Τα 15 σούπερ κινηματογραφικά ραντεβού του 2015

Τζέιμς Μποντ, Ταραντίνο, Star Wars, Hunger Games, Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, Επικίνδυνη Αποστολή, Εκδικητές, Mad Max και πολλά, πολλά μπλοκμπάστερ ακόμη... Διαβάστε τη σύνοψη και δείτε τα τρέιλερ των σινε-events της χρονιάς.

Τα 15 σούπερ κινηματογραφικά ραντεβού του 2015

Τζέιμς Μποντ, Ταραντίνο, Star Wars, Hunger Games, Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, Επικίνδυνη Αποστολή, Εκδικητές, Mad Max και πολλά, πολλά μπλοκμπάστερ ακόμη... Διαβάστε τη σύνοψη και δείτε τα τρέιλερ των σινε-events της χρονιάς.

Oι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron

Σκηνοθεσία: Τζος Γουέντον. Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Κρις Έβανς, Μαρκ Ράφαλο.
Ημ. Κυκλοφορίας: 30 Απριλίου

Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί το σίκουελ των «Εκδικητών» είναι το blockbuster της φετινής Άνοιξης. Καμιά δεκαριά υπερήρωες της Marvel, οπτικά εφέ που αγγίζουν την τελειότητα και η παρουσία του σκηνοθέτη της πρώτης ταινίας Τζος Γουέντον αποτελούν μόνον τους τρεις κυριότερους λόγους. Η μαρβελική εξτραβαγκάντζα παρουσιάζει έναν καινούργιο κακό, τον πανίσχυρο Ultron. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που, ενώ φτιάχτηκε από τον Τόνι Σταρκ για προστατέψει την ανθρωπότητα, αποφασίζει να αλλάξει στρατόπεδο και να την εξοντώσει. Απέναντί του θα βρει όχι μόνον τον δημιουργό του Iron Man, αλλά και το υπόλοιπο βαρύ πυροβολικό της Marvel και πιο συγκεκριμένα τους Hulk, Captain America, Thor, Hawkeye και Black Widow. Προσθέστε σε αυτούς τους Μαρία Χιλ, Νικ Φιούρι, Falcon, Scarlet Witch και Quicksilver για να καταλάβετε γιατί το σίκουελ των «Εκδικητών» υπόσχεται ότι περιέχει τα άπαντα της υπερηρωικής δράσης σε 150 λεπτά.

Mad Max: Ο Δρόμος της Όργης

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Μίλερ. Πρωταγωνιστούν: Τομ Χάρντι, Σαρλίζ Θερόν, Νίκολας Χουλτ.
Ημ. Κυκλοφορίας: 14 Μαΐου

O κινηματογραφικός θρύλος του «Mad Max» ζωντανεύει ξανά έπειτα από τρεις δεκαετίες. Ο ελληνικής καταγωγής δημιουργός της πρώτης τριλογίας Τζορτζ Μίλερ δοκιμάζει μια διαφορετική, τρισδιάστατη εκδοχή της γνωστής ιστορίας, η οποία μας μεταφέρει και πάλι στο μετααποκαλυπτικό μέλλον. Σ’ αυτό ο Μαντ Μαξ, στοιχειωμένος από το παρελθόν του, πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος για να επιβιώσεις είναι να περιπλανιέσαι μόνος. Παρόλα αυτά, θα ακολουθήσει μια ομάδα που προσπαθεί να δραπετεύσει στην Άγονη Γη, σε ένα Πολεμικό Καραβάνι που το οδηγεί η αρχηγός τους, Φουριόσα. Τομ Χάρντι και Σαρλίζ Θερόν αποτελούν το καρβουνιασμένα σέξι ντουέτο του «Mad Max: Ο Δρόμος της Όργης», το οποίο κάνει πρεμιέρα στις φετινές Κάνες. Το καλύτερο τρέιλερ της χρονιάς βρίσκεται λίγο παρακάτω.

