Στενές Επαφές με τον Διάβολο

3

Χιούμορ, τρόμος, αλλά και ξεχειλωμένη αλληγορία, σε ένα καλοκουρδισμένο θρίλερ με ευρηματικό σενάριο και εξαιρετική ανασύσταση εποχής.

Στενές Επαφές με τον Διάβολο

Ανανεώνοντας την τετριμμένη σινε-ιδέα της δαιμονισμένης εφήβου, οι Αυστραλοί αδελφοί Κάμερον και Κόλιν Κερνς ("100 Bloody Acres", "Scare Campaign") αιφνιδιάζουν ευχάριστα με ένα πρωτότυπο found footage horror: μέσω μιας βιντεοκασέτας η οποία υποτίθεται πως ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα, μας αποκαλύπτουν τα παρασκήνια μιας διαβόητης ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής, η οποία βγήκε στον αέρα ανήμερα του Χάλογουιν του 1977.


Σταρ του talk show, αλλά πάντα στη σκιά του Τζόνι Κάρσον, ο Τζακ Ντελρόι (ο χαρισματικός καρατερίστας Ντέιβιντ Νταστμάλτσιαν) πασχίζει με κάθε τρόπο να κρατήσει ψηλά τα ποσοστά τηλεθέασης της εκπομπής του. Το "Night Owls with Jack Delroy", όμως, έχει πάρει την κατιούσα κι έτσι ο φιλόδοξος παρουσιαστής αποφασίζει να δοκιμάσει κάτι παράτολμο στην πιο τρομακτική ημέρα του χρόνου. Η εκπομπή της 31ης Οκτωβρίου 1977 είναι αφιερωμένη στα παραφυσικά φαινόμενα, έχοντας ως πρώτο προσκεκλημένο τον πνευματιστή Κρίστου. Η απρόβλεπτα περιπετειώδης παράστασή του είναι απλώς το προοίμιο όλων όσων θα ακολουθήσουν, με αποκορύφωμα τη ζωντανή επίκληση του σατανικού πνεύματος που έχει καταλάβει τη μικρή Λίλι.


Χάρη σε μια εξαιρετική ανασύσταση εποχής, οι "Στενές Επαφές…" μας βάζουν για τα καλά στο μετά τον "Εξορκιστή" κλίμα των αμερικανικών 70s, ξεσκεπάζοντας με σκληρή ειρωνεία έναν καλοκουρδισμένο μηχανισμό συλλογικής εξαπάτησης. Ως ακαταμάχητο μέσο μαζικού υπνωτισμού, η τηλεόραση έχει γίνει πλέον η σύγχρονη ρωμαϊκή αρένα ενός ακαταμάχητου, μα στημένου θεάματος, το οποίο χειραγωγεί ένα ολόκληρο έθνος. Η αλληγορία παραείναι ξεκάθαρη, σχεδόν ξεχειλωμένη και το ευρηματικό σενάριο αρχίζει από ένα σημείο και μετά να επαναλαμβάνει τον εαυτό του. Αλλά ο συνδυασμός χιούμορ, σασπένς και τρόμου σε "πραγματικό χρόνο" κλέβει με δεξιοτεχνική… διαβολιά τις εντυπώσεις, οι οποίες θα ήταν αξέχαστες αν δεν στόχευαν στο να κολακεύσουν το μεγάλο, mainstream κοινό.

Αυστραλία. 2023. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Στενές Επαφές με τον Διάβολο

Late Night with the Devil
3
  • Τρόμου
  • 2023
  • Διάρκεια: 93 '
  • Κόλιν Κερνς

Μια βιντεοκασέτα αποκαλύπτει τα πραγματικά περιστατικά μιας διαβόητης ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής, η οποία βγήκε στον αέρα ανήμερα του Χάλογουιν του 1977.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
27/04/2024

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.