"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της «Νορβηγίας» ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο

Δέκα χρόνια μετά τη "Νορβηγία" και έχοντας στο ενδιάμεσο συμμετάσχει στην ανθολογία "Εγχειρίδιο Ανάγνωσης του Κακού", με το εξαιρετικό "Τι συνέβη στον Πανάγα τον Πανάγα", ο σκηνοθέτης και μουσικός Γιάννης Βεσλεμές ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη δεύτερη ταινία του με τίτλο "Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο" στο σημαντικό φεστιβάλ της Τραϊμπέκα στη Νέα Υόρκη.

Το φιλμ συμμετέχει στο εκλεκτικό τμήμα "Escape from Tribeca" και συστήνεται ως "ένα ατμοσφαιρικό, τρυφερό και ψυχεδελικό παραμύθι για τη ζωή αλλά κυρίως το θάνατο (ή και το αντίστροφο)". Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, τρία αδέρφια κατασκευάζουν μια αυτοσχέδια χρονομηχανή με σκοπό να επαναφέρουν την από καιρό νεκρή μητέρα τους στη ζωή. Όταν ο εκκεντρικός πατέρας τους κάνει την εμφάνισή του, το πείραμα ξεφεύγει από τον έλεγχό τους και ξεκινάει η χωροχρονική περιδίνισή τους εκεί που το παρελθόν και το παρόν γίνονται ένα σε μια την κωμική όσο και αλλόκοτη εξερεύνηση του πένθους.

Γιάννης Βεσλεμές
©Ρηνιώ Δραγασάκη

Στη διανομή των ρόλων βρίσκουμε, μεταξύ άλλων, τους Πάνο Παπαδόπουλο, Τζούλιο Γιώργο Κατσή, Άρη Μπαλή, Σάντρα Αμπουελγκανάμ Σαραφάνοβα, Αλεξία Καλτσίκη, καθώς επίσης το Γάλλο Ντομινίκ Πινόν, χαρακτηριστική φιγούρα των ταινιών "Αμελί" και "Delicatessen". Σχετικά με το "Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο" γράφει ο Βεσλεμές: "Τα 'Λουλούδια' είναι ένα δράμα οικογενειακό, καμουφλαρισμένο σε φιλμ επιστημονικής φαντασίας. Αυτή είναι μια μπαλάντα για τους ηττημένους, μια κωμωδία για τους καταραμένους, μια διδακτική ιστορία για σένα, για μένα και τις αγαπημένες μας οικογένειες. Η Μητέρα ξεθωριάζει στις φωτογραφίες και η φωνή του Πατέρα αντηχεί στους θλιμμένους διαδρόμους 'Κανείς δε φεύγει ποτέ από το σπίτι του'.".
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
17/05/2024

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.