Tomorrowland

Σκηνοθεσία: Μπραντ Μπερντ. Πρωταγωνιστούν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Χιου Λόρι, Μπριτ Ρόμπερτσον.
Ημ. Κυκλοφορίας: 28 Μαΐου

Ο σεναριογράφος του τηλεοπτικού «Lost» Ντέιμον Λίντελοφ υπογράφει τη νέα περιπέτεια φαντασίας της Disney. Μάλιστα, φιλοδοξεί να μετατρέψει το ανυπόφορο κλισέ τού «μια ταινία για όλη την οικογένεια» σε ένα συναρπαστικό κινηματογραφικό ταξίδι. Τα παιχνίδια της μοίρας φέρνουν μια έφηβη με οξεία επιστημονική περιέργεια και έναν εφευρέτη μπροστά στην πρόκληση της ζωής τους. Πρόκειται για μια αποστολή που έχει ως σκοπό να αποκαλύψει τα μυστικά ενός τόπου που βρίσκεται σε κάποιο σημείο του χρόνου και του τόπου, στοιχειώνοντας την κοινή τους μνήμη. Στο «Tomorrowland» πρωταγωνιστούν ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Χιου Λόρι/Dr House, με τον Μπραντ Μπερντ του «Ρατατούη» και του «Επικίνδυνη Αποστολή: Πρωτόκολλο Φάντασμα» να υπογράφει τη σκηνοθεσία.

Jurassic World

Σκηνοθεσία: Κόλιν Τρέβοροου. Πρωταγωνιστούν: Κρις Πρατ, Τζούντι Γκριρ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Τζέικ Τζόνσον.
Ημ. Κυκλοφορίας: 11 Ιουνίου

Έπειτα από μια ολόκληρη δεκαετία σχεδιασμού και διαρκών αναβολών, σεναριακών επανεγγραφών και αλλαγών συντελεστών, το τέταρτο «Jurassic Park» φτάνει τελικά στις οθόνες με σκηνοθέτη και συν-σεναριογράφο τον άπειρο στις υπερπαραγωγές Κόλιν Τρέβοροου (της ανεξάρτητης δραμεντί «Safety not Guaranteed»). Ακολουθώντας τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, το καινούργιο σίκουελ επιστρέφει στο ανακαινισμένο πάρκο Jurassic World και παρακολουθεί την «εξέγερση» των βελοσιραπτόρων, όταν μια φιλόδοξη ατραξιόν κι ένα επικίνδυνο πείραμα δεν έχουν την επιθυμητή κατάληξη.

Terminator Genisys

Σκηνοθεσία: Άλαν Τέιλορ. Πρωταγωνιστούν: Εμίλια Κλαρκ, Τζέι Κόρτνεϊ, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ.
Ημ. Κυκλοφορίας: 2 Ιουλίου

Η επιστροφή του Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ στο ρόλο του πιο γνωστού ανδροειδούς στην ιστορία του σινεμά είναι, χωρίς δεύτερη σκέψη, το comeback του θέρους. Η απουσία του Τζέιμς Κάμερον από τα credits της πέμπτης ταινίας της σειράς «Terminator: Genisys» μπορεί να πάγωσε για λίγο τον αρχικό φρενήρη ενθουσιασμό των φαν, αλλά η Paramount δείχνει αποφασισμένη να σβήσει κάθε υποψία αμφιβολίας. Το μπάτζετ της περιπέτειας έχει ήδη φτάσει τα 170 εκ. δολάρια (!) με το μεγαλύτερο μέρος του κόστους να επενδύεται στα εκρηκτικά οπτικά εφέ και την CGI φαντασμαγορία. Η ταινία μάς μεταφέρει στο 2029, όπου ο αρχι-επαναστάτης Τζον Κόνορ συνεχίζει τον ανένδοτο αγώνα του ενάντια στις μηχανές. Η πληροφορία, όμως, ότι η πανίσχυρη Skynet είναι έτοιμη να εξαπολύσει μια διπλή επίθεση από το μέλλον και το παρελθόν, δεν του αρέσει καθόλου. Θέλοντας να προλάβει την επίθεση της Skynet, ο αρχηγός της επανάστασης στέλνει τον πιστό του υπολοχαγό Κάιλ Ρις πίσω στον χρόνο για να σώσει τη ζωή της μητέρας του, εξασφαλίζοντας την ίδια του την ύπαρξη. Παρ’ όλα αυτά, ο Κάιλ ανακαλύπτει ότι το παρελθόν είναι ήδη αλλαγμένο... Ο Άλαν Τέιλορ του «Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος» έχει αναλάβει την σκηνοθεσία, ενώ δίπλα στον Άρνι πρωταγωνιστεί το καυτό νεανικό δίδυμο Εμίλια Κλαρκ (Ντενέρις Ταργκάριεν του «Game of Thrones») και Τζέι Κόρτνεϊ («Τριλογία της Απόκλισης»).

