Τα Βarut (Σκουφά 48) και Minimal (Σκουφά 71) κλαμπίζουν βγάζοντας προς τα έξω μια πιο exclusive εικόνα.
Το Bonzer έφερε­ βιομηχανικό στιλ στο χώρο όπου στεγάζονταν τα «Τρία Γουρουνάκια», ενώ το Pink Martini αποτελεί­ τη νέα all day πρόταση για καφέ ή ποτό συνοδεία jazzy, world ή ακόμη κι ελληνικής μουσικής. Τέλος, νέα στιλάτα spots όπως το G (Βουκουρεστίου 39 & Τσακάλωφ), το Mohnblumchen (Πλατεία Δεξαμενής 7 και Σπευσίππου) και το Suba (Σκουφά 56 και Σίνα) αποτελούν ιδανικά σημεία για να ξεκινήσεις τη βραδιά σου γευστικά συνδυάζοντας το φαγητό με το ποτό...

Περισσότερες πληροφορίες

G Cafe Bar

Βουκουρεστίου 39 και Τσακάλωφ, Κολωνάκι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.