Ένα Τέλος και Μια Αρχή

2,5

Δράμα επιβίωσης που αγγίζει τα όρια του θρίλερ. Ρεαλιστική περιγραφή, στέρεες ερμηνείες, αφηγηματική αναποφασιστικότητα.

Ένα Τέλος και Μια Αρχή

Ξεκινώντας την καριέρα της ως μυθιστοριογράφος, η Αγγλίδα ποιήτρια Μέγκαν Χάντερ περιέγραψε στο "The end we start from" ένα μετα-αποκαλυπτικό αύριο. Προσπάθησε όμως να το "προσγειώσει" σε μια πειστική, κοντινή μας πραγματικότητα και να εστιάσει στη σχέση μιας ανώνυμης αφηγήτριας με το μωρό της, αποφεύγοντας θεαματικές καταστροφές ή γραφικές σκηνές αγωνίας και δράσης.


Η πολύπειρη Άλις Μπερτς ("Λαίδη Μάκβεθ", "Η Κυριακή της Μητέρας") το διασκεύασε με σεναριακή πιστότητα και η πρωτοεμφανιζόμενη Μαχάλια Μπέλο ακολούθησε τους λυρικούς τόνους της διήγησης, αφήνοντας τη δυναμική πρωταγωνίστρια Τζόντι Κόμερ ("Η Τελευταία Μονομαχία") να εκφράσει με κινηματογραφική εσωτερικότητα μια γυναίκα που καλείται να αντιμετωπίσει το απρόοπτο: Καθώς μια περιβαλλοντική κρίση πλημμυρίζει τις μεγάλες βρετανικές πόλεις, ένα ζευγάρι και το νεογέννητό τους προσπαθούν να επιβιώσουν εν μέσω γενικευμένου πανικού. Καταφεύγουν στην εξοχή και στο σπίτι των πεθερικών της, αλλά οι εξελίξεις θα αφήσουν τη μητέρα μόνη με ένα βρέφος στην αγκαλιά και την ισχνή ελπίδα να ξανανταμώσει τον άντρα της.


Η περιπλάνησή της αποκαλύπτει έναν κόσμο στα πρόθυρα φυσικής κατάρρευσης και ηθικής παράλυσης, με τις δραματικές εντάσεις να αγγίζουν τα όρια του θρίλερ. Παρ’ όλα αυτά και με τη βοήθεια των στέρεων ερμηνειών (οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Μαρκ Στρονγκ κρατούν δυο μικρούς ρόλους), το πλαίσιο παραμένει σταθερά ρεαλιστικό, εστιασμένο στους χαρακτήρες και τα διλήμματά τους. Το "κάδρο" του, όμως, είναι υπερβολικά κλειστό, δέσμιο της λογοτεχνικής "εσωτερικότητας". Η αλληλεπίδραση της ηρωίδας με το περιβάλλον περιορίζεται, λοιπόν, με αποτέλεσμα οι σκληρές αποφάσεις της να μη μας πληγώνουν και οι κίνδυνοι που την απειλούν να μη μας τρομάζουν πραγματικά. Με λιγότερη αφηγηματική αναποφασιστικότητα, η ενδιαφέρουσα σινε-διαδρομή θα μπορούσε να εξελιχθεί συναρπαστικά.

Μ. Βρετανία. 2023. Διάρκεια: 103΄. Διανομή: THE FILM GROUP

Περισσότερες πληροφορίες

Ένα Τέλος και Μια Αρχή

The End we Start From
2,5
  • Θρίλερ
  • 2023
  • Διάρκεια: 102 '
  • Μαχάλια Μπέλο

Καθώς μια περιβαλλοντική κρίση πλημμυρίζει τις μεγάλες βρετανικές πόλεις, ένα ζευγάρι και το νεογέννητό τους προσπαθούν να επιβιώσουν εν μέσω γενικευμένου πανικού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
11/05/2024

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.