Fantastic Four

Σκηνοθεσία: Τζος Τρανκ. Πρωταγωνιστούν: Μάιλς Τέλερ, Κέιτ Μάρα, Μάικλ Μπι Τζόρνταν, Τζέιμι Μπελ.
Ημ. Κυκλοφορίας: 6 Αυγούστου

Oι «Fantastic Four» έκαναν το πρώτο τους πέρασμα από την οθόνη με δυο ταινίες που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του 2000, χωρίς αυτές να ικανοποιήσουν τόσο σε επίπεδο παραγωγής, όσο και με τις επιδόσεις τους στα ταμεία. Η Marvel, που δεν ικανοποιείται με ημίμετρα, αποφάσισε λοιπόν να κάνει ένα φιλόδοξο κινηματογραφικό λίφτινγκ στο καρέ των συμπαθητικών υπερηρώων. Το κινηματογραφικό reboot τους, το οποίο βασίζεται στη σειρά κόμικς «Ultimate Fantastic Four», φιλοδοξεί να αποκαταστήσει πανηγυρικά το όνομα των παραγνωρισμένων μεταλλαγμένων. Ο 29χρονος δημιουργός του sci fi θρίλερ «Το Χρονικό» Τζος Τρανκ υπογράφει την σκηνοθεσία, ενώ το hot νεανικό καστ περιλαμβάνει τον Μάιλς Τέλερ ως ελαστικό Ριντ Ρίτσαρντς, την Κέιτ Μάρα ως αόρατη Σου Στορμ, τον Μάικλ Μπι Τζόρνταν ως Τζόνι τον Ανθρώπινο Πυρσό, τον Τζέιμι Μπελ ως πέτρινο γίγαντα Το Πράγμα και τον Τόμπι Κέμπελ ως τον κακό της υπόθεσης δρα Ντουμ.

Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Μακουάρι. Πρωταγωνιστούν: Τομ Κρουζ, Τζέρεμι Ρένερ, Σάιμον Πεγκ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον.
Ημ. Κυκλοφορίας: 27 Αύγουστου

Κάθε τέσσερα-πέντε χρόνια, η ελίτ των πρακτόρων της IMF (μην αναστατώνεστε, δεν πρόκειται για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά για την Impossible Mission Force) κάνει ένα ανδρεναλούχο gathering στην οθόνη. Έτσι, μια τετραετία μετά την μέτρια «Επικίνδυνη Αποστολή - Πρωτόκολλο: Φάντασμα» και το εκρηκτικό – με την κυριολεκτική και μεταφορική έννοια- ταξίδι του Ιθαν Χαντ στη Μόσχα, η καινούργια high-tech περιπέτεια φέρνει τον γνωστό κατάσκοπο αντιμέτωπο με το Συνδικάτο, μία ομάδα άρτια εκπαιδευμένων πρακτόρων που στρέφεται ενάντια στην IMF. Ο φορτωμένος με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό Τομ Κρουζ βρίσκεται, φυσικά, στον πρωταγωνιστικό ρόλο, με τους Τζέρεμι Ρένερ, Σάιμον Πεγκ και Ρεμπέκα Φέργκιουσον να τον συντροφεύουν στην νέα του αποστολή.

Τα Μυαλά του Κουβαλάς

Σκηνοθεσία: Πιτ Ντόκτερ, Ρονάλντο Ντελ Κάρμεν
Ημ. Κυκλοφορίας: 3 Σεπτεμβρίου

Για να είμαστε ειλικρινείς, η εξαγορά της Pixar από την Disney δεν άφησε ανεπηρέαστες τις παραγωγές του κορυφαίου animation στούντιο του κόσμου. Μετά το «Ψηλά στον Ουρανό» και το «Toy Story 3» τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα: Τόσο τα «Αυτοκίνητα 2», «Μπαμπούλες Πανεπιστημίου», όσο και το «Brave» δεν ακούμπησαν, καν, τα υψηλά στάνταρ που είχε θέσει η πρωτοπόρος Pixar στο πρόσφατο παρελθόν. Τώρα, όμως, μια καινούργια φιλόδοξη παραγωγή υπόσχεται να οδηγήσει το στούντιο σε ένα δυναμικό comeback. Πρωταγωνίστρια στο ολοκαίνουργιο animation είναι η μικρή Ράιλι, η οποία μετακομίζει με την οικογένειά της στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς ο πατέρας της αποδέχθηκε μία νέα θέση εργασίας. Προσπαθώντας να προσαρμοστεί στη νέα της ζωή η μικρή έρχεται αντιμέτωπη με τα συναισθήματά της – χαρά, φόβο, θυμό, αηδία και θλίψη – τα οποία έχουν πάρει την μορφή μικρών πλασμάτων που ζουν μέσα στο Κέντρο Ελέγχου του μυαλού της!

