Έγκλημα Ψάχνει Άλλοθι

3

Δραματικό θρίλερ χαρακτήρων με πρωτότυπη δραματική προσέγγιση της σχέσης μεταξύ θαυμαστή και διασημότητας.

Έγκλημα Ψάχνει Άλλοθι

Χωρισμένη μητέρα δύο μικρών παιδιών, η Μιριέλ είναι η πλέον φανατική θαυμάστρια του τραγουδιστή Βενσάν Λακρουά. Ένα βράδυ αυτός θα χτυπήσει ξαφνικά την πόρτα της ζητώντας της μια ασυνήθιστη, μακάβρια χάρη. Δραματικό θρίλερ χαρακτήρων με πρωτότυπη δραματική προσέγγιση της σχέσης μεταξύ θαυμαστή και διασημότητας.

Έγκλημα Ψάχνει Άλλοθι - εικόνα 1

Κόρη της ηθοποιού Μιού Μιού­ και του τραγουδοποιού Ζιλιέν Κλερκ, η Ζαν Ερί στέκεται για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα για ένα θρίλερ πάνω στη σκοτεινή πλευρά της διασημότητας. Ένα θέμα που γνωρίζει καλά και το οποίο επιλέγει να προσεγγίσει χιτσκοκικά, συνυπογράφοντας με τον Γκαέλ Μασέ («Φεύγω», «Grand Central») ένα αγωνιωδώς κλιμακούμενο, διακριτικά ειρωνικό κι εύστοχα μελαγχολικό σενάριο. Ήρωές του ο τραγουδιστής Βενσάν­ Λακρουά και η φανατική θαυμάστριά του Μιριέλ, χωρισμένη μητέρα δύο παιδιών. Έχοντας γεμίσει τους τοίχους της με φωτογραφίες και τη ζωή της με φαντασιώσεις του, εκείνη θα εκπλαγεί όταν ένα βράδυ αυτός θα χτυπήσει ξαφνικά την πόρτα της ζητώντας της μια ασυνήθιστη, μακάβρια χάρη.

Από εκεί θα αρχίσει ένα γεμάτο σασπένς παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, καθώς στην υπόθεση της εξαφανισμένης γυναίκας του Λακρουά θα εμπλακούν πρώτα τα media και κατόπιν η αστυνομία. Αν και οι περιφερειακοί χαρακτήρες συνεισφέρουν ελάχιστα (φανερά άστοχη η σχέση μεταξύ του ζευγαριού των αστυνομικών), το μυστήριο συντηρείται έντεχνα και η περίπλοκη ψυχολογική κατάσταση των δύο βασικών «παικτών» περιγράφεται με λιτή ευστοχία. Παράλληλα το υποδόριο χιούμορ διατηρεί τη σωστή απόσταση από τους συμπαθητικά αντιπαθείς ήρωες, οι οποίοι λειτουργούν συμπληρωματικά, γρανάζια ενός κοινωνικού μηχανισμού που παράγει διαρκώς συναρπαστικές, μα πλαστές μυθοπλασίες και λαμπερές, αλλά ρηχές προσωπικότητες.

Γαλλία. 2014. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Έγκλημα Ψάχνει Άλλοθι

Elle l' Adore
3
  • Θρίλερ
  • 2014
  • Διάρκεια: 104 '
  • Ζαν Ερί

Χωρισμένη μητέρα δύο μικρών παιδιών, η Μιριέλ είναι η πλέον φανατική θαυμάστρια του τραγουδιστή Βενσάν Λακρουά. Ένα βράδυ αυτός θα χτυπήσει ξαφνικά την πόρτα της ζητώντας της μια ασυνήθιστη, μακάβρια χάρη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.