Χθες, Σήμερα, Αύριο

3

Οι ιστορίες τριών γυναικών, όπου οι διαχρονικοί θηλυκοί ρόλοι διακωμωδούνται με κέφι (η πρώτη και πλέον αστεία ιστορία είναι η καλύτερη) από μια απολαυστική Σοφία Λόρεν και την πένα των Εντουάρντο ντε Φίλιπο, Αλμπέρτο Μοράβια και Τσέζαρε Ζαβατίνι.

Χθες, Σήμερα, Αύριο

Οι ιστορίες τριών γυναικών, όπου οι διαχρονικοί θηλυκοί ρόλοι διακωμωδούνται με κέφι (η πρώτη και πλέον αστεία ιστορία είναι η καλύτερη) από μια απολαυστική Σοφία Λόρεν και την πένα των Εντουάρντο ντε Φίλιπο, Αλμπέρτο Μοράβια και Τσέζαρε Ζαβατίνι.

Χθες, Σήμερα, Αύριο - εικόνα 1

Σε μια εποχή κατά την οποία οι σπονδυλωτές ταινίες ήταν της μόδας, με κορυφαίους διδάξαντες τους Ιταλούς, ο Βιτόριο ντε Σίκα επιχειρεί να σκιαγραφήσει ένα πορτρέτο της σύγχρονης Ιταλίδας μέσα από τρεις διαφορετικές οπτικές, βασισμένες σε τρεις διαφορετικούς αρχετυπικούς γυναικείους χαρακτήρες. Έτσι, παρακολουθούμε τις ιστορίες μιας φτωχής πολύτεκνης στη Νάπολι (σενάριο Εντουάρντο ντε Φίλιπο), μιας βαριεστημένης πλούσιας στο Μιλάνο (ο Τσέζαρε Ζαβατίνι διασκευάζει μια νουβέλα του Αλμπέρτο Μοράβια) και μιας πόρνης με χρυσή καρδιά στη Ρώμη (γραμμένη από τον ίδιο τον Ζαβατίνι). Τα κοινωνικά στερεότυπα που συνοδεύουν τους διαχρονικούς θηλυκούς ρόλους διακωμωδούνται λίγο παλιομοδίτικα, αλλά με ζωηράδα και κέφι (η πρώτη και πλέον αστεία ιστορία είναι η καλύτερη) από μια απολαυστική Σοφία Λόρεν. Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Ιταλία. 1963. Διάρκεια: 118΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Χθες, Σήμερα, Αύριο

Ieri, Oggi, Domani
3
  • Κομεντί
  • 1963
  • Διάρκεια: 118 '
  • Βιτόριο ντε Σίκα

Οι ιστορίες τριών διαφορετικών γυναικών: μιας φτωχής πολύτεκνης στη Νάπολι, μιας βαριεστημένης πλούσιας στο Μιλάνο και μιας πόρνης με χρυσή καρδιά στη Ρώμη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.