Minions

Σκηνοθεσία: Κάιλ Μπάλντα, Πιέρ Κόφιν.
Ημ. Κυκλοφορίας: 24 Σεπτεμβρίου

Τα Μίνιονς, τα μικρά κίτρινα πλασματάκια που είδαμε για πρώτη φορά στο «Εγώ, Ο Απαισιότατος», μετατράπηκαν σε παγκόσμιο pop culture φαινόμενο, με τη νέα animation μανία να γίνεται από λούτρινο κουκλάκι μέχρι σε αυτοκόλλητο στο facebook! Δικαιωματικά, τα απίθανα Μίνιονς αποκτούν τη δικιά τους ταινία η οποία αφηγείται την ιστορία τους: Τα μικρά κίτρινα πλάσματα πριν εκατομμύρια χρόνια ήταν μονοκύτταροι οργανισμοί εξελίχθηκαν για έναν και μόνο σκοπό. Να υπηρετούν τους μεγαλύτερους κακούς στην ιστορία της Γης. Έχοντας κατά λάθος καταστρέψει όλους τους αφέντες τους, από τον Τ-Ρεξ, τον Τζένγκις Χαν, τον Ναπολέοντα και τον Δράκουλα, αποφάσισαν να απομονωθούν από τον κόσμο ξεκινώντας μια καινούργια ζωή στην Ανταρκτική. Το 1968, η έλλειψη ενός πραγματικά κακού αφέντη θα τους οδηγήσει στην κατάθλιψη, έτσι ο Κέβιν σκέφτεται τον τρόπο για να ξεφύγουν από αυτό το αδιέξοδο. Ταξιδεύουν σε ένα Συνέδριο Κακών, όπου διαγωνίζονται για το δικαίωμά τους να υπηρετήσουν την Σκάρλετ Όβερκιλ, την στιλάτη και φιλόδοξη κακιά που έχει την φωνή της Σάντρα Μπούλοκ.

Crimson Peak

Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Πρωταγωνιστούν: Μία Γουασικόφσκα, Τομ Χίντλστον, Τζέσικα Τσαστέιν.
Ημ. Κυκλοφορίας: 15 Οκτωβρίου

Ο σπουδαίος Μεξικανός σκηνοθέτης Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, επιστρέφει μια δεκαετία μετά τον «Λαβύρινθο του Πάνα» στην γοτθική φαντασία, τον κινηματογραφικό τόπο όπου έχει δημιουργήσει τα αριστουργήματα του. Προσπαθώντας να ξεφύγει από την οικογενειακή τραγωδία που την στοιχειώνει η νεαρή συγγραφέας Ίντιθ είναι διχασμένη ανάμεσα στην αγάπη της για τον παιδικό της φίλο και τον πειρασμό ενός μυστηριώδους ξένου. Ακολουθώντας την καρδιά της θα βρεθεί στην Κάμπρια, μια αραιοκατοικημένη περιοχή της βορειοδυτικής Αγγλίας, σε ένα αρχοντικό που αναπνέει, αιμορραγεί ... και θυμάται. Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας τρόμου θυμίζει τον παλιό καλό Ντελ Τόρο, ενώ η παρουσία των πρωτοκλασάτων σταρ Μία Γουασικόφσκα, Τομ Χίντλστον, Τζέσικα Τσαστέιν έχει εκτινάξει τις προσδοκίες των φαν στα ύψη.

