65

1,5

Ο Άνταμ Ντράιβερ τα βάζει με τους δεινόσαυρους σε μια μονοδιάστατη sci-fi περιπέτεια επιβίωσης που αποφεύγει τις πρωτότυπες ιδέες όπως ο διάβολος το λιβάνι.

65

Αν και βετεράνος πεζοναύτης, ο πολυάσχολος και περιζήτητος Άνταμ Ντράιβερ δεν αρέσκεται σε περιπετειώδεις ρόλους, εξαιρουμένου φυσικά αυτού του Κάιλο Ρεν στην τελευταία τριλογία του "Star Wars". Είναι λοιπόν άξιο απορίας το ότι δέχτηκε να υποδυθεί τον Μιλς, πιλότο από τον πλανήτη Σομάρις ο οποίος δέχεται να συμμετάσχει σε μια διετή διαστημική αποστολή για να μπορέσει να εξασφαλίσει την οικονομικά απαιτητική φαρμακευτική θεραπεία της κόρης του. Το σκάφος του, όμως, θα συγκρουστεί με έναν αστεροειδή και θα συντριβεί σ’ έναν άγνωστο πλανήτη. Την Γη πριν 65 εκατομμύρια χρόνια! Μαζί με την μικρή Κόα, η οποία δεν γνωρίζει λέξη αγγλικά (τα οποία φυσικά και μιλάνε στον… Σομάρις), είναι οι μοναδικοί επιζώντες, χαμένοι σ’ έναν άγνωστο τόπο γεμάτο επικίνδυνα προϊστορικά πλάσματα.

Ο Άνταμ Ντράιβερ τα βάζει με τους δεινόσαυρους σε μια μονοδιάστατη sci-fi περιπέτεια επιβίωσης που αποφεύγει τις πρωτότυπες ιδέες όπως ο διάβολος το λιβάνι. Διπλά απογοητευτικό για τη στόφα του εκλεκτικού σταρ, αλλά και τις δυνατότητες των Σκοτ Μπεκ και Μπράιαν Γουντς, σεναριογράφων του "Ένα Ήσυχο Μέρος" (και σκηνοθετών των απογοητευτικών θρίλερ τρόμου "Nightlife" και "Haunt"). Απ’ αρχής μέχρι τέλους η ταινία τους μοιάζει σαν ανέμπνευστη αντιγραφή του απογοητευτικότατου "After Earth" του Νάιτ Μ. Σιάμαλαν, με τον αφοσιωμένο Ντράιβερ να παιδεύεται να δώσει υπόσταση σε ένα στοιχειωδώς σκιαγραφημένο χαρακτήρα "στα όριά του". Εξίσου διάφανος είναι και ο ρόλος της Κόα, με τα δραματικά ξεσπάσματα του πρωταγωνιστικού διδύμου ("γιατί μου είπες ψέματα για την οικογένειά μου;") να σφηνώνονται βιαστικά ως δραματικές ανάσες σε μια επεισοδιακή πλοκή την οποία οδηγεί με αυτόματο πιλότο η ακατάπαυστη κι ελάχιστα πειστική δράση.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

65

1,5
  • Επιστ. Φαντασίας
  • 2023
  • Διάρκεια: 93 '
  • Σκοτ Μπεκ

Ύστερα από μια σύγκρουση με αστεροειδή, το σκάφος του πιλότου Μιλς συντρίβεται σ’ έναν άγνωστο πλανήτη. Τη Γη πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
11/05/2024

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.