Το τρέιλερ του ταραντινικού «Hateful Eight» προκαλεί ενθουσιασμό

Οι πρώτες εικόνες από το ιδιότυπο γουέστερν του Κουεντίν Ταραντίνο είναι τουλάχιστον χορταστικές

Το τρέιλερ του ταραντινικού «Hateful Eight» προκαλεί ενθουσιασμό

Φρενίτιδα. Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει τις αντιδράσεις του κοινού για το πρώτο τρέιλερ του «Hateful Eight». Αν χρειάζεστε αποδείξεις, τότε απλώς σας αναφέρουμε ότι το βίντεο στο Youtube έχει 4 εκατ. χτυπήματα την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του!

Οι πρώτες εικόνες από το ολοκαίνουργιο μεταμοντέρνο γουέστερν του Κουεντίν Ταραντίνο προσφέρουν απλόχερα όσα περίμεναν οι φανατικοί οπαδοί του. Δηλαδή, μια σειρά από απίθανους χαρακτήρες με παχιά μουστάκια, κάθε λογής καπέλα, μαυρισμένα μάτια, ματωμένα χείλια, πίπες (γνωστό φετίχακι του Αμερικανού) και φυσικά πιστόλια. Για την ακρίβεια πολλά πιστόλια.

Από τον ήχο της άμαξας που τρέχει πάνω στο χιονισμένο χωματόδρομο μέχρι το τελευταίο καρέ που μας προτρέπει να δούμε το φιλμ σε «εντυπωσιακό Ultra Panavision 70άρι», το δυομισάλεπτο τρέιλερ είναι φορτωμένο με τις αγαπημένες ταραντινικές εμμονές: βία, μαύρο χιούμορ, αποδόμηση κάθε κινηματογραφικής σύμβασης, σινεφίλ αναφορές και ένα σχεδόν ιμπρεσιονιστικό σκηνικό αποτέλεσμα της αδιαμφισβήτητης δεξιοτεχνίας του Αμερικανού.

Υπομονή. Κάτι λιγότερο από τέσσερις μήνες έμειναν μέχρι την κυκλοφορία του «Hateful Eight» στις ελληνικές αίθουσες στις αρχές Γενάρη του 2016.

Το απίστευτο καστ της ταινίας περιλαμβάνει τους Τσάνινγκ Τέιτουμ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Κερτ Ράσελ, Μπρους Ντερν, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Γουόλτον Γκόγκινς, Τιμ Ροθ, Ντέιμιαν Μπισίρ, Μάικλ Μάντσεν.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στο μετεμφυλιακό Γουαϊόμινγκ. Ο κυνηγός επικηρυγμένων Τζον Ρουθ (Κερτ Ράσελ) και η φυγόδικος Ντέζι Ντόμεργκιου (Τζένιφερ Τζέισον Λι) κατευθύνονται προς το Ρεντ Ροκ, όπου ο Ρουθ - γνωστός και σαν «Hangman»- θα παραδώσει την κακοποιό στην δικαιοσύνη. Στο δρόμο θα συναντήσουν δυο άγνωστους: Τον Μαρκίς Γουόρεν (Σάμιουελ Λ. Τζάκσον), έναν μαύρο πρώην στρατιώτη των Βορείων που έχει γίνει πλέον περιβόητος κυνηγός επικηρυγμένων και τον Κρις Μάνιξ (Γουόλτον Γκόγκινς), έναν λιποτάκτη των Νοτίων που υποστηρίζει ότι είναι ο νέος σερίφης της πόλης. Χάνοντας το δρόμο τους λόγω μιας σφοδρής χιονοθύελλας, οι Ρουθ, Ντόμεργκιου, Γουόρεν και Μάνιξ αναζητούν καταφύγιο στην καντίνα «Minnie's Haberdashery». Όταν ανοίγουν την πόρτα της, όμως, δεν τους υποδέχεται η ιδιοκτήτρια Μίνι, αλλά τέσσερις περίεργοι τύποι: Ο Μπομπ (Ντέμιαν Μπισίρ) που το δουλεύει το μαγαζί όσο η Μίνι λείπει σε ταξίδι, ο δήμιος του Ρεντ Ροκ Οσβάλντο Μομπρέι (Τιμ Ροθ), ο γελαδάρης Τζον Κέιτζ (Μάικλ Μάντσεν) και ο Στρατηγός Σάνφορντ Σμίθερς (Μπρους Ντερντ). Καθώς το χιόνι στρώνεται γύρω από το καταφύγιο τους, οι οκτώ ταξιδιώτες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο ότι ίσως να μην καταφέρουν να φτάσουν ποτέ στο Ρεντ Ροκ...

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Hateful Eight», το οποίο κυκλοφορεί την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου στις ελληνικές

αίθουσες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.