Spectre

Σκηνοθεσία: Σαμ Μέντες. Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Κρεγκ, Κριστόφ Βαλτς, Ρέιφ Φάινς, Μόνικα Μπελούτσι, Λέα Σεϊντού.
Ημ. Κυκλόφορίας: 12 Νοεμβρίου

Η επιστροφή του Σαμ Μέντες στο μποντικό του θρόνο, του σκηνοθέτη που υπέγραψε το «Skyfall» ένα από τα καλύτερα bond films όλων των εποχών, είναι αναμφίβολα πανηγυρική. Ο Βρετανός δημιουργός υπογράφει την εικοστή τέταρτη περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον πράκτορα 007, με τον Ντάνιελ Κρεγκ να συνεχίζει να ηγείται της δεύτερης ακμής του μυθικού franchise. Η ασαφής σύνοψη του «Spectre» που έχουμε μέχρι στιγμής στα χέρια μας μιλάει για ένα «μυστηριώδες μήνυμα που παίρνει ο Τζέιμς Μποντ από το παρελθόν του». Στο πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες ανακαλύψαμε ότι πρόκειται για μια μισοκαμμένη φωτογραφία και ένα πιστοποιητικό προσωρινής κηδεμονίας που παραλαμβάνει από τα χέρια της Μάνιπενι και τα οποία προφανώς τον συνδέουν με την μυστική οργάνωση Spectre. Επίσης, στις σκηνές του σύντομου βίντεο βλέπουμε τον Γιέσπερ Κρίστενσεν (στο ρόλο του Mr. White, αρχηγού της οργάνωσης Quantum ), τη Μόνικα Μπελούτσι (ερμηνεύει την μυστηριώδη χήρα Λουτσία Σκιάρα ), το σκοτεινό καλωσόρισμα του Κριστόφ Βαλτς (στο ρόλο-αίνιγμα του Όμπερχαουζερ ) στον Τζέιμς Μποντ και ένα δαχτυλίδι που έχει χαραγμένο πάνω του το σήμα της Spectre. Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν, όμως, στις αίθουσες τον ερχόμενο Νοέμβριο. Είναι σίγουρο ότι η αναμονή αξίζει τον κόπο…

The Hunger Games: Επανάσταση - Μέρος 2

Σκηνοθεσία: Φράνσις Λόρενς. Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Ντόναλντ Σάδερλαντ.
Ημ. Κυκλοφορίας: 20 Νοεμβρίου

Μέσα στη χρονιά πέφτει η αυλαία για ένα από τα πιο επιτυχημένα franchise της τελευταίας δεκαετίας. Η τέταρτη και τελευταία ταινία του «Hunger Games», που έχει τίτλο «Επανάσταση – Μέρος 2», μας προσγειώνει στην πρώτη γραμμή του πυρός, με τον εμφύλιο πόλεμο στην Πάνεμ να μαίνεται. Η ηρωίδα Κάτνις (Τζένιφερ Λόρενς), το σύμβολο αντίστασης του ενάντια στην τυραννική κεντρική εξουσία, αντιμετωπίζει τον Πρόεδρο Σνόου (Ντόναλντ Σάδερλαντ) σε μια εντυπωσιακή τελική αναμέτρηση. Μαζί με τους πιστούς της φίλους θα προσπαθήσουν να δολοφονήσουν τον αρχηγό της Κάπιτολ, ο οποίος δεν έχει καμία διάθεση φυσικά να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Φονικές παγίδες, πανίσχυροι εχθροί και ηθικά διλήμματα συνθέτουν το ζοφερό σκηνικό μέσα από το οποίο η Κάτνις πρέπει να βγει για μια ακόμη φορά νικήτρια.

The Hateful Eight

Σκηνοθεσία: Κουέντιν Ταραντίνο. Πρωταγωνιστούν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Κερτ Ράσελ, Μπρους Ντερν.
Ημ. Κυκλοφορίας: 10 Δεκεμβρίου

