Χένρι Κάβιλ και Dua Lipa μιλούν για τα γυρίσματα του "Άργκαϊλ" (βίντεο)

Οι συντελεστές της καταιγιστικής κατασκοπικής περιπέτειας του Μάθιου Βον μοιράζονται την εμπειρία τους από τα γυρίσματα.

Άργκαϊλ 3

Ο Μάθιου Βον, σκηνοθέτης μια σειρά επιτυχημένων περιπετειών όπως τα "Kick-Ass", "X-Men: Η Πρώτη Γενιά" και "Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία", επιστρέφει με το καταιγιστικό κατασκοπικό action movie "Άργκαϊλ".

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, στο ρόλο μιας φιλήσυχης συγγραφέως η οποία αγαπά να περνά το χρόνο της στο σπίτι, παρέα με το γάτο και τον υπολογιστή της. Τα βιβλία που γράφει, ωστόσο, τοποθετούνται σε ένα βίαιο κόσμο και έχουν πρωταγωνιστή το μυστικό πράκτορα Άργκαϊλ (Χένρι Κάβιλ), ο οποίος έχει ως αποστολή την εξάρθρωση ενός παγκόσμιου δικτύου κατασκόπων. Όλα βαίνουν καλώς στη ζωή της Έλι, μέχρις ότου συνειδητοποιεί πως όσα συμβαίνουν στις σελίδες των βιβλίων της αρχίζουν να γίνονται πραγματικότητα. Τότε θα πρέπει να εγκαταλείψει τη σπιτική θαλπωρή και να συνεργαστεί με έναν αληθινό κατάσκοπο (ο οσκαρικός Σαμ Ρόκγουελ) για να σώσουν τον κόσμο. Στη διανομή των ρόλων βρίσκουμε ακόμα τους Σοφία Μπουτέλα, Dua Lipa, Τζον Σίνα, Μπράιαν Κράνστον και Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.

Αργκάιλ

Η έμπνευση πίσω από το "Άργκαϊλ" προέκυψε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το 2020, όταν ο Βον είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μαζί με την οικογένειά του μερικές από τις αγαπημένες ταινίες του, όπως το κλασικό "Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων" (1959) του σπουδαίου Άλφρεντ Χίτσκοκ. Ο σκηνοθέτης, τότε, σκέφτηκε πως θα ήθελε να γυρίσει ένα αντίστοιχο φιλμ για τις κόρες του. Λίγο αργότερα, συμπτωματικά, έπεσε στα χέρια του το ακόμη ακυκλοφόρητο "Άργκαϊλ" της Έλι Κόνγουεϊ, το οποίο ενθουσίασε τον Βον χάρη στην πρωτοτυπία και την τόλμη του.

argylle1

Σύντομα, λοιπόν, μαζί με το σεναριογράφο Τζέισον Φιουκς άρχισαν να αναπτύσσουν τη διασκευή του μυθιστορήματος θέλοντας η αφήγηση να περιλαμβάνει μια μεγάλη ανατροπή. Μεταξύ των αλλαγών που σκαρφίστηκαν, ήταν η επιλογή η ταινία τους να μην αφορά απλώς έναν κατάσκοπο, αλλά να δίνει έμφαση παράλληλα στη συγγραφέα που τον εμπνεύστηκε και η οποία πλέον αποτελούσε την κεντρική ηρωίδα τους, θολώνοντας σταδιακά τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία. Όπως έχει δηλώσει σχετικά ο Βον: "Το βασικό κίνητρό μου είναι να υφάνω μία συναρπαστική πλοκή. Δε στοχεύω να επινοήσω το είδος εκ νέου, αλλά να προσφέρω μία νέα οπτική. Σκηνοθετώ σα θεατής, σκεπτόμενος τι θα ήθελα να δω ή ποια αναπάντεχα στοιχεία μπορώ να ενσωματώσω. Ο κινηματογράφος παραμένει ένα από τα λίγα μέρη όπου βρισκόμαστε όλοι μαζί και βιώνουμε πολλά συναισθήματα, τα πάνω και τα κάτω, ως σύνολο. Η ταινία είναι μία απόδραση, κάτι που χρειαζόμαστε όλοι σε έναν κόσμο που δεν είναι πάντα φωτεινός. Μία ηλιαχτίδα, ακόμα και σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, είναι μια καλή ιδέα" επισημαίνει ο σκηνοθέτης.

Το "Άργκαϊλ" κυκλοφορεί από 1η Φεβρουαριού στους κινηματογράφους από την Tanweer.

Δείτε το "Η ταινία 'Άργκαϊλ' είναι..." εδώ:

Περισσότερες πληροφορίες

Άργκαϊλ

Argylle
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2024
  • Διάρκεια: 139 '
  • Μάθιου Βον

Η Έλι Κόνγουεϊ είναι μια πετυχημένη συγγραφέας κατασκοπικών περιπετειών, η οποία βρίσκεται μπλεγμένη σε μια διεθνή συνωμοσία και γίνεται στόχος μιας πανίσχυρης εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.