Τρεις Μέρες του Κόνδορα

3,5

Ένα ικανοποιητικό κατασκοπικό θρίλερ με σκηνοθετική οξυδέρκεια, αλλά άνιση διαχείριση της έντασης και πρόδηλες πολιτικές προεκτάσεις, οι οποίες μοιάζουν και σήμερα το ίδιο επίκαιρες.

Τρεις Μέρες του Κόνδορα

Ένα ικανοποιητικό κατασκοπικό θρίλερ με σκηνοθετική οξυδέρκεια, αλλά άνιση διαχείριση της έντασης και πρόδηλες πολιτικές προεκτάσεις, οι οποίες μοιάζουν και σήμερα το ίδιο επίκαιρες.

Τρεις Μέρες του Κόνδορα - εικόνα 1

Ο σκηνοθέτης Σίντνεϊ Πόλακ («Πέρα από την Αφρική») ­εκμεταλλεύεται το ταραχώδες πολιτικό κλίμα του σκανδάλου Γουότεργκεϊτ, διασκευάζει το μυθιστόρημα «Six days of the condor» του Τζέιμς Γκρέι και γυρίζει ένα κατασκοπικό θρίλερ με ήρωα έναν αναλυτή της CIA. Εκείνος βρίσκει τους συναδέλφους του δολοφονημένους και γίνεται στόχος όταν ενημερώνει την υπηρεσία του.

Ο Ρέντφορντ συμβολίζει τον Αμερικανό που συνειδητοποιεί σοκαρισμένος πως, για να προστατευτεί, πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με το σύστημα στο οποίο πίστευε μέχρι πρότινος. Με τρομερή οξυδέρκεια και χρησιμοποιώντας τον πανικό του ήρωά του, ο Πόλακ θίγει το πάντα επίκαιρο ζήτημα της κρατικής πρόσβασης στην ιδιωτική ζωή των πολιτών, αποδυναμώνει όμως το σασπένς όταν ξεκινάει το ζορισμένο ρομάντζο με την –κατά τα άλλα απολαυστική– Φέι Ντάναγουεϊ.

ΗΠΑ, Γαλλία. 1975. Διάρκεια: 117΄. Διανομή: BIBLIOTHEQUE.

Περισσότερες πληροφορίες

Τρεις Μέρες του Κόνδορα

Three Days of the Condor
3,5
  • Κατασκοπική
  • 1975
  • Διάρκεια: 117 '
  • Σίντνεϊ Πόλακ

Ένας αναλυτής της CIA βρίσκει τους συναδέλφους του δολοφονημένους και γίνεται το επόμενο θύμα μόλις ενημερώσει την υπηρεσία του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.