Οι αδελφοί Κοέν είναι οι Πρόεδροι της Κριτικής Επιτροπής των φετινών Κανών

Τα κινηματογραφικά ιδιοφυή αδέλφια από τη Μινεσότα γίνονται το πρώτο ντουέτο που προεδρεύει στο σημαντικότερο φεστιβάλ του πλανήτη.

Οι αδελφοί Κοέν είναι οι Πρόεδροι της Κριτικής Επιτροπής των φετινών Κανών

Το δέκατο ταξίδι των Αδελφών Κοέν στις Κάνες δεν θα γίνει με αφορμή την πρεμιέρα κάποιας ταινίας τους, αλλά για να προεδρεύσουν στην Κριτική Επιτροπή του αγαπημένου τους φεστιβάλ. Μάλιστα, τα ιδιοφυή αδέλφια γίνεται το πρώτο ντουέτο που κάθεται στην μέχρι πρότινος μονή καρέκλα του Προέδρου. Το πανευτυχές δημιουργικό δίδυμο έκανε δηλώσεις από το χώρο γυρισμάτων της νέας τους ταινίας «Hail Caesar!»: «Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στις Κάνες. Είμαστε χαρούμενοι που θα έχουμε και πάλι τη δυνατότητα να δούμε ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο. Το Φεστιβάλ των Κανών ήταν από την αρχή της καριέρας μας σημαντικό για εμάς. Το να είμαστε Πρόεδροι της Κριτικής Επιτροπής είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς, αφού μέχρι σήμερα δεν είχαμε προεδρεύσει σε καμία διοργάνωση. Θα πούμε περισσότερα στο άμεσο μέλλον».

Οι αδελφοί Κοέν βρέθηκαν για πρώτη φορά στην Κρουαζέτ με το «Raising Arizona» το 1987, για να κερδίσουν το Χρυσό Φοίνικα με το αξεπέραστο «Barton Fink» το 1991. Τα βραβεία Σκηνοθεσίας για το σκηνοθετικό ντουέτο είναι συνολικά τρία («Barton Fink» (1991), «Fargo» (1996), «Ο Άνθρωπος που δεν Ήταν Εκεί» (2001)), ενώ απέσπασαν και το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής για το «Inside Llewyn Davis» (2013).

Η φετινή επιλογή του δημιουργικού διδύμου για τη προεδρία της Κριτικής Επιτροπής κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, αφού το 2015 συμπληρώνονται 120 χρόνια από την ανακάλυψη του κινηματογράφου από τα αδέλφια Λιμιέρ. Για αυτό το λόγο, στο 68ο Φεστιβάλ των Κανών θα έχουν την τιμητική τους τα σημαντικότερα «αδέλφια του σινεμά», όπως οι Ταβιάνι, οι Νταρντέν και φυσικά οι Κοέν. Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος το «α» θα βρίσκεται από τις 13 ως τις 24 Μαΐου στην Κρουαζέτ για να σας μεταφέρει καθημερινά το κλίμα από το μεγαλύτερο κινηματογραφικό event του κόσμου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.