Αν πετύχει το γουέστερν, τύφλα να’ χει η περιπέτεια… Ο Κουέντιν Ταραντίνο, μετά την ενασχόλησή με τα γκανγκστερικά φιλμ, τις περιπέτειες πολεμικών τεχνών, τα γκαζιάρικα και πολεμικά b-movies, φόρεσε σπιρούνια και καουμπόικο καπέλο στο «Django ο Τιμωρός» για να «πειράξει» ένα ακόμη παραγνωρισμένο κινηματογραφικό είδος. Τώρα, ο Αμερικανός δεξιοτέχνης επιστρέφει με ένα ακόμη μεταμοντέρνο γουέστερν, το οποίο μας μεταφέρει στο μετεμφυλιακό Γουαϊόμινγκ, όπου μια ομάδα κυνηγών επικηρυγμένων (bounty hunters) προσπαθεί να βρει καταφύγιο κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας. Άθελά τους, όμως, μπλέκουν σε μια υπόθεση προδοσίας και εξαπάτησης, ξεκινώντας έναν αγώνα για επιβίωση, την ώρα που το χιόνι σκεπάζει τα στέρφα εδάφη της αμερικανικής ενδοχώρας. Τσάνινγκ Τέιτουμ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Κερτ Ράσελ, Μπρους Ντερν, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Γουόλτον Γκόγκινς, Τιμ Ροθ, Ντέιμιαν Μπισίρ, Μάικλ Μάντσεν συνθέτουν το all-star καστ της καινούργιας ταινίας του μεταμοντέρνου auteur.

Joy

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ο' Ράσελ. Πρωταγωνιστούν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζένιφερ Λόρενς, Ρόμπερτ Ντε Νίρο.
Ημ. Κυκλοφορίας: 24 Δεκεμβρίου 2015

Ο Ντέιβιντ Ο' Ράσελ είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους πιο πετυχημένους σκηνοθέτες της δεκαετίας που διανύουμε. Τρεις οσκαρικές υποψηφιότητες έχει μαζέψει ο Νέοϋορκέζος δημιουργός με τα τρία τελευταία του φιλμ «The Fighter» (2010), «Οδηγός Διαπλοκής» (2013) και «Οδηγός Αισιοδοξίας» (2012) και το νέο του φιλμ που έχει τίτλο «Joy» φιλοδοξεί να είναι αυτό που θα του χαρίσει το πολυπόθητο αγαλματίδιο. Ο Ο’ Ράσελ ακολουθεί πιστά τη ρήση «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», έχοντας για τρίτη συνεχόμενη ταινία του για πρωταγωνιστές τους Μπράντλεϊ Κούπερ και Τζένιφερ Λόρενς. Η ταινία αναφέρεται στο μπλέξιμο τεσσάρων γενιών σε μια οικογένεια και μια γυναίκα που γίνεται η απόλυτη κυρίαρχος αυτής μιας οικονομικής δυναστείας. Η ανάλαφρη βιογραφία της Τζόι Μανγκάνο, της εφευρέτριας που ανακάλυψε την… «Θαυματουργή Σφουγγαρίστρα»!

Star Wars: Επεισόδιο VII – Η Δύναμη Ξυπνάει

Σκηνοθεσία: Τζέι Τζέι Έιμπραμς. Πρωταγωνιστούν: Τζον Μπογιέγκα, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Χάρισον Φορντ, Μαρκ Χάμιλ.
Ημ. Κυκλοφορίας: 24 Δεκεμβρίου

Η αγορά των δικαιωμάτων της ανεπανάληπτης space opera από την Disney υπήρξε η αφορμή για να αναγεννηθεί ο sci-fi θρύλος στην οθόνη. Κυρίες και κύριοι, ο «Πόλεμος των Άστρων» επιστρέφει δριμύτερος ως μια μοντέρνα περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που δείχνει αποφασισμένη να κερδίσει σε χρόνο ρεκόρ τον χαμένο κινηματογραφικό χρόνο. Από είδαμε στο πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε, τα οπτικά εφέ αιχμής, η ιλιγγιώδης αφηγηματική ταχύτητα και η άφθαρτη φουτουριστική αισθητική της σειράς θα είναι τα ισχυρά δημιουργικά της όπλα. Η εμφάνιση του πρωταγωνιστή Τζον Μπογιέγκα με λευκό PVC-στολή Στορμτρουπερ, η τρελή πορεία της Ντέιζι Ρίντλεϊ με εναέρια μηχανή και ένα ρομπότ που μοιάζει με απόγονος του R2D2 που βλέπεται στο σύντομο βίντεο που βρίσκεται παρακάτω είναι τα μόνα σεναριακά στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια μας μέχρι στιγμής, αφού ένα παχύ πέπλο μυστηρίου έχει καλύψει το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ. Ο Τζέι Τζέι Έιμπραμς («Star Trek», «Lost», «Super 8») μοιάζει ο ιδανικός άνθρωπος για να εκσυγχρονίσει τον κινηματογραφικό θρύλο, οδηγώντας τον στην νέα φιλόδοξη εποχή του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.